X

Preotul Ciprian Staicu insultă și blestemă o creștină care i-a cerut un sfat duhovnicesc

În urmă cu câteva zile, o credincioasă din Bucureşti a adresat un memoriu preoţilor nepomenitori membri ai Sinaxei naţionale române a preoţilor, monahilor şi mirenilor nepomenitori din Biserică Ortodoxă Română, în care cerea un sfat referitor la situaţia domniei sale.

Memoriul a fost adresat şi preotului Ciprian Staicu, care a dat următorul răspuns:

„A ajuns si la mine memoriul. M-am prapadit de ras.
Raspunsul meu: nu ti-a fost de ajuns ca ai facut cu zambetul pe buze combinatia intre erezie si ortodoxie, mai ai si tupeul de a obosi pe parinti cu aiurelile astea?
Atata vreme cat eu particip la vreo sinaxa asemenea memorii – provenite din neurmarea terapiei in curs – nu vor fi luate in seama, pentru ca parintii ortodocsi sunt oameni intregi la minte, care se ocupa cu lucruri serioase, nu cu a motiva IN SCRIS cum o persoana sa stea si in erezie, si in ortodoxie.
Si, ca sa fie mai clar, cu puterea pe care o am de la Hristos esti legata – pe motiv de hulire a Ortodoxiei – de toate pacatele tale si oprita de la impartasanie pana cand un Sinod va anathematiza adunarea din Creta.
Continuă-ti terapia și nu mai stresa oamenii cu scaun la cap.”
Pr Ciprian Staicu

alte detalii aici.

Redacţia noastră a reuşit să obţină textul acelui memoriu, pentru a vedea ce anume a determinat răspunsul pe care l-a dat părintele Staicu. Îl prezentăm în continuare. Din mesajul cu care creştină şi-a însoţit memoriul rezultă că domnia sa sta la dispoziţia sinaxei pentru orice lămuriri pe tema pusă în discuţie în memoriu.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Înșelări
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Dacă preotul Ciprian Ioan Staicu dorește să ne trimită un drept la replică, îl vom publica.

Articole asemănătoare

125 comentarii

     1. ok,am citit…si am vazut in titlul de email…

      si totusi …faptul ca a oprit-o de la Sf Impartasanie nu inseamna ca a blestemat-o….eu sincer nu vad nici un blestem in cele scrise….vad doar mahnirea unui preot…si cred ca pana la urma lucrurile se vor rezolva tot prin dialog intre preot is acea femeie si interdictia va fi ridicata

  1. probabil ca ” terapia” inseamna a te ingradii de erezie si de eretici…a lupta cu demonul ecumenismului, in asta consta terapia…..este o metafora, cred eu…

 1. Ar trebui sa fa fie rusine tuturor care faceți dezbinari.Ce fel de nepomenitori sunteti care vă certați între voi.Ce sa înțeleagă poporul de la voi fiecare si a facut site ul lui si de acolo ataca pe celălalt.După roadele lor îi veţi cunoaşte. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
  17. Aşa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
  18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
  19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie şi se aruncă în foc.
  20. De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte.
  21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
  22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
  23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea.

  1. ionela

   De dragul nedezbinarii am tot tacut pana acum. Dar daca s-a ajuns la blesteme …

   Pe de alta parte, dezbinatorul el este si inca de anul trecut si neincetat.

   1. Smintiti oameni si voi cu ortodoxinfo si pr Staicu cu site ul lui si ceilalti.Cu astfel de specii să lupți împotriva ereziilor.Asa fac crestini se ceartă între ei să arate care mai de care este drept si are dreptate.Bine zice Hristos,,dupa faptele lor îi vei cunoaste”Rusine sa fă fie la toți care nu aveti unitate să faceti ceva bun pentru crestini care asteapta ceva bun de la voi nu numai scandaluri parcă ați fi niste bețivi.Toți zic că detin adevărul di doar vor sa îl arate dar in realitate sunt doar orgoliile personale ale unora care se cred marturisitori si vârfuri de lance in aceasta luptă dar de fapt sunt niste oameni simpli cu multă mândrie si parere de sine iar Dumnezeu nu lucrează in astfel de oameni.Am vazut destule certuri intre P Staicu cu P Buză apoi Silviu Chirilă cu P Staicu s.a.m.d
    Ce e cu voi oameni buni.Rusine sa va fie

    1. Nici mie nu imi place acest lucru, se vede clar ca atat in spatele lui saccsiv cat si a Pr Ciprian se ascund slabiciuni lumesti care lucreaza si se impung unii pe altii.

     Demonii au acum treaba cu nepomenitorii ramasi, chiar nu simtiti asta? Cum eram acum cativa ani si cum suntem atacati acum?

     Toti suntem atacati.

     1. Matiu Cosmin

      Ce slabiciune omeneasca vezi frate la mine? Parca esti picat din luna. Pai nu stii foarte bine cum a inceput el atacurile din senin inca de anul trecut?

     2. Pe mine personal nu ma intereseaza ca ai fost tu puscarias sau cum iti castigi painea, nu au relevanta aceste lucruri, poate sa le repete lumea la infinit, nu imi pasa.

      Problema este credinta curata ortodoxa pentru ca eu stiu ca Hristos nu S-a impartit si nu inteleg de ce trebuie sa avem tabere de nepomenitori. Din moment ce avem aceste tabere nu e bine. Daca sunt tabere din cauza lui Boca, asta inteleg dar alte motive nu stiu.

    2. Ionela

     Exista un singur dezbinator de cand cu Sinodul din Creta si acela e preotul Ciprian Ioan Staicu. Pana sa-si inceapa el lucrarea a fost unitate.

    3. Ionela

     Rusine sa ne fie la toti ca nu il iubim cu adevarat pe Hristos!

     Dar te crezi tu mai vrednica.. nu suntem cu totii partasi la pacate comune…?

     Ideea e ca unii fac circ si dezbina, iar altii se straduiesc si ei sa faca ce pot. Parintele Adrian Fageteanu a aratat ca romanii cu greu se pot uni 3 sau 4 in numele Domnului… nu cumva cu totii suntem vinovati de dezbinare… chiar si tu care apostrofezi atat in loc sa gandesti mai bine cum au decurs lucrurile si cine e sincer si cine a ajutat cum a putut inlupta asta ca oamenii sa inceapa usor usor sa se trezeasca?

 2. Acum întreb: pentru cineva care a ales să o ia pe calea celor care merg doar la slujbele unde nu se pomenesc ierarhii semnatari în Creta, vi se pare normal ca acesta să participe în continuare și la slujbele celor care pomenesc încă pe acești ierarhi? Nu mi se pare firesc să fie amestecate lucrurile. Duhovnicul pomenitor al acestei creștine ar fi trebuit să fie primul care să-i spună acest lucru. El are motivele lui pentru care nu a întrerupt pomenirea, nu trebuie să-l judecăm, dar dacă a fost de acord ca această creștină să meargă la nepomenitori, trebuia să-i explice că e normal să rămână pe acestă cale, nu să fie și colo și dincolo. Oricât de dureros ar fi, asta e situația. Nu judecăm pe cei care pomenesc (încă) pe ierarhii semnatari în Creta, dar ne îngrădim de ei, oricât de înduhovniciți ar fi, și nu contest faptul că duhovnicul pomenitor al acestei creștine este foarte înduhovnicit. Altfel ce rost ar mai avea această îngrădire de ereziile cretane??

   1. Nu este acel duhovnic subiectul în propoziție, da dar nu ar fi fost normal să o sfătuiască, să o ajute ca să ia o hotărâre? O primea la slujbele lui unde îl pomenește pe ierarhul cretan, dar o încuraja în același timp ca să meargă și la nepomenitori? Ți se pare normal? Reiese că femeia are foarte multă încredere în acest duhovnic. Dacă el nu s-a hotărât încă ce să facă în privința asta, este problema lui, dar nu crezi că ar fi trebuit să-i spună femeii că dacă alege un drum, să meargă doar pe acel drum fără să amestece lucrurile? Altfel ce rost mai are îngrădirea de erezie? Nu s-ar fi ajuns aici dacă ar fi fost sfătuită corect de acela în care avea atât de multă încredere.
    Apropo de schizofrenie. Astă vară eram în concediu, și l-am întrebat pe preotul de la biserica din localitatea în care eram, ce părere are despre sinodul din Creta. Și el, în loc sa-mi răspundă la întrebare, sau să zică că nu are nici o părere, mi-a spus, fără să mă cunoască, că sunt schizofrenică, și că am nevoie de ajutor. Atât de tare l-a deranjat întrebarea mea, și atât de tare l-a înfuriat, încât nu i-a păsat că mă jignește.
    Nu este ușor, dar asta este situația. Alegerea trebuie făcută, nu crezi?

