X

China ACUZATĂ că va închide MII de oameni în LAGĂRE POLITICE prin utilizarea SUPRAVEGHERII BIOMETRICE

Pe măsură ce continuăm să ne înscriem pe panta alunecoasă de identificare biometrică a ființelor umane, trebuie să facem niște presupuneri despre cât de departe am putea să ne ducem. China se pare că oferă un exemplu timpuriu, pe care ar fi înțelept ca noi toți să îl luăm în considerare.

Autor: Nicholas West, 18 decembrie 2017

Este o realitate acum că aproape toate zonele lumii moderne au adoptat forme de supraveghere prin intermediul dispozitivelor de tip camere video. Între timp, tehnologia de identificare biometrică a avansat într-o măsură în care a devenit posibilă îmbinarea celor două și crearea nu numai a unei rețele omniprezente de supraveghere, ci și a unui sistem de identificare aproape în timp real pe care poliția îl poate folosi pentru a acționa.

În mai am evidențiat o companie rusă numită NTechLab care a combinat camerele CCTV cu vasta bază de date a gigantului social Vkontakte, care are 300 de milioane de utilizatori. Folosind sistemul FindFace, au anunțat că prin recunoașterea facială nu pot identifica numai persoane, ci și că sistemul lor a avansat pentru a integra identificatorii emoționali. Ei au susținut o rată de succes de 94% în capacitatea de a detecta markeri care indică stres, furie sau anxietate. Compania consideră că fuziunea acestor tehnologii ar fi o potrivire naturală pentru camerele de supraveghere, care să ajute poliția în detectarea pre-criminalității.

Între timp, SUA și-a implementat propriile programe de detecție a pre-criminalității în multe locații. În plus, s-au facut dezvaluiri cu privire la SUA, ca fiind una dintre mai multe țări care folosesc recunoașterea facială în panourile publicitare (n.t. – acestea citesc emoțiile oamnilor și reacționează după cum expresia feței unei persoane este fericită, tristă sau neutră), pentru a identifica persuasiunea politică și pentru a manipula opiniile oamenilor. Se numește Neuropolitică.

Acest lucru ia determinat pe „teoreticienii conspirației” să se întrebe ce s-ar putea întâmpla dacă această stare de supraveghere biometrică, în plină de dezvoltare, ar putea începe să utilizeze ambele părți ale tehnologiei, ca o formă de identificare politică și chiar în scop de pedeapsă.

Pentru China nu a durat mult timp să confirme că această conspirație este acum o realitate.

Un raport cuprinzător din partea jurnaliștilor împreună cu Associated Press (AP) a fost evidențiat în USA Today, iar ceea ce dezvăluie din regiunea Xinjiang din China trebuie citit de toată lumea. Îngrijorător, se manifestă o paradigmă extremă a paranoiei și a xenofobiei de către autoritățile chineze, care vizează populația lor imigrantă ca sursă de potențial terorism islamic:

Prietenii studentului cred că el s-au alăturat miilor – posibil zecilor de mii – de oameni, după estimarea academică și a grupurilor de dreapta, care au fost răpiți fără proces, în tabere de detenție secrete, pentru presupuse crime politice, care variază de la faptul că au gânduri extremiste până la dorința doar de a călători sau de a studia în străinătate.

Disparițiile în masă, începând cu anul trecut, fac parte dintr-un efort considerabil din partea autorităților chineze de a folosi detențiile și supravegherea bazată pe date pentru a impune un stat polițienesc digital în regiunea Xinjiang și peste uiguri, o minoritate musulmană puternică de 10 milioane de vorbitori ai unei limbi turcice, și despre care China spune că a fost influențată de extremismul islamic.

Jurnaliștii au furnizat impresii din propria lor experiență, încercând să documenteze acuzațiile. Ceea ce au întâlnit ei a avut prea puțin de-a face cu amendarea diferitelor evidențe, fie ca zvon sau ca exagerare:

Cei mai mulți dintre uigurii intervievați privind acest subiect au vorbit sub condiția anonimatului, de teama că autoritățile chineze le-ar pedepsi pe ele sau pe membrii familiei lor. AP nu reține numele studenților ori alte informații personale, pentru a proteja persoanele care se tem de răzbunarea guvernului.

Chen și guvernul regional din Xinjiang nu au răspuns la cererile repetate de a comenta. Dar guvernul Chinei descrie politica sa de securitate din Xinjiang drept o campanie „zdrobitoare”, care este necesară în urma unei serii de atacuri în 2013 și 2014, inclusiv înjunghierea în masă dintr-o gară, unde au fost ucise 33 de persoane. Un oficial cu propaganda al orașului Hotan, Bao Changhui, a declarat către AP: „Dacă nu facem asta, va fi ca acum câțiva ani – vor muri sute”.

