X

Ceremonie ECUMENISTĂ la Bazilica Sfântul Anton, cu ortodocşi, catolici şi protestanţi din Baza militară Mihail Kogălniceanu

Ceremonie ecumenică la Bazilica Sfântul Anton din Constanţa Sursa Facebook Ieronim Iacob

O ceremonie impresionantă a avut loc în seara de marţi, 19 decembrie, la Bazilica Sfântul Anton din zona peninsulară a Constanţei. La slujba ecomenică au participat ortodocşi, catolici şi protestanţi de la Baza militară Mihail Kogălniceanu.

Momentul care a reunit credincioşi din trei culte s-a petrecut la începutul Liturghiei de seară de la Bazilica Sfântul Anton, când Cercetaşii Marini din Constanţa au adus la biserica romano-catolică „Lumina păcii de la Bethleem“.

„Marţi, 19 decembrie 2017, la începutul Sfintei Liturghii de seară, după ce poporul credincios a cântat „Novena”, Cercetaşii marini din localitate au adus în bazilică „Lumina păcii de la Betleem”.

A fost o ceremonie ecumenică: fraţii ortodocşi au adus lumina, romano-catolicii au oferit găzduirea pentru celebrare, iar capelanul militar de la baza NATO de la Mihail Kogălniceanu, de confesiune protestantă, a rostit, în limba engleză, o rugăciune pentru pacea şi binecuvântarea popoarelor noastre.

La sfârşitul Liturghiei, cei prezenţi au primit „Lumina păcii de la Betleem” pe care au purtat-o acasă pentru a le lumina sfintele sărbători ale Naşterii Domnului Nostru Isus Cristos“.

 

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

8 comentarii

  1. pai de unde sa stie si cine sa-i invete pe „soldatii profesionisti” ce este ecumenismul si ca se balacesc in mocirla ereziei cu tot cu camarazii lor din NATO .chiar daca afla ar holba oichii te ar face „taliban” si „extremist” si sa zici merci ca nu primesti si un glont..

  2. ps
    copii aia echipati in uniforme de cercetasi „powered by nato” sint probabil odraslele militarilor din unitate. vai de sufletul lor (spalati pe creiere de mici) viitoarea gloata antihristica.

  3. Până la Paște trebuie să fie terenul pregătit și oile adunate. Apoi va începe numerotarea oficială. După…, sau înainte?!… vor trece la anularea Pidalionului și a Crezului, emiterea noilor legi în religia universală satanistă. Se vor desființa Sfintele Altare, vor da jos icoanele de pe pereți. Că dacă este papapius în casa de rugăciune, oamenii nu au voie să se roage la Sfinți și nici să îi vadă.

    2018 va fi un an critic și greu de suportat. Cine reușește să rămână nevătămat în Sfânta Credință Ortodoxă are șanse de mântuire.

  4. Consider ca ceremonia este de fatada. In mod real, comunitatea catolica din C-ta este destul de inchisa. NU se casatoresc decat tot cu catolici. Au grupul lor de tineri si socializeaza foarte putin cu majoritatea. Nu esti acceptat in grupul lor decat daca te convertesti …
    Kosk, micii cercetasi nu sunt sint odraslele militarilor, ci chiar copilasi români …Exista o organizatie de cercetasi si in Constanta. De unde provine aceasta organizatie s-a amintit pe blogul lui saccsiv – https://saccsiv.wordpress.com/2016/12/21/ati-auzit-de-cercetasii-romaniei/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.