  1. Si fostul meu duhovnic a este foarte induhovnicit dar degeaba daca pomeneste. Era lumina pentru mii de credinciosi dar acum nu stiu ce este daca sta in mocirla ecumenismului

 3. D-na respectiva in acest caz daca considera ca Pr Ciprian are har dupa ce a fost caterisit isi va cere iertare, nu va mai merge la pomenitor si va fi dezlegata pentru ca din cate stiu eu cat timp Pr Ciprian traieste nu poate fi dezlegata decat de un episcop.

  Sugerez doamnei sa i-a legatura cu episcopul Longhin, desi ma indoiesc ca o va dezlega .

  Daca nu crede ca Pr Ciprian are har, va merge in alta parte sa fie dezlegata, la duhovnicul ei pomenitor sau unde vrea ea.

  Pr Ciprian i-a taiat calea de mijloc prin care era in doua barci si acum trebuie sa aleaga.

  1. Matiu Cosmin

   Este extrem de grav ca lauzi faptul c-a blestemat-o, ca ia zis schizofrenica si c-a trimis-o la pastile. Mai postez si aici ce ti-am scris pe saccsiv:

   Nu cele spuse de ea sunt subiectul propozitiei. Neinteresant daca ceea ce spune ea este gresit sau nu.

   Nimic deplasat in ce-a scris preotul Ciprian Ioan Staicu? Pai sa vedem:

   Inca de la inceput o numeste schizofrenica. Sa ne amintim ce zice Sfanta Scriptura:

   “iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului.”

   De unde stie ca e schizofrenica? Presupune? Asta e barfa, despre care stim de la Sfantul Ioan Gura de Aur cum ca:

   Sfantul Ioan Gura de Aur: Despre BARFIRE si mancatorii de suflet de om …
   https://saccsiv.wordpress.com/2011/08/31/55sfantul-ioan-gura-de-aur-despre-barfire-si-mancatorii-de-suflet-de-om/

   Sau s-a spovedit la el si de la ea stie ca e bolnava? Atunci e si mai grav …

   Pe de alta parte, parerea mea e ca schizofrenia, paranoia si multe altele de care se ocupa legiunile de psihopupu, nu prea tin de nebunie, ci mai degraba de razboiul nevazut. Adica de treaba cu dracii. Ori, de exemplu, Domnul nostru Iisus Hristos nu i-a spus demonizatul in fel si chip, ci a avut treaba cu dracii, deci l-a vindecat:

   Vindecarea demonizatului din tinutul Gherghesenilor
   http://ortodoxinfo.ro/2017/10/22/vindecarea-demonizatului-din-tinutul-gherghesenilor/

   Adica, daca femeia este bolnava sau e cuprinsa intr-un teribil razboi nevazut, preotul nu doar ca n-are dreptul sa-i zica “schizofrenico” si s-o trimita la pilule, dar cu atat mai putin nu are dreptul s-o lege:

   cu puterea pe care o am de la Hristos esti legata – pe motiv de hulire a Ortodoxiei – de toate pacatele tale si oprita de la impartasanie pana cand un Sinod va anathematiza adunarea din Creta.

   Si tu nu vezi nimic deplasat? Frate drag …

   Deci, in general, nu mai discutam, ci dictam ca toti care merg la pomenitori (sau si la pomenitori si la nepomenitori) sunt eretici? Si care piuie, il legam, caci doar suntem preoti?
   Frate, oricum asta cu erezia sau neerezia pomenitorilor e un taram de discutie extrem de periculos. De aceea eu m-am ferit sa-mi dau cu presupusul. Imi este extrem de suficienta nepomenirea Ierarhului. Caci daca intram in detalii, fi atent la ce putem ajunge:
   Si de cand sunt pomenitorii eretici? Dupa Sinodul din Creta? Super. Deci pana sa intrerupa pomenirea, a fost si preotul Ciprian Ioan Staicu eretic. De fapt toti preotii ce actualmente sunt nepomenitori. Si cand au trecut la nepomenitori, le-a facut careva mirungerea? Iar daca au fost eretici, evident ca n-au mai fost nici preoti. Deci ei nici acum n-ar mai fi preoti, ci simpli mireni … nepomenitori. Dar noi totusi ii consideram preoti. Ba mai mult, ii vom considera preoti pe absolut toti preotii pomenitori ce vor intrerupe pomenirea in viitor. Dar pe de alta parte zicem si ca absolut toti sunt eretici de la Sinodul din Creta incoace. Ops! Cum se poate? Frate, de abia asta e nebunie.

   In particular insa, discutand despre nefericita femeie, dupa ce ca-i bolnava sau demonizata sau orice, tu o mai si blestemi? Pana la Parusie, caci doar stim bine ca nu va mai fi vreun Sinod … anti Sonodul din Creta.

   Doamne fereste!

   Si cine leaga? Preotul Ciprian Ioan Staicu, care ce zicea acum cateva luni, umar langa umar fiind cu preotul Macarie?

   Datorită Capului Unic și Infailibil al Bisericii, Domnul nostru Iisus Hristos, Harul Dumnezeiesc este prezent și lucrător în Biserica Ortodoxă Română, spre mântuirea poporului dreptcredincios, în pofida abaterilor dogmatice inadmisibile ale unora dintre păstorii ei.

   http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/11/17/spre-luare-aminte/

   Care spunea ca lui Dumnezeu ii place muzica masonica?

   http://ortodoxinfo.ro/2017/07/12/muzica-clasica-si-masoneria-2/

   Aproape toti nepomenitorii actuali n-au devenit nepomenitori in secunda 0 dupa Sinodul din Creta. Ci dupa un timp.
   Si majoritatea au trecut prin faza prin care trece acum femeia. Sa nu ne facem ca uitam. V-a zis pe vremea aceea vreunul dintre cei deja nepomenitori ca sunteti eretici? V-a blestemat vreun preot nepomenitor cand inca erati nedumiriti?
   Ea de ce nu are voie? Sau altii? Sau in viitor?

   1. Nu laud ca a blestemat-o dar nici ea nu trebuia sa scrie nimic daca spune ca ea e hotarata sa ramana in comuniune cu ambii. Am postat comentariu pe blogul Pr Ciprian sa detalieze situatia pentru a nu ramane lumea cu impresia ca blesteama pe toata lumea si il opreste de la mantuire.

     1. Pr Staicu,
      – cine are dreptul sa numească pe oricine ar fi eretic? ( preotul, mireanul sau Sinodul)
      – Pana la o condamnare sinodala, aveati voie sa intrerupeti pomenirea ierarhului?
      – cand ati afirmat că la pomenitori nu mai e har, pe ce v ati bazat?
      – cand indrumati crestinii sa nu mai meargă la biserica nu faceti schismă? toti sunt eretici acolo condamnati printr un Sfânt Sinod?
      – Daca ati întrerupt pomenirea de ce i ati îndemnat si pe altii sa o faca, aveati voie ? De ce nu ati ramas in Biserica sa invatati dreapta credinta pomenind ierarhul pana la o condamnare sinodala si ati preferat sa iesiti de sub ascultare?( pana la Sinodul Creta , ierarhii respectau Canoanele Ecumenice, toate)?
      De ce de atatia ani de preotie nu v ati sesizat la nici una dintre abateri din Biserica?
      – Ce va face sa credeti ca sunteti un crestin care merge pe calea cea dreapta , ce este mai important, dogma sau canonul?( canoanele au avut greseli de copiere, altele au fost false) le cunoasteti pe cele false de care ierarhii fac abuz?

 4. Va marturisesc ca mi s-a facut parul maciuca de groaza si pielea de gaina…Vorbesc serios. Cum adica, Doamne, Dumnezeule mare, sa ii lege toate pacatele pana cand…?? Pai daca se intampla ca femeia sa moara maine sau poimanine, ca nimeni nu stie cate zile are de train, ce se intampla daca ea se duce cu pacatele TOATE legate de preot? Ajunge in iad…Si intreb acum: merita un singur suflet de om sa ajunga in iad doar pentru ca este interesat de o problema teologica? Femeia, bolnava sau nu, asta noi nu stim, este evident interesata de mantuirea ei si de ceea ce se petrece in vremurile noastre. Mie nu mi-a facut impresia de om nepasator…Si pana la urma CE ESTE CU BLESTEMELE ASTEA PE NET, domnule preot? De aceea ti-a dat Dumnezeu puterea, ca sa ingrozesti oamenii? Pentru ca pe mine unul m-ai speriat si frica, domnule prot, groaza vine de la diavol si slujitorii lui. Nu Dumnezeu inspira groaza…Altceva: de unde stiu eu ca domnul preot nu citeste acum postarea mea pe net si ma blesteama si pe mine ca nu sunt de acord cu el? Alooooo!!!! Parinteeee!!!! Pai ce facem noi aici? Ne blestemam unii pe altii, citez : prin puterea pe care mi-a dat-o Hristos?? Si noi, mirenii, ce facem? Nu cumva te crezi vreun semizeu, cu puterea asta a ta de a arunca in gheena? Si de ce vorbesti matale ma rog in bascalie cu un om, chiar daca este bolnav psihic? Nu cumva omul ara are nevoie de iubire, ingrijire, atentie, vorbe bune? Ce primeste in loc? Sfidare…auzi, domne ce rai suntem noi, mirenii, am ajuns sa ii deranjam pe sfintii parinti nepomenitori…Niste monstri suntem, care meritam doar blesteme si canoane…Nu-i asa? Vezi ca ai luat-o razna pe aratura, dom parinte, si acum, cu toata puterea aia de care spui, cred ca esti foarte departe de Hristos. Si cine e departe de Hristos e aproape de altcineva, te las pe tine sa ghicesti,sa descoperi, sa afli, sa cauti…Oricum, postarea/raspuns a ta ” parinte” nu se deosebeste prea mult de postarea unui hipster corporatist efeminat…acelasi ton de superioritate si de stiu-eu -totul, aceeasi bascalie care se frea fina, aceeasi ironie veninoasa si la sfarsit, la ala sunt injuraturile , iar la matale, deh, blestemul, ca esti in bransa…Nu am mai auzit in viata mea asa ceva: sa blestemi un om bolnav…Ia pune mana pe Biblie , parintele, si vezi ce a facut Domnul cu bolnavii? Nu cumva i-a vindecat pe toti, fara sa-i judece, fara partinire, fara altceva decat o nesfarsita iubire si bunatate? Aaaaa, poate matale te crezi mai altfel, intr-o epoca post Sfintii parinti, intr-o epoca a tehnologiei unde clientele de mantuit se selecteaza dupa dispozitia noastra din dupa amiaza aceasta sau de o usoara indigestie…Si inca ceva: nu sai deloc dovada de smerenie cu chestia asta: prin puterea cu care bla bla bla…Parintele, aici nu suntem in filmul Razboiul Stelelor si nici in Urzeala Tronurilor…Hollywood-ul este satanic, daca vrei sa stii…. Nu.Aici suntem in viata reala, unde alde matale esti un popa oarecare, noi suntem niste credinciosi oarecare, iar peste noi toti este Hristos, UNICUL. Asadar sa nu cumva sa te puna al cu coarne sa te crezi mai presus de noi, mai favorizat, mai mare in grad sau mai puternic, ca gresesti amarnic…Sunt mireni care cred si se chinuie in viata si au o viata duhovniceasca cat 10 popi pa un loc, deci, mai usor cu” prin puterea cu care”…eu fac aia si aia si aia…Ti-am spus la incepuul postarii: ingrozesti oamenii. Daca vreas u sa ma ingrozesc, iau o carte de Stehen KIng si citesc si ma ingrozesc. De la unpreot ortodox astept altceva. Cum spune Domnul? „Mila voiesc”…Ia mai citeste o data, parintele, poate-ti mai vii in fire…Eu ma duc sa iau un anxiolitic, sa ma calmez. Acuma, ti-am dat motiv sa ma faci si pe mine nebun…Dar paote ai mila si renunti la parte cu blestemul. Am copii si credite la banca…O duc foarte greu, numai asta nu imi mai trebuie, parintele, sa-ti foloseti pe mine ” puterea pe care o ai”….

  1. Bravo, neica nimeni, nota 10.
   Preotule Staicu, matale stiai ca esti pus sa ne slujesti noua?
   Un preot de la Dumnezeu, iartă, dezleagă, iubeste. Un preot care nu e de la Dumnezeu leaga, acuza, se cearta. De ce ? Pt ca si diavolul face la fel

 5. Nimic nu jistifica acest comportament al p Staicu. I-a dat Dumnezeu harul preotiei ca sa blesteme?!?!? Oricum se vede din avion faptul ca p Staicu este arogant, plin de el. Nimeni de pe planeta , in afara de gheron Sava, nu mai detine dogmele Ortodoxiei. Doar p Staicu. Cine nu este de acord cu el e jale…isi ia blesteme. Dar Hristos credeti ca asculta la un asemena preot care blesteama? Nu am vazut discernament si bunatate la p Ciprian. Am vazut doar incrancenare, aroganta, parere de sine … si rautate.

 6. A vazut cineva motivele pentru care fost caterisit? poate a fost caterisit pentru astfel de fapte si nu pt marturisirea credintei. Cum ar fi daca acum Pomohaci ar aparea ca un marturisitor antiecumenist?

  1. Anti inselati

   Asta ar fi esential. Toti preotii actualmente nepomenitori au postat acuzele ce le-au fost aduse. In fotocopie. El a facut-o? Daca stie cineva, rugam sa ne dea un link.

 7. @ matiu cosmin
  Daca nu.i spui Sfintul Ardealului,macar spune Ieromonah Arsenie Boca – sigur nu te.ai „batut pe burta”cu Sfintul Parinte!
  Dumnezeu sa ne smereasca pe toti!

 8. Stau si ma gandesc ….e normal ca sa ataci un preot marturisitor daca nu a facut ceva contra legilor lui Dumnezeu (erezie,sodomie,simionie…etc) Aveti voi dreptul de a judeca ?? e prea vadita treaba si miroase a razbunare !!!
  Acum de curand a fost in discutie, un caz la Radeni ca pr P ,nu dadea dezlegare unei enoriase sa plece la un alt duhovnic marturisitor ,e normal ?!
  Aceasta poezie scrisa de dna Paraschiva Radoi vi se potriveste ca o manusa ,voua celor ce administrati acest site si nu numai …!!!

  CUGETĂRI NOCTURNE

  ”Tot omul este mincinos !”-
  deșertăciune !
  O zi pe față, două pe dos –
  înșelăciune !

  Azi –într-un fel, mâine – altfel,
  ca vremea este !
  Astăzi un scop, mâine alt țel,
  fără de veste !

  Când cald și bun,ocrotitor,
  cerească pâine !
  Când nemilos judecător,
  rău ca un câine !

  Când îți dă mare importanță,
  chiar frate ți s-ar vrea !
  Când gata de-a jura-n instanță
  că ești nebun sadea !

  Când la biserică,smerit,
  un vajnic mergător,
  Când din biserică ieșit –
  liber cugetător !

  Când ortodox fără egal –
  primul de pe pământ !
  Când credincios universal
  Că… ”și ei oameni sunt !”

  Când plânge pe nebotezat
  că n-are drept la rai,
  Când laudă pe nefârtat
  că-i bun și el,chiar mai !

  …Discordia nu-i de la măr
  cum s-a scornit dilema !
  IUBIRE FĂRĂ ADEVĂR –
  Asta-i problema !

  Fățărnicie și minciună
  pe săturate !
  Lume perversă și nebună
  pe terminate !

 9. „Stau si ma gandesc ….e normal ca sa ataci un preot marturisitor daca nu a facut ceva contra legilor lui Dumnezeu (erezie,sodomie,simionie…etc) ”

  Pai tocmai asta e problema: p Staicu incalca canoanele prin astfel de blesteme!

 10. In legatura cu articolul respectiv ,totul e pus la cale de masoni.Psihologia unui om prigonit se prezinta altfel.Prigonitul cand se afla la stransoare este un grijuliu ,se poarta ca o vrabie care isi ia zborul si cand cade cate o frunzulita mica din copac si lasa porumbeii sa-i manance tot si se reintoarce pentru inspectie cand nu mai e nicio suflare in zona.Exclus ca p Ciprian sa fie autorul.Randunica nu a speriat pe nimeni niciodata,ca sa aiba parte de reprosuri,vecinii care le tot alunga de colo-colo sunt ciorile care vor sa apuce tot.Iar daca cei de la telefonia mobila ti-ar fi divulgat convorbirea ca sa fi compromis,roaga te p Cipriane pt ala c-o sa se inmoaie si el cand l-or innebuni aparatura.Cred c-o sa fie campion al virtutii.Tu roaga-te in drumul tau cu pace.

 11. Problema este ca sunt putini preoti nepomenitori i noi credinciosii nu ajungem la ei ,toti ,iar daca mai exista har in biserica unde se pomenesc ierarhii eretici este sau nu bine sa mergem acolo decit nicaieri?asta e o intrbare pe care mi-am pus-o si eu atit mie cit si parintelui STAICU pe email ,intrbare la care nu mi-a raspuns.Adica nu mi-a spus nici DA si nici NU ,sa nu merg.Probabil ca nepomenitorii nu o sa zica niciodata sa mai mergem la preotii care nu s-au ingradit de erezie,caci dupa canoanele Sfintilor parinti tre sa ne ingradim si noi mirenii.Dar intrebarea este daca e mai bine sa stam acasa daca nu avem inzona preot marturisitor sau sa mergem totusi la biserica din localitatea noasrta.Cred ca este o intrebare care si-o pun ma multi crstini ,din cauza distantei si a cheltuielilor cu deplasarea,apoi timpul ,la tara avem si gospodarie de care tre sa vedem si nu putem lipsi mai multe zile sau in fiecare Duminica.A considera ca este o astfel de intrebare si grija ,o scizofrenie mi se pare cu totul deplasat.Caci IATA ce ne spune SF.IOAN GURA DE AUR.

  Chiar dacă ai duce o viaţă duhovnicească înaltă, nu vei avea îndrăzneală dinaintea lui Dumnezeu dacă vei fi indiferent faţă de fraţii tăi care merg pe calea pierzaniei. Nu este cu putinţă ca omul să se mântuiască dacă nu face nimic pentru mântuirea aproapelui. Ca să primească mântuirea, creştinul trebuie să facă următoarele: (…) 4. Să lupte împotriva oricărei învăţături eretice (…) 15. Să îi fie milă de duşmanii credinţei, ca de nişte orbi duhovniceşte şi să se lupte din toată puterea pentru luminarea lor, dar să fugă departe de cei care îl pot duce şi pe el la orbire. (Sfântul Ioan Gură de Aur) (…)

  deci CUM POT FI AJUTATI PREOTII POMENITORI DE CEI NEPOMENITORI DACA EI SE IZOLEAZA COMPLET DE EI .ESTE BINE OARE?

 12. „Nu am vazut discernament si bunatate la p Ciprian. Am vazut doar incrancenare, aroganta, parere de sine … si rautate.”
  ……………..
  Pe tine însuţi doftoriceşte-te, pe tine miluieşte-te, bârna ta scoate-o din ochiul tău

  Dacă voieşti a te izbăvi de ispite, totdeauna să te trezveşti şi roagă-te neîncetat lui Dumnezeu: „Pune, Doamne, strajă gurii mele, şi uşă de îngrădire împrejurul buzelor mele” (Psalmi 140, 3);

  smereşte-te, aminteşte-ţi că pământ eşti şi în pământ vei merge; ia aminte la tine însuţi şi cercetează lucrurile tale, iar nu pe cele străine.

  Cel ce lăsându-se pe sine judecă despre alţii îşi ia asupra sa poveri străine. Vai celui ce mănâncă trupurile oamenilor cu limba sa! Vai celor care uită de păcatele lor şi cercetează lucrurile altora! Nu le ajunge povara lor, de se împovărează cu alta străină!

  Mai înainte, pe tine însuţi doftoriceşte-te, pe tine miluieşte-te, bârna ta scoate-o din ochiul tău. Atunci vei putea doftorici pe alţii şi scoate paiul din ochiul lor.

  Bine au zis Părinţii că omul nu poate afla odihnă până ce nu va sălăşlui în inima sa gândul că în lume e numai cu el cu Dumnezeu, fără a-şi îndrepta mintea spre nimic altceva, ci alipindu-se doar de El. Unul ca acesta degrab va afla odihnă şi slobozire de tirania patimilor, că s-a zis: „Lipitu-s-a sufletul meu de Tine, iar pe mine m-a sprijinit dreapta Ta” (Psalmi 62, 8).
  Patericul Lavrei Sfantului Sava
  ……………
  Daca duhovnicul d-nei este atat de induhovnicit cum de a trimis- o la un asa „arogant” !?

  1. Parascheva

   Femeie, e bine ca a blestemat-o?
   E bine ca i-a zis schizofrenica si a trimis-o la pastile?

   Acum chiar ca va parea ca-l atacam, dar daca ne provoci … De cand ai auzit tu de acest preot Staicu? Ce stii despre lucrarea sa din trecut? Noi suntem pe baricada anti ecumensita, anti cip si tot restul, pe linia Sfintilor Parinti si a marilor duhovnici de zece ani. Majoritatea dintre voi v-ati trezit citind materialele noastre sau cele preluate de altii tot de la noi. Inclusiv preotii nepomenitori. Si acum ne acuzati tot pe noi.

   De unde a aparut acest preot Staicu? M-am uitat fugitiv in trecutul blogului sau. O gramada de prapastii: l-a sustinut pe Capsali la europarlamentare, isi indeamna cititorii sa asculte muzica masonica (nu-i metafora) hulind ca si lui Dumnezeu ii place …

   Iar referitor la antiecumenism, care-i de fapt linia lui? Ca acum cateva lui zicea asa:

   Datorită Capului Unic și Infailibil al Bisericii, Domnul nostru Iisus Hristos, Harul Dumnezeiesc este prezent și lucrător în Biserica Ortodoxă Română, spre mântuirea poporului dreptcredincios, în pofida abaterilor dogmatice inadmisibile ale unora dintre păstorii ei.

   http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/11/17/spre-luare-aminte/

   Acum zice exact pe dos si ii blestema pe cei ce zic cum zicea el inainte.

 13. In legatura cu parintele ARSENIE BOCA mie mi se pare foarte ciudat ca tocmai preotii nepomenitori ,sa nu aiba evalvie la sfintul Ardealului ,dupa ce am auzit in anul 2009 la PRISLOP ca parintele Arsenie a profetit despre aceasta prigoana si a mai spus ca va fi canonizat dupa prigoana pentru ca vor fi nevoiti sa- i recunoaca ajutorul direct dat prigonitilor.!Ori tocmai acesti prigoniti nu il iau in seama pe parintele Arsenie.Am auzit acestea la mormintul parintelui in 2009 de la un preot care l-a cunoscut direct..In aceasta situatie satana poate ride foarte satisfacut ca a reusit sa convinga pe preotii nepomenitori de nesfintenia asazisa a printelui Arsenie.Si atunci ii va mai ajuta.?Din pacate nr.mic pe tara de crestini care s-au ingradit de erezie e f.mic si nu cred ca se va implini continuarea profetiei parintelui Arsenie ,anume ca daca vor fi multi marturisitori ROMANIA VA RENASTE INCIT VA UIMI LUMEA.Din pacate marturisitori ,adica aceia care s-au ingradit de erezie sunt putini .Sa ne rugem unii pentru altii sa ne lumineze Dumnezeu ,iar nu sa blestemam!

   1. Daca Arsenie Boca a fost sau nu inselat, nu am cum sa stiu in mod absolut. Eu cred ca nu a fost inselat, dar asta e doar parerea mea.
    Ceea ce stiu in mod sigur e ca a fost urmarit de securitate prin diversi informatori care se cazneau sa demonstreze ca „traieste in concubinaj”.
    Si mai stiu cu siguranta ca acuzatiile de vrajitorie care i se aduc sunt facaturi (am descoperit o dovada de NETAGADUIT printre „marturiile” acuzatoare).
    Este fals acest rationament, cum ca Arsenie Boca e de vina pentru dezbinare, fiindca diversele „tabere” de nepomenitori nu se cearta pe marginea subiectului „Arsenie Boca”, ci din cu totul alte motive.
    Cred ca cineva isi rade in barba. Daca ar fi fost luate in serios cuvintele parintelui, Romania ar fi cunoscut o asanare morala, dar noii securisti, speriati de faima parintelui, au facut tot ce le-a stat in putinta sa-l demoleze.
    Din cauza lui Arsenie Boca e Romania fruntasa la avorturi in Europa?
    Din cauza lui Arsenie Boca au ierarhii nostri un comportament ecumenist cand tocmai el a scris la inceputul cartii „Cararea Imparatiei” ca Hristos a intemeiat o singura Biserica, nu 800?

    1. Incetati mai oameni buni…..nu mai incercati sa-l scoteti in evidenta pe Arsenie Boca. Pt un om care cauta sincer adevarul, dovezile ca a fost din pacate inselat, sunt evidente!
     Nu poti face dintrun om inselat, un sfant, doar ca asa vrea lumea dornica de senzational!
     subiectul Arsenie Boca este incheiat de mult….dar din pacate unii se mai imbata cu apa rece!

  1. Atacuri la persoana fac ASTRADROMU SI STAICU, anume infiltrati sa dezbine miscarea de ingradire de erezie. De atata timp! E limpede cine face atacurile, cine calomniaza… frumos lucru este? Saccsiv l-a promovat cu dragoste pe parintele Ciprian si pe Astradrom, apoi EI AU FOST PRIMII!!! care au facut articole calomniatoare la adresa lui… uite puscariasul… groaznic… lovesti in cel care te-a ajutat la inceput, in cel care ti-a pus creionul in mana…STAICU e un infiltrat se vede de la o posta…

   IAR PAMFLETUL -perfect adevarat!!!!

   Daca stau sa ma gandesc, e scris chiar cuviincios si nu blasfemiiaza cele SFINTE, doar arata, perfect adevarul SI ILUSTREAZA VICLENIA si cate mai sunt de spus… Staicu s-a infiltrat si a controlat aproape toti preotii.. i-a invrajbit pe unii contra altora… daca era de incredere, ar fi facut tampenia aia crasa CU NUMERELE PUBLICE ALE PARINTILOR SI PERSOANELOR DIN REDACTIA ORTODOXINFO… si-ar fi schimbat discursul cum bate vantul…?

   va zic eu, sunteti naivi, foarte naivi, e exact ca in pamflet, Staicu a stat pe langa fiecare, SCOPUL LUI DE LA INCEPUT A FOST: SA LOVEASCA IN RADENI!!!

   Chiar ma gandeam ca Radeniul nu va putea fi atacat, e MANASTIREA NOASTRA ORTODOXA, OR SA SE INCAIERE CU bOCA SI dOROBANTU, DAR cei cu cugetul curat de inselari, nu vor lovi si in Radeni,,,

   Dar exact asta se intampla, Staicu i-a recastgat de partea sa, a facut o pirueta ingenoasa la 720 de grade, cumuland in 2 rotatii multe informatii si multe schimbari de fronturi de infiltrare…

   Dar s-a trecut la NextLevel, dupa ce Macarie Banu a intrerupt primul pomenirea, alt infiltarat mana in mana cu staicu si astradromu, Staicu si-a luat increzator elanul spre alti parinti, ghidandu-i pe fiecare pe linii diferite, ca apoi sa iasa ce a iesit, dupa ce s-a scaldat bine in inselari, acum sa PARA EL MARELE ULTRA-ORTODOX si sa ajunga sa zica de ceilalti ca gresesc, asta a fost strategia lui, acum e curatelu, acrivistul, ultra-credinciosul, confiscatorul parintelui Sava… si multi AU CREZUT IN INSCENAREA ASTA ! pe cand el a lovit nestingherit unde vroia cel mai mult… in Radeni, in parntii din Moldova care au tinut linia cea mai echilibrata, DIN Moldova unde ESTE TRADITIA MONAHALA CEA MAI AUTENTICA, linia Sfantului Paisie Velichicovski, calea ascetica a Sfintilor Pariti, care s-a pastrat chiar mai curata decat in alte locuri, fara inselari minuniste, fara apa neagra din mormantul inselatilor si fara dorobanti calare pe maturi…

   Va intreb? Asa ar fi facut crestinii de pe vremea Sfantului Teodor Studitul? Ar fi dat cu pietre in manastirea Studion?

   Se vede ca prea mult ne-am dat cu parerea in cele de care nu suntem vrednici!

   O intreaga Epopee, epopeea lui Staicu l-a intrecut si pe parintele Matei Vulcanescu in minciunele, la viclenie i-a luat-o cu 2000 de ture inainte

 14. Raspunsul Pr Ciprian:

  „Saccsiv nu este nepomenitor, este un fost pușcăriaș, apoi extorcator de bani (inclusiv de la mine) și acum Dumnezeu știe. Domnul să îl miluiască, împreună cu prietenul lui Chirilă și cu toți cei dragi ai lor!
  Pe orthodox info se fac în principal două lucruri: calomnii și se face reclamă la… chiloți. Ce va urma? Surprize… surprize… (orice, numai să salveze rating-ul și paypal-ul)
  Așa că nu mă cobor la asemenea apucături.
  Nu am blestemat, ci am legat și am oprit de la Împărtășanie. Motivele țin de Taina Spovedaniei și sunt absolut confidențiale.
  Nu dau nici o replică, pentru că nu am vreme de bazaconiile altora, preluate și ”analizate” de mărturisitori propovăduitori de erezii.
  Pr. Ciprian”

  1. Daca inteleg eu bine (am intrebat si urmaza sa primesc raspuns) D-na respectiva se spovedea la Pr. Ciprian.

   Are atunci duhovnicul tau dreptul de a te opri daca nu te vindeci?

  2. Pr CIprian:

   „Da, am spovedit-o o dată, am primit-o la noi în casă, am găzduit-o, am omenit-o, am stat într-o sâmbătă seara și am încercat vreme de 4 ore, până la ora 2 noaptea să o ajut prin spovedanie cu toată dragostea, apoi a mai venit o dată, apoi s-a dus la părintele Serafim de la Cășiel, s-a spovedit la el, s-a împărtășit la pr. Claudiu Buză, ne-am întâlnit la București și am sfătuit-o să nu meargă în două bărci, căci se va rupe în două sufletește.
   Are impresia că are o misiune: să îi țină în adevăr pe preoții din România și îi ia pe rând…
   Între timp m-a sfătuit să mă duc la psihiatrie, să fac terapie și să îmi spună ea când m-am vindecat etc etc. Nu cred că mai vreți, este dureros că un suflet poate fi atât de chinuit, sărmanul…
   Interesant este că, potrivit unui mail al ei din această seară, nu ea a publicat ”vestea”, ci părintele Claudiu Buză, într-o SFORȚARE mărturisitoare.
   Să îi fie de bine. Doamne, Ție îți mulțumesc că m-ai scăpat de un asemenea duhovnic și de asemenea posibilă ucenică. Domnul să le dea mântuire!
   Și cu asta am încheiat subiectul, că astăzi a fost – chiar și cu acest nou val contra mea – una dintre cele mai frumoase zile din viața mea, cu bucurii neașteptate de la Hristos, Domnul!
   Pr. Ciprian”

  3. Matiu Cosmin

   Raspunsul este edificator.

   E clar. Sunt un puscarias. Apropo, el din ce traieste? Din ce bani cutreiera tara in lung si in lat, ba si occidentul? A muncit in viata lui vreodata la orice cat am muncit eu de zece ani la blog si la portalul asta? El are voie sa primeasca bani de la cei ce-i apreciaza lucrarea? Noi de ce nu avem voie? Absolut toata presa real independenta de aici sau din occident se sustine financiar din ce se indura sa ajute cititorii si bruma de publicitate.

   Aici nu se fac calomnii. La el pe blog se fac calomnii. Am strans exemple cu duiumul. N-am nevoie de calomnii “sa salvez traficul”. Traficul e gigantic prin enorm de multa munca depusa de un colectiv mic ce munceste enorm. Si nici pe blog nu m-am ocupat timp de zece ani de calomnii. Care blog si el a avut la vremea lui un traffic foarte mare. Si toata aceasta munca a avut un sigur scop: sa-i trezeasca pe cat mai multi. Si a reusit. Iar blogul si acum portalul sunt unice pe internetul de limba romana. Sigurul care explica despre fiecare piesa de puzzle in parte si o pune la locul ei. Si explica ortodox ce si de ce. Despre majoritatea temelor abordate de noi aici el habar n-are cu ce se mananca.

   1. Ce ai fost din moment ce te-ai intors nu conteaza. Mi se pare normal sa traiesti din ceea ce lucrezi.
    Personal aceste acuze le consider nefondate dar faptul ca e dezbinare nu este bine.

 15. Saccsiv,de ani de zile îți apreciez munca.Selectez ceea ce cred important.Vă doresc mult discernământ.În lupta aceasta e nevoie de unitate., ….dar în adevăr.Nu am dreptul să te judec.Mi-ai oferit multe informații pe care nu aveam cum să le obțin.Cred că ești folosit ,iar ecumeniștii jubiează,Încet ,încet au reușit să dezbine.Puțină smerenie nu ne-ar strica.Care e folosul duhovnicesc al acestui articol?Mulțumesc!

 16. Parerea mea strict personala:

  – femeia prin atitudinea ei „intre doua barci” a gresit

  – Pr Ciprian probabil nu trebuia sa ii lege pacatele pana la un viitor sinod care probabil nu va exista

  – pe saccsiv si ortodox info nu trebuia sa apara aceasta stire si sa iasa acest circ

  Cine este fara de pacat in aceasta privinta sa arunce piatra

  1. Matiu Cosmin

   Era obligatoriu sa apara aceasta stire, caci responsabilitatea blogul si a portalului fata de miile de cititori este uriasa. Saccsiv si Apologeticum l-au facut vedeta pe internet pe preotul Staicu, de care nu auzise aproape nimeni pana anul trecut. La fel s-a intamplat si cu majoritatea celorlalti preoti nepomenitori. Si mare greseala am facut, caci i-am promovat fara a studia cam ce altceva mai au in cap. Ne-am bucurat doar ca sunt nepomenitori.

   Astfel, cu preotul Staicu am gresit enorm ca l-am facut vedeta pe internet, caci asa multi cititori au ajuns la el. Iar el le baga balarii in cap (de exemplu aia cu muzica masonica e de o gravitate extrema, dar vad ca tot ocolesti subiectul). Si acum, mai nou, a inceput sa arunce cu blesteme. Stiai ca a mai blestemat pe cineva?

   https://danielvla.wordpress.com/2017/10/26/sa-ne-rugam-pentru-parintele-ciprian-staicu-sa-l-izbaveasca-dumnezeu-de-manie-care-este-fiica-mandriei-caci-iata-ca-a-mai-legatblestemat-pe-cineva/

   Asadar, cititorii trebuie sa afle de cumplitele rataciri ale preotului Staicu.

   1. Eu nu am auzit in viata mea pana cum de acatist pamflet si sunt sigur ca acest lucru e pacat.
    Tinand seama de lungimea acestui „acatist” persoana respectiva sigur a lucrat multe ore la acest lucru. Totusi a batjocorit un preot care are harul lui Dumnezeu si nu este bine.

    Nu e bun nici blestemul dar nici nu este normal ca mirenii sa batjocoreasca preotii si credinta.

    Nu sunt de acord cu „blestemul” dat de Pr Ciprian dar va rog sa va intrebati fiecare din voi sincer, ati fi pierdut ore intregi sa scrieti un acatist la misto? Oare Dumnezeu se bucura ca au aparut un nou model de acatiste la misto adresate slujitorilor Lui? Personal nici prin cap nu mi-a trecut ca se poate face asemenea „acatist”.

 17. PE DE-O PARTE PR. CIPRIAN:

  „A ajuns si la mine memoriul. M-am prapadit de ras.
  Raspunsul meu: nu ti-a fost de ajuns ca ai facut cu zambetul pe buze combinatia intre erezie si ortodoxie, mai ai si tupeul de a obosi pe parinti cu aiurelile astea?
  Atata vreme cat eu particip la vreo sinaxa asemenea memorii – provenite din neurmarea terapiei in curs – nu vor fi luate in seama, pentru ca parintii ortodocsi sunt oameni intregi la minte, care se ocupa cu lucruri serioase, nu cu a motiva IN SCRIS cum o persoana sa stea si in erezie, si in ortodoxie.
  Si, ca sa fie mai clar, cu puterea pe care o am de la Hristos esti legata – pe motiv de hulire a Ortodoxiei – de toate pacatele tale si oprita de la impartasanie pana cand un Sinod va anathematiza adunarea din Creta.
  Continuă-ti terapia și nu mai stresa oamenii cu scaun la cap.”
  Pr Ciprian Staicu

  PE DE ALTĂ PARTE P. SAVAS LAVRIOTUL:

  Emisiune radiofonică, Radio Kosmos.
  Prezentator: Loizos
  Invitat: P. Savas Lavriotul
  (aprox. min. 27)

  Loizos – “Dacă duhovnicul este ecumenist? E mai bines să-l ai sau să nu-l ai?”
  p. Savas – „Uitaţi, noi am spus-o de multe ori. Ar trebui să găsim duhovnici care nu sînt în comuniune cu erezia…”

  L. – « Chiar aşa.»
  p.S. «Există însă – şi o spun şi-n public ca să se facă auzit, pentru ne-au condamnat că noi nu facem iconomii…”
  L. – «… sau, însfîrşit, pe cineva care nu este eretic…»
  p.S. – «…Să vă spun. Există, există oameni care vin acum în Biserică, nu s-au spovedit niciodată…»
  L. – «Da.»
  p.S. «Deci eu, în momentul ăsta, nu pot să le vorbesc despre ecumenism. Ce să le spun? Să-i iau de la generală şi să-i duc la cursuri superioare, la teze de doctorat? Am să le spun să se spovedească, să găsească un preot…»
  L. – «…Să postească, să se roage…»
  p.S. – «… bineînţeles îi vom trimite la nişte preoţi care nu au convingeri eretice şi sînt împotriva ecumenismului, indiferent dacă pomenesc sau nu. De-ndată, însă, ce se familiarizează le vom spune că va trebui de-acum să vadă ce-o să facă cu ecumenismul…»
  L. – «…Cu credinţa dvs.; cum să o salvgardaţi.»
  p.S. « Cu credinţa dvs.»
  L. – «Chiar aşa.»
  p.S. – «Nu putem să le explicăm din start cum stau lucrurile…»

  ŞI PE DE-O PARTE P. SAVAS LAVRIOTUL

  (Citatele sînt extrase din recentul studiu al P. Savas Lavriotul despre Canonul 15, tradus de p. Ciprian Staicu)

  1. “Considerăm că este indicat și necesar să ne referim la două probleme teologice pe care le-a creat greșita interpretare a Canonului 15, care îi tulbură pe ortodocși și pe care le răspândesc unii teologic lipsiți de teologie. Primul subiect este cum unii susțin în mod cu totul antipatristic că devreme ce tainele ereticilor ecumeniști și ale celor care acceptă sinodul din Creta sunt valide, datorită faptului că aceștia nu au fost condamnați încă de un Sinod Ortodox, putem să mergem în bisericile în care sunt preoți care au „cuget ortodox”, indiferent dacă aceș- tia îl pomenesc pe episcopul lor care este ecumenist și care acceptă sinodul tâlhăresc din Creta ca ortodox.”

  2. “Nu este posibil ca un ortodox, mai ales un episcop, să fie în comuniune de credință cu ereticii, care sunt vrăjmașii lui Hristos și ai credinței adevărate. „Ce legătură are lumina cu întunericul? Și ce învoire este între Hristos și Veliar? Sau ce are laolaltă un credincios cu un necredincios? (II Corinteni 6, 14-15) Sfinții Părinți Aghioriți din vremea patriarhului Vekkos ne spun că aceasta este „ceea ce se cuvine creștinilor ortodocși”, adică datoria de la sine înțeleasă a ortodocșilor de a întrerupe comuniunea bisericească cu pseudo-episcopii.”

