X

Festivitățile de Crăciun ANULATE în NAZARET. Primarul MUSULMAN al orașului PROTESTEAZĂ împotriva recunoașterii IERUSALIMULUI

de null

Festivalul și târgul anual au fost anulate de primarul musulman, care spune că recunoașterea capitalei de către Trump a “îndepărtat bucuria sărbătorilor”.

Copiii israelieni-arabi participă la o paradă de Crăciun în afara Bisericii Bunei Vestiri din orașul israelian arab nordic – Nazaret, locul unde creștinii cred că îngerul Gabriel i-a spus Mariei că va naște pe Iisus Hristos.  24 decembrie 2009. (Gili Yaari / FLASH90)

Festivitățile de Crăciun din Nazaret – orașul natal al lui Iisus, conform credinței creștine – au fost anulate pentru a protesta împotriva recunoașterii de către președintele SUA a Ierusalimului drept capitala Israelului.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Consiliul municipal a anunțat joi că primarul Ali Salam, musulman, a ordonat încetarea tuturor evenimentelor artistice planificate, inclusiv un festival și un mare târg de Crăciun.

“Identitatea și credința noastră nu sunt dezbătute”, a spus Salam. “Decizia [lui Donald Trump cu privire Ierusalim] a luat bucuria sărbătorii și astfel vom anula festivitățile în acest an”.

Nazaret este unul dintre cele mai sfinte orașe pentru creștini, deoarece cred că acolo  îngerul Gabriel i-a spus Fecioarei Maria că va lua în pântece și va purta pe Iisus.

Conform Noului Testament, Iisus a crescut în oraș.

Festivitățile anuale reprezintă o atracție turistică majoră și o sursă de venit pentru orașul în care locuiesc în primul rând cetățeni arabi din Israel, dintre care două treimi sunt musulmani, iar o treime rămasă creștini.

Primarul orașului Nazaret Ali Salem, ianuarie 2014 (Flash90)

Într-un comunicat adresat miercuri la Casa Albă, Trump a sfidat avertismentele din întreaga lume și a insistat că, după eșecuri repetate de realizare a păcii, o nouă abordare a fost mult așteptată.

El a descris decizia sa de a recunoaște Ierusalimul ca sediu al guvernului Israel ca fiind bazată doar pe realitate.

Măsura a fost salutată de primul-ministru Benjamin Netanyahu și de majoritatea liderilor clasei politice israeliene și condamnată de marea majoritate a comunității internaționale. Trump a subliniat că nu specifică granițele suveranității israeliene în oraș și nu a cerut schimbarea statusului quo în locurile sfinte ale orașului.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. nu le-a facut nici un rau ortodocsilor,din contra,au devenit mai credinciosi,smeriti,poate au mai mult timp sa-si consulte constiinta,pt ca aceste evenimente artistice nu au nimic divin,numai comercial…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button