X

Erdogan ACUZĂ Statele Unite că vor să înființeze o „armată de teroriști” în Siria

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat recent Statele Unite de formarea unei „armate de teroristi” si ca este de datoria Turciei sa informeze lumea.

Declaratia liderului de la Ankara vine in contextul in care Washingtonul a anuntat planurile sale de a forma o forta militara in interiorul Siriei care sa lupte impotriva Statului Islamic.

Duminica, coalitia condusa de Statele Unite, a anuntat ca impreuna cu aliatii sai Siria pregateste o forma militara de 30.000 de oameni care sa lupte pentru eliberarea teritoriilor controlate de jihadist. Noua forta militara va activa in special la granitele Siriei cu Turcia si Irak, informeaza The Guardian.

Erdogan a declarat ca este obligatia Guvernului de la Ankara „sa inece inca din fasa aceasta noua forta care se formeaza”. Primul ministru turc, Bekir Bozdag, spunea in urma cu cateva zile ca Statele Unite se joaca cu focul si ca nu contribuie cu nimic la lupta impotriva ISIL.

Administratia Bashar al-Assad a amenintat ca va distruge noua forta si va alunga trupele americane de pe teritoriul Siriei. Rusia considera ca initiativa este parte a unui plan care are ca scop destramarea Siriei si plasarea unor teritorii sub control american.

Relatiile dintre cei doi aliati NATO s-au inrautatit in ultimul an, Turcia protestand in mod oficial fata de refuzul Statelor Unite de a-l extrada pe clericul musulman Fethullah Gulen, considerat responsabil de catre regimul Recep Tayyip Erdogan pentru puciul esuat din iulie 2016.

Categorii
Siria
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!