  1. P Sava zice bine pana la un punct cand se contrazice, dar are discernamantul sa adapteze in functie de situatie. Nu foloseste limbaj neduhovnicesc precum p Staicu. S-a vrut exprimarea acriviei in mod public si aplicarea iconomiei in mod particular, cand situatia o cerea. Doar ca, prin asta caldiceii au catalogat aceasta tactica ca fiind extremistă – recomandand doar iconomia, iar adevaratii extremisti au inceput cu blesteme, anateme si dezbinari. Am inceput acest caz al p Staicu printr-un mic exemplu care-i arata caracterul instabil și neortodox, dar vom face public exact cum a avut loc lucratura sa de dezbinare. De dragul Adevarului, nu de altceva.

  2. Raspuns incorect.
   Sava călugărul cine se crede sa de a sfaturi in Romania? S au terminat teologii in tara? Grecia e cea mai căzută tara si tocmai de acolo sa primim sfaturi. Acest înselat pt ca el vede inselati sa stea la el acasă sa faca ordine acolo nu sa duca preotii in schismă. Staicu nu e decât un bufon si atat

 18. Bucura-te, Cipriane, ca
  te-ai folosit de sutane /Bucura-te ca prea te ai încurcat
  in canoane /Bucura te care blestemi prea ușor cucoane/
  Bucura-te ca legi oamenii prin butoane /Bucura-te ca dai
  pedepsele ca pe bomboane/ Bucura te ca răspunzi la
  întrebări cu sudalme/ Bucura te ca replicile tale sunt pe
  obraz palme / Bucura te ca aplauzele ce le primesti pe net
  le pui in rame/ Bucura te cel ce transformi sinaxele in
  drame/ Bucura te ca toate comunicatele tale sunt pline de
  scame / Bucura te ca aureola ta in timp o sa se sfarme /
  Bicura te Bucura te ca in curând chiar Sava o sa te
  scarmene.”

 19. Popa Staicu mai blestemă pe cineva (pe cel care i-a compus acatistul-pamflet). Iata ce cuvinte i-a adresat:

  Pr . STAICU: „Bravo, Eminovici sau cum v-o cheama, la argumente teologice ZERO, acum luati un diazepam si somn usor, ca mult v-ati ostenit sa crosetati din schizofrenia dvs intelepciunea intunericului. Multumesc de „dedicatie”, trag apa dupa ea (de 3 ori, ca de final al kakatist-ului dvs.)
  Te leg de toate pacatele tale in numele Tatalui si al Fiului si al Sf. Duh. Amin. Oprire de la impartasire pentru hula 10 ani.”

  detalii aici https://danielvla.wordpress.com/2017/10/26/sa-ne-rugam-pentru-parintele-ciprian-staicu-sa-l-izbaveasca-dumnezeu-de-manie-care-este-fiica-mandriei-caci-iata-ca-a-mai-legatblestemat-pe-cineva/

 20. Se naste o intrebare : este valabila legarea pacatelor prin email? nu cumva seamana cu impartasania a la Nil dorobantu? Este valabila impartasania prin curier?

 21. si inca o intrebare: daca un nepomenitor caterisit incalca canoanele cine il pedepseste? BOR inca o data? sau prin faptul ca a devenit nepomenitor este infailibil si nu mai greseste niciodata?

 22. Vedeti ce se intampla, noi, oamenii, nu putem sa facem o judecata dreapta, completa, ci numai judecati partiale si, evident, strambe. Fiecare pare sa aiba dreptate atunci cand ii citesti marturia.
  Cred ca toti cei implicati in discutia asta trebuie sa ia o pauza, sa ignore jignirile (ca unele carora nu e cazul sa le acorzi prea multa importanta) si sa-si indrepte gandul spre Dumnezeu. Cred ca iutimea raspunsului nu e un sfetnic bun.
  Il rog pe pr. Ciprian sa dezlege legaturile pe care le-a pronuntat si sa se roage lui Dumnezeu pentru oamenii pe care i-a legat pentru ca Dumnezeu sa-i lumineze. De asemenea, bine ar fi daca aceia care si-au adresat reciproc jigniri sa-si si ceara iertare reciproc.
  Maica Domnului sa ne pazeasca de rele!
  Doamne, ajuta!

  P.S.: Sa-mi fie cu iertare ca dau sfaturi altora, caci am pacatele vamesului si mandria fariseului.

 23. Si cum o sa se anuleze acele „legari de pacate” ? Prin email? Prin act la notar? Sau poate verbal? Oare preotul se poate juca cu asemenea lucruri? Uite „legarea” uite „dezlegarea”? Exista un exemplu patristic asemanator? Care sunt canoanele care dau dreptul la joaca de-a legarea? Ne luptam pentru reapectarea canoanelor ce tin de dreapta credinta si calcam in picioare celelalte canoane?

 24. O stire adevarata este intotdeauna binevenita!
  Parerea mea este ca nu stirea a facut acest circ, cum spun unii…ci cel care o interpreteaza gresit..cu patima. Este bine de stiut …ca sa te feresti de un preot care blestema.
  Nu Saccsiv sau ortodoxinfo au facut „valva” cu stirea asta, ci unii dintre coment. care sunt mai tari la cerbice!
  Ce este atat de greu in a intelege , ca nu e normal ca un preot sa faca acest lucru…si credinciosul este bine sa fie informat in privinta asta?!….fara a tuna si a fulgera.
  Totul depinde de noi cum percepem stirea!

   1. Marian
    Ai citit si ai inteles numai ce ai vrut din Sfanta Scriptura….ai uitat sa citesti mai departe cu doua randuri , cand este intrebat Mantuitorul de sfantul apostol Petru : ” Doamne, de cate ori va gresi fata de mine fratele meu si-i voi ierta lui”.
    Raspunsul il afli data citesti toata Sfanta Scriptura…nu numai fragmente.
    Mantuitorul nostru a fost pironit pe Cruce…..si ce a spus!? Parinte, iarta-le lor ca nu stiu ce fac” …….pe astea nu le mai vedeti….iar noi cant suntem suparati prin cuvinte….una doua , blestem.
    Ne spun sfintii parinti, ca Dumnezeu abia asteapta ca sa te ierte…tot Noul Testament este plin de iubire si iertare….iar voua va place sa credeti ca e bine sa blesteme cineva?!….
    E greu sa ierti pe cineva ( vb la modul gen, nu fac aluzie ) daca nu esti ajutat de Dumnezeu.
    Numai cand rostesti rugaciunea „Tatal nostru” , si iti dai seama ca daca nu ierti….nu ai cum sa-L rogi ca sa te ierte!
    Datoria noastra este sa iertam..ca sa ne putem asemana cu Dumnezeu dupa puterea noastra….iar nu invers.
    Eu zic ca a ierta este normal, iar nu a blestema, asa cum pretinzi tu Mariane!

 25. „Legarea” in sine este numai cea pe care o hotaraste preotul, cand il opreste pe credincios de la anumite randuieli bisericesti. Cea mai cunoscuta „legare” este oprirea de la Sfanta Impartasanie, pentru anumite pacate grele, ori pentru care nu se manifesta pocainta din partea credinciosului. Aceasta legare este un canon cu scop duhovnicesc, dorind intoarcerea credinciosului, cu pocainta, cu smerenie si dragoste, spre Dumnezeu. Exista si o legare fata de un anumit pacat, precum: „Te leg sa nu mai fumezi, ca altfel nu te vei mai impartasi cu Sfintele Taine.”
  Tot o „legare” este si blestemul preotesc sau arhieresc, despre care amintesc unele rugaciuni ale Bisericii, precum cele de la inmormantare. Prin blestem se poate face o legatura puternica, blestemul fiind o invocare a lui Dumnezeu pentru a restabili dreptatea. Nimeni nu trebuie sa blesteme insa, nici preotul, nici arhiereul, in blestem putand intra foarte usor si o dorinta de razbunare. Celor nedreptatiti, care simt nevoia sa blesteme, Sfantul Apostol Pavel, le spune: „Binecuvantati pe cei ce va prigonesc, binecuvantati-i si nu-i blestemati” (Romani 12, 14). Astfel, blestemul, ca putere de a lega, nu se justifica, el poate fi indreptat numai spre persoana si lucrarea diavolului, care doreste moartea vesnica a credinciosilor.

