X

INSTANȚA din Basarabia a decis ca Băsescu să rămână în continuare fără cetățenie

Igor Dodon Traian Basescu
O nouă ședință de judecată în procesul dintre fostul președinte român Traian Băsescu și actualul șef de stat moldovean, Igor Dodon, cu privire la anularea decretului de retragere a cetățeniei Republicii Moldova, a avut loc azi, 22 ianuarie, la Judecătoria Chișinău, filiala Botanica, informează Independent.md.

„Se respinge ca fiind nefondată cererea”, a declarat judecătorul. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Ultima ședință în acest dosar a avut loc la data de 15 decembrie 2017, Atunci avocatul lui Traian Băsescu a prezentat înregistrări video din cadrul unor emisiuni televizate, unde preşedintele Igor Dodon comentează retragerea cetăţeniei fostului preşedinte al României.

Apărătorul lui Igor Dodon, consilierul pe probleme juridice al președintelui, Maxim Lebedinschi, a precizat însă că, în timpul examinării cererii de primire a cetăţeniei moldoveneşti, Traian Băsescu era cercetat penal în România, iar legislaţia Republicii Moldova interzice acordarea cetăţeniei în asemenea cazuri.

Decretul privind retragerea cetățeniei moldovenești lui Traian Băsescu este unul dintre primele semnate de Igor Dodon în calitatea sa de șef de stat. Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova în mod oficial la 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. Traian şi Maria Băsescu au primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Ura! Am scapat cu un guvern in afara statului paralel! Acum avem unul infiltrat cu baietu din statul supra-paralel: masoneria!

    alde george ivascu e in carti mari pt min. Culturii. Mama, ce o sa mai zideasca asta. O sa-si puna efigia peste tot.. , pe toate actele de „cultura”. Dincolo, la femei, Rovana o fi si ea..? Ce-o mai fi, ce-o-m mai patii.. ?

    http://evz.ro/conducerea-extinsa-psd-sedinta.html .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!