X

AFRICA: Vrajitorul i-a omorat cu vrajile pe pastorul protestant, pe preotul catolic, dar pe parintele ortodox n-a mai putut. A murit el in timpul Sfintei Liturghii, pe cand se ruga de zor la draci …

de null

afriki in 0

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În regiunea Mweka, undeva în mijlocul Congoului, avem doi preoți, pe Părintele Kýrillos și pe Părintele Aléxandros, și avem o singură biserică, cea a Sfântului Gheorghe. La sate avem colibe de pământ [unde se slujește Sfânta Liturghie], astfel că Părintele trebuia să slujească cu rândul. Pe acolo se circulă cu bicicletele, acesta este singurul mijloc de transport existent. Așadar, Părintele Aléxandros și-a luat bicicleta și s-a dus într-un sat.

În după-masa când a ajuns, creștinii ortodocși de acolo au venit și i-au spus că în acel loc se găsește un mare vrăjitor, care omoară pe oricine vine acolo. Zice Părintele Aléxandros: Mie mi-a dat poruncă Episcopul, trebuie să fac ascultare: să fac spovedanie, să slujesc Liturghia și să vă împărtășesc.

Nu după multă vreme apare și vrăjitorul: Ce treabă ai aici, în satul meu Ridică-te și pleacă. (În sate, în păduri, acolo există vrăjitori de diferite feluri.) Continuă, așadar, vrăjitorul: Ești tânăr, pleacă, să nu te omor. Părintele Aléxandros i-a zis: Dumnezeul meu este adevărat, dacă va voi să mor, voi muri, nu depinde de tine. Eu voi face ascultare Bisericii, Episcopul mi-a poruncit să vin să spovedesc, să slujesc Liturghia și să împărtășesc, să întăresc duhovnicește.

Magul i-a zis iarăși: Ești tânăr, pleacă, să nu mori precum a murit protestantul, precum a murit catolicul care a venit să slujească aici, căci așa te voi omorî și pe tine. Părintele Aléxandros i-a răspuns: Am credință în Dumnezeul meu, este Dumnezeul cel Adevărat, mă va proteja. Dacă voiește să mă ia, mă va lua [din viața aceasta], facă ce voiește. Eu fac ascultare de Biserică și de cel ce m-a trimis, de Episcop.

Nu s-a temut, iar a doua zi de dimineață s-a dus la coliba de pământ pe care o avem acolo și a început Utrenia. A venit și vrăjitorul cu făcăturile lui și s-a așezat jos în [coliba] biserică, în dreapta, acolo unde în Grecia avem pangarul. [A venit] cu vrăjitoriile lui, cu gândul să-l omoare pe preot. S-a adunat tot satul, iar acolo sunt protestanți, catolici, diferiți animiști etc., ca să vadă cum va muri preotul ortodox. Părintele Aléxandros și-a văzut, în pace, de slujbă, de Utrenie, a început Liturghia, iar celălalt stătea jos și-și săvârșea vrăjile.

În vremea Intrării Mari, când să pună Sfintele Daruri pe Sfânta Masă, aude un zgomot teribil, spunea el, ca de butoaie mari care cad. Nu le-a dat importanță, știind că multe sunt meșteșugirile diavolului acolo, continuând nevătămat Sfânta Liturghie. Ajungând la momentul prefacerii Cinstitelor Daruri, a auzit un zgomot și mai grozav, și l-a auzit întreaga lume de acolo, dar iarăși nu i-a dat atenție. Când s-a întors să binecuvânteze la „Și să fie milele Marelui Dumnezeu și Mântuitorului nostru Iisus Hristos cu noi cu toți”, a văzut că în biserică mai rămăseseră doar ortodocșii, toți ceilalți lipseau, inclusiv vrăjitorul. Încheind Liturghia, i-a întrebat apoi [pe credincioși] ce s-a întâmplat, ce a fost cu zgomotele ce se auziseră?

– La Intrarea Mare, îndată ce ai intrat [în altar], magul a căzut jos. L-au luat și l-au dus la spital (există acolo o așa-zisă clinică). Știm că este rău bolnav.

Ceilalți, non-ortodocșii, văzându-l pe mag căzut, se înfricoșaseră și plecaseră. Și pentru că terminase, Părintele Aléxandros și-a luat bicicleta și aplecat înapoi în [orașul] Mweka.

Ajungând acasă, l-a întâmpinat preoteasa: Părinte, toată seara am văzut asta și asta și asta, și i-a povestit toate cele ce se întâmplaseră cu vrăjitorul. Iar vrăjitorul a murit.

– Nu, zise Părintele, eu știu că e bolnav. După puțină vreme, însă, a venit cineva din enorie cu bicicleta și i-a anunțat că magul murise [la cabinetul medical] în vremea prefacerii Cinstitelor Daruri.

Înțelegeți, așadar, puterea dreptei slăviri și modul în care Dumnezeu își arată purtarea de grijă față de preoții ortodocși de acolo și față de credincioșii ortodocși.