 26. Puterea de a lega a preotului nu trebuie vazuta cu teama, ca si cum preotul ar putea sa lucreze patimas asupra crediniciosilor, ci trebuie inteleasa ca dreptul si puterea lui de a nu ierta oricand si oricum pacatele, daca nu sunt insotite de pocainta si de hotararea de a nu le mai repeta. Numai pacatele noastre ne leaga si ne dezleaga spre apropierea de Sfintele Taine.
  Dezlegarea primita de la Dumnezeu, prin binecuvantarea preotului, il intareste pe credincios sa se apropie de Sfintele Taine, pe cand legarea acestuia, pentru anumite pacate, il opreste pe credincios de la impartasirea cu Sfintele Taine, in dorinta de a izvora in el pocainta curata si smerenie

 27. Oare cine poate judeca acest caz? Sinaxa? Sinodul BOR? Sau cumva preotii antiecumenisti de indata ce s-au ingradit nu mai fac nicio gresala? Cine ii pastoreste pe acestia?

 28. Preotii care au intrerupt pomenirea, nu au primit un „privilegiu” in plus ci dimpotriva, trebuie sa aiba mai multa responsabilitate si discernamant si sa nu se razbune pe ceilalti indiferent de ratacirea acelora. Aici pr Ciprian are o mare lacuna fata de monahii athoniti. Nu este de ajuns doar sa citesti infomatii patristice si sa ai doctorat. Trebuie sa ai si experienta practica. Altfel aluneci si te razbuni folosind „mijloacele din dotare” daca imi este permisa o astfel de expirmare, in cazul de fata legarea pacatelor. Luand in calcul si contextul actual , de mare confuzie, atunci cand o persoana este in confuzie si nu a raspandit o mare erezie prin care se pierd suflete nu vad un motiv pentru o hotarare atat de drastica si pe deasupra trimisa pe email. Apoi pr Staicu nu va mai fi langa acea persoana ca sa vada daca s-a indreptat sau nu. Concluzia este ca aceasta legare de pacate nu se poate face discretionar de catre preot, „atunci cand vrea muschii lui” , ci trebuie sa existe un context corect. Doar atunci este valabila. Daca eu nu tin niciun post , beau , fumez,etc si preotul ma dezleaga … oare este valabila acea dezlegare? Este cumva magie? Desigur ca dezlegarea fara pocainta nu este valabila. La fel si cu legarea. Cine foloseste legarea de pacate in mod razbunator si discretionar sau partinitor face o dovada clara ca nu a inteles rolul de preot si nici canoanele. Atunci cum poate apara credinta si cum poate fii marturisitor?

  1. Este valabila legarea si blestemul daca e pe dreptate, in unele cazuri chiar daca nu ai dreptate, caci pentru mahnirea provocata acelui preot, pentru slabiciunea lui, Dumnezeu ingaduie. Insa, in cazul p Staicu e de rasul ereticilor sa te comporti in asa mod cu cineva care doreste sa marturiseasca Dreapta Credinta si cere sfat duhovnicesc.

 29. @pt.antiinselare
  parintele NIL facea SF.LITURGHIE SI IN CASELE OAMENILOR si apoi ii impartasea ,de unde scorneala asta ca daca avea sfinteniile in cutiuta,din cauza ca era f.urmarit ,Apoi nu facea spovedanie pe internet ci direct asa cum se face!Am din scrierile lui si imi dau seama ca multe critici nu vin decit din nestiinta cum era pe vremea comunistilor.Avea mare dreptate par.NIL DOROBANTU cind scria ca preotii l-au intemnitat pe IISUS HRISTOS IN POTIR.Eu mergeam la biserica duminical cu mama mea ,eram eleva si va spun ca nu am vazut pe nimeni in acea vreme sa se impartaseasca!. NICIODATA .asa incit mama a exlamat dupa revolutie:asa ia uite ca se cumineca…oameni.
  In scrierile intitulate scrisori ceresti se aduce acuza maicilor si monahilor din diverse manastiri ca se impartasesc rar.Si avea dreptate Cei care au pornit pe drumul monahismului asta trebuie sa faca ,dar pt a avea pregatirea corespunzatoare ei trebuiau sa postesca adica sa manince numai de post in manastire pt a putea sa se impartasesca de fiecare data la SF.LITURGHIE,dar ei au ales sa prefere mincarea lumeasca in primul rind si apoi pe aceea duhovniceasca ..si rezultatul se vede acuma …toate manastirile pomenesc pe ierarhii eretici deci se afla in comuniune cu erezia.Sa nu credeti ca atitudinile anterioare nu au nici o legatura cu reactia de acuma!

 30. @pt.RADU
  nu e vorba de nici o biserica paralela asta e o scorneala a celor carevor dezbinarea intre preotii nepomenitori!Se cuvine ,cred eu ca ei sa ceara sfat de la ierarhi antiecumenisti caci ortodoxia este la fel in toata lumea.De ex.de la PS.DAVID DE KRUSHEVAC,din SERBIA care nu a iscalit nimica la CRETA,singurul iererh prezent la Creta si care nu a iscalit nimica,CINSTELUI .Eu cred ca de la astfwl de oameni se poate cere sfat,nu de la SAVA LAVRIOTUL ,dar aceasta nu se poate face in mod oficial ,pt.ca se va invoca de dusmani jurisdictia…dar in mod neoficial ai dreptul sa ceri sfat ortodox de la ortodocsi

 31. @antiaiu7reli
  nu te necaji ca daca ei cer sfaturi de la vre-un ierarh ortodox din lumea asta cred ca iti dai seama ca nu pot sa faca public asta…ca abia asteapta cei din conucerea BOR asta……..

 32. @violeta B

  EU AM FOST AJUTATA DE PAR.arsenie boca in vremea cind nici nu l-am cunoscut.Am ajuns intimplator la PRISLOP si cind am vazut mormintul asa cu multe flori m-am intrebat in sinea mea ;CINE ESTE INMORMINTAT AICEA/…si am auzit raspunsul in mintea me:AICI ESTE INMORMINTAT UN SFINT.Si atunci am zisasa; de poti ajuta-ma ca nu este nimeni care sa imi dea un sfat[nu era nici un preot in manastire,[mi-au zis doua maici pe care le-am intrebat ]si sa nu plec neindreptata de aicea.Si cind am iesit spre poarta manastirii am mai intrebat o maica care mi-a iesit in cale si am fost indrumata de ea ,dar aceasta s-a intimplat dupa ce am facut acel apel la mormintul parintelui .Abia dupa 10 ani am avut revelatia ca am fost indrumata dupa apelul meu la parintele ,intr-atit este de modest par.A.BOCA.

 33. @Sofia: tu consideri sfinti pe Boca, Dorobantu si DAVID DE KRUSHEVAC. Cu toate acestea te consideri ortodoxa. Este o contradictie! Tu nu ai evlavie la adevaratii sfinti ai Bisericii. Tu ai evlavie la niste oameni care in timpul vietii au aratat ca au parere de sine, mandrie si au aratat ca nu au inteles credinta ortodoxa. Pai daca acestia au avut inselari cum ar putea sa te salveze sau sa te ajute acum pe tine, cabd ei in timpul vietii nu s-au putut ajuta pe ei insisi?!? Sfatul meu este : citeste mai intai despre adevaratii sfinti ai Bisericii si apoi o sa-ti dai singura seama (prin comparatie) ca boca,nil ,etc au fost inselati. Altfel o sa mori rugandu-te la acestia, iar dupa ce parasesti acesta lume te vei intalni cu ei in iad! Este infricosator! Am citit o carte a lui Nil Dorobantu despre Veronica, am vizionat cateva asa zise marturii despre sfintenia lui Nil si m-am ingrozit! Cata inselare a fost si este in Romania in materie de credinta ortodoxa! Nu este de mirare ca ecumenistii au reusit sa legifereze erezia! Cu atatia inselati e foarte usor! Cine sa le tina piept? Inselatii cu Arsenie Boca si Nil Dorobantu? Cum sa se opuna cand acestia nu isi cunisc credinta fiind ocupati cu citirea scrierilor despre insrlati!

 34. DAVID de Krusevac nu este sfint ci episcop sirb.care traieste si a fost la sinodul din creta si nu a iscalit nimica…dar moderatorul nu imi permite toate comentariile sa apara ,mai ales cele in leg.cu ARSENIE BOCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.