X

Ce sunt virușii? Existau ei și înainte de Potop sau înainte de Căderea din Rai?

de Petru G.

Asadar virusii, mici si „periculosi” cum sunt acum, contin material genetic. Se spune ca atunci cind un virus intra intr-o celula vie, acea celula e „pacalita” sa creada cum ca acel material genetic, injectat de virus celulei, ar apartine celulei. Prin urmare, celula multiplica acel virus care a pacalit-o, prin genele prezente ce sunt comune ambelor entitati. In acest proces, celula moare iar virusii isi fac loc in urmatoarea celula unde procesul este repetat. Totodata, organismul atacat in acest fel si reactionand la timp la infectia virala, isi mareste capacitatea de aparare, incercand sa indeparteze inamicul.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

http://autocww2.colorado.edu/~toldy2/E64ContentFiles/VirusesMoneransAndProtists/Virus.html

Majoritatea oamenilor de stiinta clasifica virusii drept niste existente „fara viata”, deoarece nu ar avea capacitatea reproductiva, pentru ca se folosesc de celula vie pentru multiplicare. Din milioanele de virusuri, doar un numar foarte mic par a fi periculosi pentru om. Deci virusii „asteapta” sa-si gaseasca „potrivirea” cu o anume celula de la orice organism de fapt, pentru ca acele materiale genetice prezente in virus si celula vor fi cauza acestei imbolnaviri.

http://cronodon.com/BioTech/Virus_Tech.html http://www.bbc.co.uk/bitesize/higher/biology/cell_biology/viruses/revision/1/

Schimbarea ce a avut loc in sanul relatiilor armonioase dintre toate lucrurile vii si nevii de pe Pamant, cum fusesera ele intial in Creatia Lui Dumnezeu inainte de Caderea din Rai, ne afecteaza din ce in ce mai dramatic si mortal. Intr-un mod (superficial) am putea spune ca acea prezentza, simultan Materiala si Spirituala, ce conecta toate cele vazute si nevazute s-a „spart” dupa Caderea din Rai. Normalitatea Dumnezeiasca a disparut din Creatie, iar ce a ramas este o lume faramitzata in miliarde de cioburi. Traim intr-un loc ce consta din fragmentele unei foste Materialitati Binecuvantate. Printre alte rupturi din lumea asta, genetica virusului poate fi si este identificata astfel de catre o alta celula vie care poseda poate acelasi material genetic. Dar aceasta re-conectie este in acelasi timp „frauduloasa” – ducind la boala, asadar!

Imbolnavirea, boala virala, este de fapt o incercare a materiei vii sa se re-uneasca cu sine, in aceasta lume cazuta. Si betejirea se intampla deoarece se face fara Dumnezeu! Lumea inainte de Cadere nu avea boli, pentru ca era in Lumina Stapanului si impreuna cu Stapanul Insusi. Mai tarziu, dupa Caderea din Rai, schimbarile in rau ale lumii au continuat, treptat. Chiar si lumea de dinainte de Potop este diferita de cea prezenta. „Cartea Facerii, Crearea Lumii si Omul Inceputurilor” de Sfantul Seraphim Rose (impreuna cu alte scrieri ale Sfintilor Parinti) descrie, pentru cititorul zilelor noastre asa de obisnuit cu „minunile” stiintei si tehnologiei, extraordinara lume a Protoparintilor nostri. Si doar citeva mii de ani au trecut de atunci!

Odata ce Unitatea lumii a fost luata,  prin neascultare noastra, aceasta grea si dificila „coborare” din istorie continua pina in prezent, iar „separarea” elementelor devine tot mai evidenta. Distanta dintre diversele entitati a crescut si creste, si nu doar fizic. Cu alte cuvinte se poate spune ca haosul prezent creste si se extinde, tinzand catre o entropie maxima. Si nu se intampla doar in lumea materiala, ci si in spatiul duhovnicesc. Biserica Ortodoxa pastreaza Unitatea spirituala prin mijlocirea Sfintilor Parinti, prin episcopii, preotii, diaconii dar si prin oamenii obisnuiti si credinciosi inchinatori la Hristos! Bolile pot sa fie indepartate iar sanatatea restaurata si chiar mortii pot sa invie. Numai in Biserica Ortodoxa, care este singurul drum intre noi si Dumnezeul Cel Viu si Creator, entropia dispare si actiunea virusilor e oprita prin „pozitionarea” invadatorilor intr-o ordine fireasca.

In prezent toate par a merge pe o cale gresita: nu doar ca bolile ne invadeaza si ne subrezesc, dar drumul cuiva NU se mai intersecteaza cu poteca altuia, iar directiile luate NU mai sunt inspre Dumnezeu. Aceste mici si tot mai mici si „nemaipomenite” obiecte digitale se conecteaza intre ele, cu sau fara stiinta noastra, ca niste „virusi” de ultima ora. Acesti invadatori virali, precum imaginile urate ce se mentin si stau in inima celor invadati, au fost cercetati chiar si de oameni de stiinta Ortodocsi ce arata ca interconectivitatea dintre sculele digitale creste enorm, slabind omul ce uita de calea mantuirii sale (https://saccsiv.wordpress.com/2013/03/14/impactul-tehnologiei-asupra-mintii-si-vietii-omului-contemporan-virgiliu-gheorghe-doctor-in-bioetica/). Si apoi acestea: http://ortodoxinfo.ro/2017/05/31/internetul-lucrurilor-sfarsitul-libertatii-omului/, http://ortodoxinfo.ro/2017/10/02/armata-sua-construieste-pe-ascuns-skynet-o-varianta-militara-extrema-internetului-lucrurilor-care-poate-interconecta-armele-si-vehiculele/

O fiinta umana, ce devine rupta de alta fiinta umana, si impreuna deconectati de Biserica Salvatoare, se bazeaza prea mult pe aria aceasta a pixelilor, iluziilor si a … „conectiilor”! Virusii digitali precum si virusii semi-vii ce apar in lumea asta cazuta NU au fost creati de Dumnezeu, dar au iesit din distrugerile si crapaturile a (ce a fost odata!) o Lume Prea Frumoasa. Procesul de faramitare va continua pina cind Dumnezeu va hotari sa opreasca tot lucrul ce cade, prin a re-crea Spatiul Unitar Care va fi Locul Bucuriei Eterne pentru cei care vor merita Salvarea, prin Iisus Hristos Mantuitorul.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button