Puteți viziona relatarea întâmplării de către Mitropolit, în limba greacă, aici:

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

24 comentarii

 1. Pentru mine, a crede in Dumnezeu înseamnă sa Asculți de cele 10 porunci și nu numai. Lupta pe care o duc este sa ajung acolo unde sufletul este împăcat. Este așa de greu, oricât ai vrea sa fi bun tot cazi in păcat, zi de zi.Nu contează religia dacă lupți sa fii omul care este menit sa fi.Sufletul este cel care ne spune când greșim. Este trist.

  1. Laura Ilica
   Pai tocmai ca ne-a arata Dumnezeu prin acest eveniment ca este diferenta intre religii..ortodoxie care este dreapta credinta, si celelalte devieri, catolici, protestanti etc…iar tu spui ca nu conteaza religia??
   Asta inseamna sa ai sufletul impacat, sa fi in comuniune cu Dumnezeu, iar comuniunea o gasesti in ortodoxie, fapt dovedit in ceea ce sa facut cu voia lui Dumnezeu in Congo.

  2. Cred ca va înșelați amarnic…dacă nu ești ortodox, nu ești creștin adevărat și drept.
   Doar ortodocși se pot mântui sfantul botez cu cele 3 afundari, apoi cele 4 posturi si multa rugăciune ,împărtășanie , si mersul la biserică la sfânta liturghie.
   Altfel nu există mântuire!
   Dumnezeu să vă lumineze!

 2. Este adevărat pentru ca ortodoxia are rugăciuni foarte puternice împotriva celui rău, a farmecilor, ăștia din afara Bisericii Ortodoxe dacă nu cred în rugăciuni, nu fac rugăciuni cum sa fie apărați de cel rău. Ortodoxia are rugăciuni puternice poate sa spună alții ce o vrea asta-i adevărul fără post și rugăciune nu se îndepărtează diavolul cel rău (vrajitor).

 3. Slava Domnului! Credinta noastra ortodoxa e adevarata !!! Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa o putem pastra asa sfanta mostenita de la Sfinti parinti, Apostoli. Acolo unde este adevar acolo e si Dumnezeu.

 4. Credința adevarata este una cea ortodoxa , indiferent daca sectanții se supara sau catolicii , la ortodocși au fost cele mai multe minunii ,nu fac diferența Toti suntem oameni si trebuie sa ducem o viața buna cu toți , ca Dumnezeu sa se îndure de noi , slava tie Doamne ,si îndurate de noi păcătoșii de zilele rele scăpând ce or sa vina pe pământ , scăpane țara de cutremur , de război , de venirea altor neamuri peste noi , Da ne conducătorii cu credința in Dumnezeu nu masonii si jidanii care sunt acum la putere acești atei care din 89 au vandut si su inrobit țara si poporul românesc , asa sa ne ajute Dumnezeu cu Maica Domnului , împreuna cu toți Sfinții Amin ???

 5. Etiopienii ortodocsi la slujba,danseaza bat din tobe…asa il lauda ei Pe Dumnezeu…Iar in timpul slujbelor lor…icoanele izvorasc mir. Intradevar protestantii si catolicii sunt eretici,fara dubii…Eu doar doream sa scot in relief doar faptul ca Mantuirea Nu este colectiva.

  1. Ovidiu Zimbru,
   Etiopieni din pacate nu sunt ortodocsi, ci monofiziti. Nu au primit hotararile Sinodului Ecumenic al IV-lea din Calcedon….lucru care ii situeaza in afara Bisericii.
   Ei spun ca Mantuitorul a avut o singura fire…lucru gresit, pt care s-a facut si acest sinod al IV-lea ecumenic. Mantuitorul nostru a avut doua firi, Dumnezeu adevarat si om adevarat, deofiinta cu Tatal dupa Dumnezeire si deofiinta cu noi dupa umanitate.
   Acest lucru fiind intarit de minunea sf mucenite Eufimia Pt ca la sinod nu se ajungea la nicun consens din amandoua partile, Patriarhul Ortodox le-a propus monofizitilor sa puna amandoua taberele (Ortodoxa si monofizita)marturisirea lor in racla cu moastele sfintei si sa pecetluiasca mormantul. Iar dupa post si rugaciune de trei zile au deschis racla si au gasit marturisirea Ortodocsilor in mana dreapta a sfintei, iar pe cea a monofizitilor la picioarele ei. Si in acest timp in fata tuturor, sf mucenita Eufimia a intins mana sa spre imparat ca si cum era vie, cu marturisirea cea dreapta.
   Etiopienii din pacate , pana in ziua de azi, ei nu primesc aceasta hotarare a sinodului…iar acest lucru ii arata ca fiind eretici!
   Cauta ca ai sa gasesti detalii despre “sinodul al IV-lea din Calcedon”.

   1. Doamne ajuta ! Fratii greci ,au misiune in acest popor sa/i aduca la DREAPTA CREDINTA si reusesc sa/i aduca pe f. multi ,insa vedeti ce patesc sarmanii ,cu riscul vietii ?!.

  2. Etiopienii nu sunt Orthodocși, ci eretici non-calcedoniei, miafiziți, precum copții și armenii. La fel ca ei, sunt numiți în mod greșit Orthodocși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE