X

Congresul American: RUSIA s-a folosit de PREOTI din ROMANIA pentru a alimenta PROTESTELE împotriva FRACTURARII HIDRAULICE

de null

Dupa cum stie tot romanul democrat si euroatlantic, Chevron vrea sa faca bine pe Pamant. Si a vrut sa faca bine si in Romania, sa ne dea gaze ieftine prin cea mai ecologica forma de exploatare, anume, fracturarea hidraulica.
Dar niste romani rai si tradatori de neam si tara s-au opus.
Iata insa ca Congresul American face lumina si indica realii vinovati pentru care neamul romanesc n-a putut beneficia de aceasta bunastare: Moscova s-a folosit de preotii romani …

Pungesti12-1024x663

In fotografia de mai sus puteti observa un periculos agent rus inconjurat de jandarmi patrioti la Pungesti.

Femeia vanduta intereselor Rusiei zice ca-si apara saracia si nevoile si neamul, dar de fapt se alatura celor 200 de oameni rai ce aduc nefericirea celorlalti 20 000 000 de romani, dupa cum observa in 2013 Liviu Dragnea, care, fiind un gigant om politic, simtea inca de atunci ca ceva nu este in regula cu protestele astea, caci, intrebat fiind cine ii minte pe acei oameni, raspundea: „Pai preotul din sat”.

Insa primul care a pus cu adevarat si curajos punctul pe i a fost Seful NATO, declarand in 2014 cum ca:

„Am intalnit aliati care pot confirma ca Rusia, ca parte a sofisticatelor sale operatiuni de informare si dezinformare, s-a implicat activ impreuna cu asa-numitele organizatii neguvernamentale – acele organizatii de mediu ce duc campanii impotriva gazelor de sist – pentru a mentine dependenta Europei de importurile de gaz rusesc. Asta e interpretarea mea”

Cititi va rog mai multe la:

CONSPIRATIA RUSA. Seful NATO: RUSIA e in spatele campaniei ANTI FRACTURARE HIDRAULICA

Iar acum a venit si confirmarea. Iata ce putem citi la RAPORT. Cum s-a folosit Rusia de preoții români de pe DIGI 24:

Kremlinul s-ar fi folosit de preoţi ortodocşi din România  pentru a alimenta protestele împotriva fracturării hidraulice. E vorba de mişcarea anti-gaze de şist de acum câţiva ani. Informaţia vine chiar din Congresul american, care a făcut publică una dintre cele mai ample cercetări ale ale sale pe tema războiului de influenţă purtat de Rusia împotriva democraţiilor europene.

Nu doar în România, dar şi în Bulgaria, Kremlinul s-ar fi folosit de preoţi ortodocşi pentru a alimenta protestele faţă de fracturarea hidraulică, îndreptate împotriva companiei americane Chevron.

Vârful acestor proteste a fost în 2013, iar mişcarea anti-gaze de şist a avut în centrul ei şi membri ai clerului din Moldova. Ei bine, Moscova şi-a aplicat planul descris prin intermediul Bisericii Ortodoxe Ruse. Asta potrivit unui scenariu, care apare într-un raport al senatorilor democraţi din Statele Unite. Cercetarea vorbeşte, printre altele, despre felul în care Biserica rusă a devenit un instrument al statului şi e folosită pentru promovarea şi legitimarea intereselor Kremlinului. Totul, pentru reafirmarea noii ordini internaţionale dorite de Vladimir Putin.

Dincolo de felul în care Biserica Ortodoxă Rusă e considerată un agent al haosului rusesc, cum e numit acest război de influenţă, raportul publicat de Comisia pentru Afaceri Externe din Senatul american arată cum amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din Statele Unite nu e ceva nou. El face parte dintr-un tipar vechi de aproape două decenii al regimului Putin de a ataca democraţia şi statul de drept în ţări europene, dar şi în Statele Unite.

În total, raportul detaliază atacurile ruseşti din 19 ţări. E vorba, de exemplu, de campanii de dezinformare, atacuri cibernetice, finanţare de mişcări politice de extremă dreaptă sau de folosirea resurselor energetice drept armă politică.

Sunt ameninţări care se văd şi la Bucureşti. Ministrul român de Externe a avertizat chiar ieri că statele şi societăţile din regiunea noastră sunt un „poligon de încercare” al Rusiei, care foloseşte toate aceste tactici hibride şi accentuează, astfel, o spirală a instabilităţii regionale.

 

Ce-am comentat eu mai sus este o ironie amara …

Chevron nu este iubitoare, ci terminatoare. Este Rockefeller:

Video: Ecuador – CUM LUCREAZA CHEVRON si CE LASA IN URMA …

Si nu ne aducea nici dezvoltare, nici bunastare nici gaze ieftine. Ilie Serbanescu explica foarte limpede acest lucru:

Într-o emisiune televizatã, prim-ministrul Ponta a spus, pentru a-l cita cât mai exact, cã este de acord cu exploatarea gazelor de sist dacã explorãrile în curs de derulare dovedesc existenta acestora si sunt respectate “standardele europene de mediu”, adãugând fãrã ezitãri argumentul cã doreste independenta energeticã a tãrii si sã nu se mai importe gaze rusesti scumpe. Problemele de mediu au fost expediate cu afirmatia cã deocamdatã se fac doar explorãri, iar problema economicã a fost pur si simplu ignoratã. Dl Ponta nu a spus mai multe, dar rareori mi-a fost dat sã aud atâtea diversiuni aglomerate într-o atât de scurtã perioadã de timp!

 1. Contractele încheiate cu Chevron pentru perimetrele din zona Bârlad si din zona litoralului sudic sunt contracte tip care, dupã cum le aratã si numele, sunt de explorare, dezvoltare si exploatare. Asa cã, dacã Chevron obtine avizele pentru contractele încheiate si descoperã, indiferent dupã cîti ani, gaze de sist valorificabile în zonele respective, trece la exploatarea lor fãrã alte avize speciale.

 2. Aceleasi contracte sunt contracte de redeventã. Statul român se alege cu o redeventã în bani (nu discutãm aici nivelul acesteia si alte aspecte conexe), dar nu cu gaze! Dacã va dori sã foloseascã gazele exploatate de Chevron, România va trebui sã le cumpere de la Chevron. Cum s-ar spune, sã-si cumpere propriile gaze!

 3. Fiind vorba de gaze exploatate de la mari adâncimi, pretul va fi deosebit de ridicat, oricum mai ridicat decât cel al gazelor zise “conventionale” ce vin în zonã din Rusia.

 4. Admitând însã cã pretul ar fi totusi mai mic decât cel al gazelor din Rusia, sã fi uitat dl Ponta cã România este în UE si cã vrea ca aceasta sã fie în continuare în UE?! La data la care vor ajunge sã fie exploatate, gazele din România, potrivit liberalizãrii preturilor în energie impusã de la Bruxelles si asumatã integral de prim-ministrul Ponta, vor fi livrate pe piatã la nivelul pretului gazelor importate din Rusia si, în cazul în care vor fi exploatate cu costuri mai mici, Chevron va încasa renta diferentialã. Atentie, Chevron în calitate de producãtor si nu statul român în calitate de proprietar al resurselor sau poporul român în calitate de consumator!!! Românii vor cumpãra tot scump si nu cumva mai ieftin!

 5. Si apoi, sã fi uitat dl Ponta tocmai ceea ce a semnat si anume cã, potrivit acelorasi reglementãri impuse de la Bruxelles, producãtorii pot în mod liber sã exporte gazele exploatate fãrã a fi obligati cu nimic sã le destineze consumului din România. Asa cum si OMV poate exporta acum în mod liber gazele românesti exploatate aici. Cã n-a fãcut-o pânã acum este doar pentru faptul cã nu a avut pe unde!A uitat însã dl Ponta cã tocmai dânsul a avizat adaptarea urgentã a conductei Arad-Szeged spre a permite nu numai importuri, dar si exporturi de gaze?! Cum vrea dl Ponta sã asigure independenta energeticã fatã de Rusia cu gaze a cãror exploatare si livrare n-o controleazã?!

 

Iar fracturarea hidraulica creaza mari probleme:

Iata si alte chestii care i se pun in carca Rusiei:

In concluzie:

Rusia este prezentata ca fiind vinovata de: opozitia la fracturarea hidraulica, Sinodul din Creta, refugiati, dacism.

Altele aflate pe lista de asteptare si care nu ne-ar mira sa fie puse tot in carca Rusiei: opozitia la organismele modificate genetic si fluorul din apa. Si, desigur, va fi vinovata de orice idee nationalista.

Majoritatea dintre voi sunteti contra gazelor de sist, a ecumenismului, etc. Cum va simtiti cand sunteti acuzati ca sunteti oamenii Moscovei sau manipulati de preoti ai Moscovei?

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

19 comentarii

 1. Spune DIGI 24 …congresul american a facut una din cele mai ample cercetari…bla,bla,bla.Bun si daca a zis un john doe al americii ceva ,gata digi 24 sau alte canale de manipulat masele de oameni naivi au si preluat-o ca si stire ,ca si adevar absolut,ca si reper dupa care ar trebui sa ne ghidam cu totii.Toata ziua numai rahaturi ,de dimineata pana seara mananca toti vandutii astia etichetati drept reporteri.Numai studii ,cercetari de la fel de fel de lighioane numiti politichisti,analisti,savanti ,specialisti,academicieni,etc.Nu mai munceste nimeni frate,toata lumea ,,mananca” rahat sub forma de studiu si cercetare …domnule.Stie vreunul din america,nu din congresul lor,ca de acolo sigur nu stie , unde e situat judetul vaslui ,nu pungesti ,in ce tara este ?!Asa ne-au dresat pe toti,prin bagarea in subconstient a toate minciunile si rahaturile straine prin media maselor (a gloatelor,a prostimii celei multe si credule),fara ca nimeni sa le mai cearna si separe minciunile de adevar si asa minciuna a ajuns adevar si prostul destept,lenesul harnic.Cine mai ia in considerare ce spun creaturile astea?Sunt doua lumi ,una a minciunii si manipularii ajunsa o realitate ,un matrix mondial,dar falsa si artificiala ,creata de diavol prin om si una a Adevarului ,dar care o inteleg si in care traiesc extrem de putini oameni,astia sunt oamenii treji si nu ii intereseaza ,,studiile si cercetarile” lu’ 2018 sau stirile lu’ digi 24.

 2. Nu stiu de ce ne mai obosim sa raspundem unei asemenea ineptii. In fine.
  Daca noi avem pareri proprii, nu zicem „sa traiti, sefu'” si nu ne ploconim in fata strainilor care ne exploateaza resursele si ne lasa otrava, inseamna ca suntem manipulati. Deci Rusia e in spatele protestelor de la Pungesti, si Ungaria in spatele celor de la Rosia Montana.
  Ma intreb cine e in spatele celor care de aproape 30 de ani conduc tara asta.

  1. Ionut,in spatele celor care au devalizat tara,sunt asasinii economici care fac si desfac guverne si instaureaza haosul in lume…Exista o grupare obscura,organizata in ONGuri..si nu numai..care dau lovitiri de stat ,maidanizeaza tari…In ultimul timp am vazut instigatori,care urmatesc destabilizarea tarii,sub presiunea strazii!

   1. ong=urile sunt ale lui soroș
    soroș a fost interzis în rusia dar america încă își susține marioneta, deci se știe și de unde sunt aceste ong-uri susținute, că nu avea soroș de unu singur putere

 3. Adica rezulta ca, congresul american isi face mendrele in Romania prin intermediul srl-ului chevron?

  Se dau in gat singuri: deci nu compania privata chevron a avut interese in Romania, ci america prin interpusa chevron, ca doar senatul american a facut studiul din bani si logistica proprie. Nu chevron a facut studiul.

  Interesant, din ce in ce mai interesant.

 4. „Cum va simtiti cand sunteti acuzati ca sunteti oamenii Moscovei sau manipulati de preoti ai Moscovei?”

  Foarte bine. Asta îmi arată că sânt pe drumul cel bun. Dar mai este ceva. Ceea ce se întâmplă acum este doar aperitivul. Urmează borșul, friptura și tortul. Vă riscați să le mâncați pe toate, sau treceți la post? Aceasta este întrebarea. Acum e timpul lui „Scapă cine poate”…, dar în nici un caz fără rugăciune și post negru…

  1. E trist sa vezi cum romanii jandarmi ,care reprezinta, cica STATUL roman,care cica e format din oamenii numiti romani si din ai caror bani sunt platiti ptr ai apara de alte ,,forte” externe si oculte ,care au invadat acest teritoriu ,in cazul de fata satul pungesti ,format din romani si SUVERANI (nascuti si crescuti acolo si ei si parintii si bunicii lor si…etc) sunt ASUPRITI sau ATACATI fara sa vrea ,fara sa fi agresat pe cineva,fara sa-i fi invitat pe straini sau macar sa se tina cont de parerea lor de localnici,proprietari si suverani de zeci sau sute de ani ,a acelor locuri ,ca pamantul tarii romanesti nu-i a lu’ basescu si nici a lu’ poanta sau iohanis ,ci e a celor nascuti si crescuti din tata in fiu pe acele meleaguri,iar STATUL (jandarmii in cazul nostru) ii apara pe acesti OCUPANTI SI INVADATORI STRAINI numiti chevron ,in cazul de fata.Inca o dovada ca inamicul si dusmanul la toate populatiile,popoarele si neamurile de azi e insusi STATUL cel pervers si jidanesc=toti ,,comandantii” lui politici din capitala si teritoriu si absolut toti care ii apara legile perverse si interesele meschine ,care sunt interese ale strainilor .Statul declara si razboiul ,dar naivii si gloata moare ptr interesele si ptr planurile unor oameni-demon.

 5. Nu sunt de acord cu abordarea actuală americană. Dar vă reamintesc faptul că ROMÂNIA nu este Germania, Franța … nici nu este Israel. Consecința este alegerea celui mai mic rău. Cei care flutură unitatea Ortodoxiei cu Rusia să mai citească un pic din Istorie. Oare de ce nu a venit fratele Ortodox rus Kiril cu oferta creștină: „Marele nostru țar Putin s-a gândit ca într-un viitor apropiat să vă redea tezaurul și să vă ajute la unirea cu Basarabia.”??? O să repet această întrebare până când vor înțelege nostalgicii că numai interesul național ar trebui să primeze. Iar rușii ne-au ocupat cu trupe de prea multe ori. SOVROM-urile sunt cea mai proaspătă amintire a ocupației rusești.

   1. Da,e nostim ,rusia si romania egal love,dar love trupeasca=sex ,iar noi sa fim cei care stam cu curu ‘n sus …a nu stiu cata oara…

    1. e prea greu subiectul suntem prea mici și nu avem nici o șansă să ne dăm seamă de ce-o să fie legat de tensiunile astea internaționale

     din partea lui putin eu am înțeles că ar fi de acord să se unească moldova cu românia dacă se recunoaște independența transnistriei

 6. Costele ia o pauza, mergi de fa o plimbarica-n cartier! Poate te lamuresti cum e cu americanii si cu rusii, dar tine pentru tine ce descoperi… lasa-neeee!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button