X

Kremlin: Putin i-a mulţumit lui Trump pentru dejucarea cu ajutorul CIA a ATENTATULUI plănuit asupra unei CATEDRALE din Sankt Petersburg

CIA a ajutat Rusia să dejoace un atentat plănuit asupra unei catedrale din Sankt Petersburg şi preşedintele rus Vladimir Putin l-a sunat duminică pe omologul său american Donald Trump pentru a-i mulţumi, a anunţat Kremlinul, potrivit Reuters.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale a Federaţiei Ruse, CIA a furnizat informaţii care au dus la arestarea unui grup de terorişti şi la împiedicarea unui atentat asupra catedralei „Doamnei noastre din Kazan.

Autorităţile americane nu au confirmat aceste informaţii.

Presa rusă a relatat săptămâna trecută că FSB, serviciul secret al Rusiei, a arestat mai mulţi membri ai reţelei teroriste Statul Islamic care intenţionau să comită un atac sinucigaş pe 16 decembrie în catedrala „Doamnei noastre din Kazan“, un lăcaş de cult din Sankt Petersburg foarte vizitat de turişti.

„Preşedintele rus i-a mulţumit colegului său american pentru informaţiile tranmise de Central Intelligence Agency, care au permis încarcerarea unor terorişti ce pregăteau un atentat cu bombă contra catedralei Domanei noastre din Kazan din Sankt Petersburg şi contra altăr situri foarte frecventate din oraş“, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Autorităţile ruse nu au furnizat alte detalii despre persoanele reţinute.

Într-o scurtă convorbire telefonică, Vladimir Putin l-a rugat pe omologul său american să transmită mulţumirile sale agenţilor CIA care au colectat informaţiile, se mai arată în comunicat, potrivit Reuters.

Pe de altă parte, el a dat asigurări că Rusia va proceda la fel în cazul va avea indicii de pregătire a unui atentat pe teritoriului american.

 

 

Categorii
Anti-terorismExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!