Refrenul familiar al renunțării la libertare în favoarea securității, este angajat ca justificare din partea poliției, exprimând nivele ale poliției gândirii care depășesc de departe imaginația lui Orwell din romanul 1984.

De-a lungul coastei sudice a deșertului, orașul oază Hotan este un microcosmos al modului în care Chen, șeful partidului în Xinjiang, a combinat temutele dispozitive optice cu poliția invizibilă.

El a ordonat construirea de depozite de poliție la fiecare 500 de metri (yarzi), dotate cu lumini intermitente și patrulele pedestre – un total de 1.130, potrivit guvernului Hotan. AP a văzut cavalcade de peste 40 de vehicule blindate, inclusiv trasportoare de persoane, ale rușinii,  pe bulevardele orașului. În punctele de control ale poliției asupra celorlalți, sunt imobilizate autoturismele, pentru a verifica identitatea și telefoanele inteligente pentru conținutul religios.

Această ultimă propoziție ar trebui să fluture un steag roșu uriaș, pentru cei care au urmat propunerile Statelor Unite de a verifica, de asemenea, dispozitivele digitale la frontieră și chiar pentru a monitoriza mediile sociale. AP descrie în continuare ce alte încălcări pot fi așteptate în urmărirea presupusei securități totale.

Pentru a intra în bazarul Hotan, cumpărătorii trec mai întâi prin detectoare de metale și apoi își așează cardurile de identificare naționale pe un cititor, în timp ce fața le este scanată.

[…]

După orele de vizitare a bazarului Hotan, reporterii AP au fost opriți în fața unui hotel de un ofițer de poliție, care a spus că Biroul de Securitate Publică a urmărit de la distanță mișcările reporterilor.

„Aici sunt zeci de mii de camere”, a spus ofițerul, care și-a dat numele de Tusan. „În momentul în care ați făcut primul dvs. pas în acest oraș, am știut.”

O serie de tehnologii pe care le-am abordat aici la Activist Post ca fiind emergente în S.U.A. se derulează în mod aparent extins pe segmente mari ale populației chineze, incluzând urmărirea vehiculelor, colectarea și scanarea ADN-ului și biometria vocii.

Eforturile guvernului de urmărire s-au extins la vehicule, gene și chiar voci. În februarie, autoritățile din prefectura Bayingol a Xinjiang, care include Korla, au solicitat fiecărei mașini să instaleze trackere GPS pentru monitorizarea lor în timp real. Și de la sfârșitul anului trecut, autoritățile din Xinjiang au solicitat controale medicale pentru a colecta probele de ADN ale populației. În luna mai, un oficial al poliției regionale a declarat AP că Xinjiang a cumpărat scanerele ADN în valoare de 8,7 milioane de dolari – suficient pentru a analiza mai multe milioane de probe pe an.

Într-un singur an, prefectura Kashgar, care are o populație de 4 milioane de locuitori, a efectuat controale obligatorii pentru practic întreaga populație, a declarat Yang Yanfeng, director adjunct al departamentului de propagandă din Kashgar. Ea a caracterizat examinările ca o poveste de succes în domeniul sănătății publice, și nu ca o măsură de securitate.

„Facem teste sanguine cuprinzătoare pentru binele oamenilor, nu doar înregistrăm înalțimea și greutatea cuiva”, a spus Yang. „Am descoperit probleme de sănătate ale cetățenilor, chiar dacă ei nu știau despre ele”.

Desigur, China nu are un palmares bun în adoptarea libertăților civile ca regulă, dar când ne uităm la tendințele din SUA de a introduce controlul biometric al frontierelor sub masca verificării „teroriștilor și ilegalilor”, ar trebui să ne gândim că s-ar putea să nu fim la fel de departe în a ne transforma viitorul  într-o distopie similară.

Sursa inițială, USA Today: Surveillance cams, face scans help China make thousands vanish

Categorii
Big brother
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Un comentariu

  1. „Fiecare persoană va fi pecetluită; fiecare amănunt sau element al muncii sale şi al vieţii acesteia, ba şi fiecare cuvânt, fiecare mişcare a facultăţilor mintale va fi sub supraveghere neîncetată, astfel încât ea [persoana] nu va mai avea obiceiul de a cugeta la sine, de teamă ca nu cumva înfăţişarea feţei să reflecte fără voia sa ceva nepotrivit cu autoritatea conducătorului lumii, adică a Antihristului. Toată lumea va purta „măşti de piatră”. Toată munca, fiecare metru pătrat de pământ, fiecare bob de grâu va fi sub controlul lui Antihrist.”

    Calugar sec. 14.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.