X

Glasul ȘARPELUI cheamă la UNIREA cu DUȘMANII lui DUMNEZEU/ Mesaj al Papei Francisc la inaugurarea CATEDREI ECUMENICE de la Lopiano: ,,Cea de-a treia EPOCĂ, aceasta, este a IUBIRII”/ Despre Patriarhul ATHENAGORAS și „prietenia FRATERNĂ dintre CATOLICI și ORTODOCȘI”

catholica.ro |
de null
Patriarhul Athenagoras și Chiara Lubich

15.12.2017, Roma (Catholica)Dialogul și prietenia fraternă dintre catolici și ortodocși sunt două dintre principalele roade ale întâlnirii de acum 50 de ani între Patriarhul ecumenic Athenagoras și Chiara Lubich.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Astfel evidențiază Papa Francisc în telegrama adresată marelui cancelar al Institutului universitar „Sophia” din Lopiano, Cardinalul Giuseppe Betori, Arhiepiscop de Florența, cu ocazia inaugurării, în 14 decembrie 2017, a catedrei ecumenice internaționale dedicată Patriarhului ortodox și fondatoarei Mișcării focolarelor. Exprimându-și aprecierea pentru „inițiativa lăudabilă” prin care se păstrează vie memoria acelei întâlniri, Papa Francisc își exprimă urarea ca institutul universitar Lopiano, „urmând propria carismă și fiind deschis lucrării Spiritului, să continue să fie un spațiu de întâlnire și dialog între culturi și religii diverse”.

Ideea unei catedre ecumenice, amintește cotidianul «L’Osservatore Romano» preluând comunicatul Mișcării focolarelor, a apărut în 26 octombrie 2015 cu ocazia acordării primului doctorat „honoris causa” în cultura unității Patriarhului ecumenic Bartolomeu de Constantinopol. Catedra ecumenică îi are drept con-titulari pe directorul institutului, teologul italian Piero Coda, și pe Mitropolitul grec ortodox Maximos Vgenoupoulos de Selyvria. La rândul său, Patriarhul ecumenic Bartolomeu a trimis participanților un mesaj în care își exprimă bucuria și emoția pentru o inițiativă dedicată „întâlnirii profetice dintre doi mari pionieri ai actualei mișcări ecumenice”.

Legăturile de prietenie dintre Mișcarea focolarelor și Patriarhia ecumenică au început în iunie 1967, când Chiara Lubich s-a întâlnit pentru prima dată cu PF Athenagoras. Cu acea ocazie, Patriarhul îi mărturisea Chiarei:

„Este mare lucru să ne cunoaștem. Am trăit izolați vreme de secole, fără frați, fără surori, ca orfanii. Primele zece secole de creștinism au fost pentru dogme și organizarea Bisericii. În următoarele zece secole am avut schisme și dezbinări. Cea de-a treia epocă, aceasta, este a iubirii.”

Lecțiile noii catedre, care se vor desfășura în luna martie 2018, au ca temă principală „Ecleziologia Bisericii Ortodoxe și parcursul de dialog ecumenic cu Biserica Catolică”.

Sursa: Radio Vatican

NOTĂ OrtodoxINFO

Iată câteva cuvinte ale Arhiepiscopului Averchie de Jordanville, despre necumpătații „iubitori de pace” ai zilelor noastre:

 

„Vrăjmaşilor noştri personali, potrivit poruncii lui Hristos, trebuie să le iertăm orice, însă cu vrăjmaşii lui Dumnezeu nu putem avea pace! Prietenia cu duşmanii lui Dumnezeu ne face pe noi înşine duşmani ai lui Dumnezeu: aceasta este o înşelare şi o trădare faţă de Dumnezeu, indiferent sub ce pretexte aspectuoase ar putea fi făcută, iar aici nu ne poate ajuta nici un fel de auto-justificare vicleană sau iscusită ! […]

Este interesant de remarcat cât de neplăcută este această faptă a Sfântului Nicolae tuturor celor de astăzi care consimt la rău, acestor propagandişti ai falsei ,,iubiri creştine” care se pregătesc să se reconcilieze nu doar cu ereticii, prigonitorii credinţei şi Bisericii, ci chiar cu însuşi diavolul, în numele ,,iubirii universale” şi a ,,unirii tuturor” – sloganuri care au devenit atât de la modă în zilele noastre.”

 

Citiți mai multe la:

Necumpătații „iubitori de pace” ai vremurilor de azi din Biserică, să fie numai ochi și urechi!

Citiți vă rog și:

La „Nasul” (B1TV), MASONII se lauda ca PATRIARHUL ECUMENIC ATHENAGORAS (cel ce a ridicat anatema de la 1054) a avut GRADUL 33 … (adica se inchina lui LUCIFER)

Video și transcriptul: PAPA FRANCISC cheamă la RELIGIA LUI ANTIHRIST (ianuarie 2016)

Ieromonah Spiridon Roșu – Despre ideologia toleranței care este intolerantă față de Adevăr

Sf. Paisie de la Neamț (Velicicovski). Nu i-a numit pe papistași și uniați „biserică” și nu le recunoștea botezul, dându-i anatema!

Cine neagă batjocoritor apropiata venire a lui ANTIHRIST, de fapt pregătește înscăunarea lui cât mai rapidă pe Pământ…

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. acest papa Francisc este atat de eretic incat a depasit si limitele ereziei papistase, pina si catolicii “traditionalisti”se dezic de el..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button