X

[VIDEO] Teolog Mihai-Silviu Chirilă – Lansarea cărții “Promovarea ecumenismului la nivel panortodox de către pseudosinodul din Creta”, în parohia românească din Pireu, Grecia

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reprezentantul Mitropoliei Pireului, parintele Anghelos Anghelakopoulos, transmite felicitarile Mitropolitului Serafim fața de proiectul de rezoluție al celor șase membri ai sinaxei

Prezent la Sfanta Liturghie la Parohia Odighitria din Pireu, parintele Anghelos a adresat urari de bun venit in Mitropolia Pireului teologului Mihai-Silviu Chirila cu ocazia lansarii carții sale. Cu acest prilej, reprezentantul mitropolitului a transmis felicitarile Mitropolitului Serafim fața de textul proiectului roman de rezoluție, pe care l-a considerat a fi echilibrat, respectand calea imparateasca a Sfintilor Parinți.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Prima imagine este sinodul din creta si toți se bucura ca nu au participant 4 patriarhii,dar imaginea din fundal la care nimeni nu este atent arata Chambesy unde sa semnat documentele care îl face obligatoriu pe acest sinod pentru toti ortodocsi din intreaga lume.Ecumenisti au jucat la două capete:primul a fost participarea la sinod si deja se stia câte patriarhii vor participa dar erau relaxați ca stiau că sa hotărât totul la Chambesy; al doilea este neparticiparea celor 4 patriarhii şi au zis că poporul dacă nu este cu sinodul ci împotrivă atunci vor fi cu cei care nu au participat dar ca sa slujească ecumenismul nici prima tabără nici cea dea doua tabără nu trebuie să rupă comuniunea liturgică între ele şi asa sunt in aceiași barcă a ecumenismului.Pe ei nu îi interesează că îl recunoști pe acest sinod ci sa nu întrerupă nimeni pomenirea mai marelui său care arată că acesta nu mai este propovaduitor de adevar ci minciuno-episcop.
   Deci pr matei pentru dumneavoastra poate este o victorie ca vă mulțumiți cu locul călduț din parohie dar pt cine citeste atent toate regulamentele sinodului îşi dă seama că fiecare episcop a acceptat aceste hotărâri din momentul aprobări regulamentului de la Chambesy şi ele devin obligatori pt toti indiferent dacă ai fost sau nu la sinod sau îl consideri sau nu panortodox.

   1. E cea mai mare aberatie, parca e zisa de un ecumenist. Adica, daca altii au decis in numele nostru, noi sa nu putem sa ne dezicem de ei? Patriarhia Georgiei a precizat clar ca din motive canonice nu a participat. La fel patriarhia Bulgariei, a respins documentele eretice din Creta, Mitropolitul Gabriel de Loveci, precizand că „Mergem la un Sinod la care deciziile deja au fost luate”.
    Apoi Patr. Kyrill al Rusiei contrazice pe patr. Bartolomeu: Deciziile sinodului din Creta nu pot fi absolut obligatorii pentru toate Bisericile Ortodoxe, iar recent patriarhia Rusiei a aratat de ce nu accepta deciziile sinodului din Creta si faptul ca nu a fost panortodox.
    Cititi si ECUMENISMUL: MOTIVUL pentru care Patriarhia Bulgară și cea Georgiană NU AU PARTICIPAT la pseudo-sinodul din CRETA

  2. CEEA ce fac cei din Sinodul Rusiei se asemana cu ceea ce fac cei de la Creta, iata aici inca un exemplu in care tradarile de credinta sunt numite istorice: la Creta – „denumirea” istorică a pseudo-bisericilor, la noul sinod local al Rusiei – „întâlniri istorice”

   Ei vor actiona foarte viclean. Sunt atatea clipuri video in care vedem ca BORu e desprinsa din memorandum si ar fi o schizofrenie sa afirmam ca BORu e nevinovata de ecumenism!

   Hotărîrile Soborului Arhieresc al Patriarhiei Ruse în privința Sinodului din Creta și Declarația de la Havana

   42. Recunoscînd CARACTERUL ISTORIC al întîlnirii desfășurate în Havana între Preafericitul Patriarh al Moscovei și întregii Rusii Kirill și Papa Romei Francisc, Soborul Arhieresc menționează importanța ei în combinarea eforturilor pentru protejarea creștinilor supuși persecuției în Orientul Mijlociu și Africa. Aceste lucrări corespund chemării Soborului Arhieresc din anul 2016 ”de a face tot posibilul ca genocidul declanșat de extremiști împotriva creștinilor… să înceteze”, iar ”anul 2016 a devenit anul eforturilor deosebite întreprinse în această direcție” (vezi punctul 9 din Hotărîrile Soborului Arhieresc din anul 2016).

   DECLARAȚIA COMUNĂ a contribuit la realizarea unui armistițiu pe pămîntul Siriei și astfel a ajutat la salvarea a mii de vieți. Soborul își exprimă satisfacția față de faptul că apelul de la Havana către comunitatea internațională, de a întreprinde eforturi pentru a proteja creștinii din Orientul Mijlociu, a fost auzit în largi cercuri publice și politice.

   Dacă se recunoaște că declarația de la Havana a contribui la crearea unui armistițiu, se acceptă și tot ce presupune acea declarație, inclusiv chemarea cea mai făţişă spre o unitate religioasă ce se găseşte în punctul al şaselea, acolo unde cei doi lideri religioşi îşi exprimă „speranţa ca această întâlnire să contribuie la restabilirea unităţii dorite de Dumnezeu, şi pentru care s-a rugat Hristos”.

   Adică o contrazice pe sora Împăratuli Mihail din timpul Uniației de la Lyon: Sora imparatului a concretizat atitudinea grecilor astfel: „Mai bine sa piara imperiul fratelui meu, decat puritatea credintei ortodoxe.”

   Daca un singur punct confrima ecumenismul, inseamna ca sunt ecumenisti, asa au facut si Cretanii, iar de acum incolo ceilalti ierarhi ecumenisti vor actiona si mai subtil

 1. Am auzit si eu aceasta ca sinaxa preotilor ortodocsi care au intrerupt pomenirea episcopilor ecumenisti o sa fie la Iasi. Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE