X

Tihon Șevkunov (preferatul lui Putin): Uciderea ȚARULUI Nicolae al II-lea a fost o „CRIMĂ RITUALICĂ EVREIASCĂ”

de null

Autoritățile vor investiga o teorie considerată antisemită, conform căreia uciderea Țarului Nicolae al II lea în 1918 a fost o “crimă ritualică”, potrivit comentariilor făcute de un episcop apropiat lui Vladimir Putin.

CREDIT: ALEXANDER ZEMLIANICENKO/AP PHOTO

Episcopul Tihon Șevkunov, care a sugerat că uciderea lui Nicolae al II lea a fost o” crimă ritualică” stă în fața unei fotografii a țarului și a familiei sale în 2015. 

DE Alec Luhn, Moscova

Episcopul Tihon Șevkunov, care conduce o comisie a Bisericii Ortodoxe Ruse care investighează execuția familiei Romanov prin împușcare în Ekaterinburg, a declarat la o conferință desfășurată luni, că mulți membri ai comisiei sunt de părere că a fost o crimă ritualică care a avut o semnificație specială pentru comandantul bolșevic Yacov Yurovsky și oamenii săi.

“Crima ritualică” s-a  referit în trecut la o teorie conform căreia ultimul împărat a fost victima unei conspirații a evreilor, așa cum Dl. Yurovsky era de patrimoniu evreiesc.

Comisia de investigație rusă a declarat că va analiza afirmația lui Șevkunov, care este cunoscut ca fiind duhovnicul lui Putin.

Anunțul a stârnit un protest din partea grupurilor evreiești.

CREDIT:KIRILL KURDYAVTSEV/AFP/ GETTY IMAGES

Poliția a reținut un protestatar la premiera Matilda din octombrie, un film controversat despre idila lui Nicolae al II lea cu o balerină.

Rabinul Boruch Gorin, un purtător de cuvânt al federației comunităților evreiești, a declarat pentru agenția de știri Interfax că investigația acestei crime ritualice a fost un exemplu “șocant” al “ignoranței medievale”, notând că mitul evreilor care ucid oameni în cadrul unui ritual pentru a le extrage sângele pentru pâinea matzo a figurat în propaganda antisemită câțiva zeci de ani.

Controversa s-a ivit dupa ce Vladimir Putin a luat parte miercuri pentru prima dată la consiliul anual al episcopilor.

Vorbind la conferință, patriarhul Kirill a spus că a adresat ”întrebări dure” cu privire la investigația asasinării țarului, care a fost redeschisă în 2015, și a cerut autorităților să nu se grăbească. Agenția de știri Ekaterinburg Ura.ru a citat o sursă apropiată conducerii bisericii care spune că patriarhul se temea că aceste acuzații de crimă ritualică ar putea “provoca izbucniri incontrolabile de ultra-naționalism”.

Patriarhul Kirill a mai declarat că Biserica Ortodoxă Rusă nu a luat încă nicio poziție privind analiza în desfășurare a rămășițelor familiei Romanov. În ciuda analizelor ADN care le certifică identitatea, biserica nu a recunoscut nici rămășițele lui Nicolae, ale Alexandrei și ale celor trei copii înmormântați în Catedrala din St.Petersburg în 1998, nici rămășițele celorlalți doi copii găsiți în 2007.

CREDIT: ALEXEI DRUZHININ/KREMLIN POLL PHOTO VIA AP, FILE

Episcopul Tihon și patriarhul Kirill îl însoțesc pe Vladimir Putin într-o vizită la Moscova, în mai, la Mănăstirea Sretenski.

Oficialii bisericii au declarat că trebuie să fie absolut convinși de proveniența rămășițelor, de vreme ce Nicolae al II lea, care a fost văr al regelui George al V lea, soția lui, Alexandra, care a fost nepoata reginei Victoria și copiii lor au fost canonizați în anul 2000.

Expertul în medicină legală, Dr.Viktor Zvyagin a declarat în cadrul conferinței că rămășițele descoperite în 2007 au fost ale unui băiat cu vârsta cuprinsă între 12-14 ani și ale unei femei tinere în vârstă de 18-19 ani, care s-ar potrivi vârstei moștenitorului lui Nicolae, Alexei, și fiicei sale Maria. El a afirmat că crede că restul  rămășițelor celor doi sunt situate în apropiere.

Peter Sarandinaki, descendentul american al unui general loialist care a cucerit Ekaterinburg după ce țarul a fost ucis, a spus că testarea ADN-ului rămășițelor din 2007,  pe care a organizat-o, a dovedit în concluzie că acestea erau ale lui Alexei și ale Mariei, dar era sceptic că se vor descoperi mai multe.

“Mormântul celor doi copii a fost superficial. E posibil ca animalele să le  fi putut duce departe, dar cred ca majoritatea oaselor au fost distruse de foc, pus de către bolșevici”, a declarat el pentru The Telegraph.

NOTĂ OrtodoxINFO

Citiți vă rog și:

Cu privire la pașii înaintați de actuala conducere a Rusiei pentru recunoașterea crimelor săvârșite de sioniști împotriva țarului mucenic Nicolae al II-lea și a familiei sale, ne întrebăm:

Este Putin un real conducător ortodox? Iată niște acțiuni ale sale care sunt în defavoarea Ortodoxiei:

Asemeni și pseudo-patriarhul Kirill, cu care este în bune relații:

Prin urmare, acțiunile „corecte” ale lui Putin au de-a face cu fNOM:

Astfel, ne întrebăm ce urmărește Putin alături de preferatul său din BORu – acest Tihon Șevkunov? Poate o nouă recunoaștere a unei imaginii fabricate, aceea de lider „erou”, succesor al conducătorilor creștini, pentru a-și consolida susținerea din partea poporului…

Părintele Vasile Novikov a avertizat pintre altele că Vladimir Putin are interese iudeo-masonice:

Iată și ce putem citi în Prefața cărții „Stareții despre vremurile din urmă” cu privirea la poziția lui Tihon Șevkunov despre introducerea noului cod 666 în pașapoartele rusești (p.30):

„Toată Scriptura preîntâmpină că diavolul prin slugile sale va încerca să-i amăgească şi pe cei aleşi. Astfel arhimandritul Tihon Şevkunov, la o conferinţă în cuvântarea „Unii caută mântuirea, alţii – mari perturbări”, afirmă cu regret că acceptarea codurilor NU comportă nici un pericol şi că această problemă este inventată. Drept dovadă el aduce rezultatele expertizei doctorului în ştiinţe tehnice A. Korabliov, care susţine că în actele electronice şi în mijloacele electronice de achitare (smart-carduri, cartele magnetice) numărul 666 nu există în permanenţă şi că din punctul de vedere al ştiinţei „speculările de acest gen sunt absurde, iar din punctul de vedere al binelui Patriei – periculoase”.

Am dori să-l întrebăm pe părintele Tihon: „Poate, specialistul atenian în sisteme computerizate Toma Psaras a greşit când i-a răspuns arhim. Nectarie? Şi poate în viitor problemele furtului cartelelor nu se vor rezolva cu ajutorul însemnării numărului de identificare în forma codului de bare pe mână (termenul tehnic H) sau pe frunte (F)?” Din spusele specialiştilor computerişti, numărul 666 în codul de bare EAN–13 a nimerit întâmplător, sau învăţaţii pur şi simplu au „glumit”. Dar de ce oare gluma s-a dovedit într-atât de serioasă, încât acest număr nu au vrut să-l înlocuiască în ciuda intervenţiilor Sinodului Bisericii Ortodoxe Elene, Bisericii din Creta şi a Chinotului sf. munte Athos. Poate în Strasbourg nu există nici un fel de computer centralizat cu porecla codificată „Fiara”? Călugării pur şi simplu nu au ce face şi luptă cu „morile de vânt”? Poate doar din întâmplare totul corespunde cu Apocalipsa sf. Ioan Teologul? Doar nu o singură dată, în timpul marilor perturbaţii politice, cataclisme, războaie deja s-au lansat opinii cu privire la sfârşitul lumii.

Sf. Ioan din Kronştadt, cu puţin înainte de moartea sa, slujind Liturghia în schitul Mănăstirii Leuşinsk din Petersburg, în predica sa a chemat poporul la pocăinţă, spunând că se apropie vremuri groaznice, inimaginabil de straşnice. Egumena mănăstirii l-a întrebat: „Părinte, când va fi aceasta?” Păr. Ioan i-a răspuns: „Noi nu vom ajunge în acele timpuri, iar ele (a arătat spre maici) vor ajunge şi când de pe pământ va fi luat Monarhul („cel care-l împiedică”) atunci va veni antihrist…”.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Categorii
Sionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

16 comentarii

 1. După anumite surse rusești nici nu pot fi descoperite moaștele Țarului sau ale Țarinei, pentru că după cei ei au fost împușcați și torturați, trupurile lor au fost sfîrtecate de grenade și apoi au fost arse, iar cenușa lor a fost băută în pahare cu băutură de către criminali.
  Iar actualele moaște care sunt expuse spre închinare, nu sunt ale lor.

 2. Vladimir Putin are duhovnic ortodox ? si unul bun de pus la titlu ? voi sunteti sanatosi la cap ? un KGB-ist adus la putere de oculta ce ucide oameni nevinovati in: cecenia, BASARABIA, Ucraina, Siria, sponsorizeaza cot la cot cu Yankey teroristii din ISIS, are DUHOVNIC?

  1. Oho, acest Șevkunov este uns cu toate alifiile, autorul celebrei cărți „Nesfinții Sfinți”, călugărașul care a stat prin preajma multor stareți însemnați pe vremea comunismului. Acum este mare specialist în cinematografie duhovnicească, a efectuat un film și depre Căderea Bizanțului pe care l-am prezentat și noi mai de mult. Mulțumim pentru observații, pe viitor vom da mai multe explicații despre intențiile lor și ce interese reale urmăresc.

 3. Mai usor mai vali cu acuzatiile; poate mai pui mana pe o carte de istorie sa vezi ca destui conducatori sfinti crestini (de exemplu Iustinian cel Mare) au ucis „oameni nevinovati” – sa fim seriosi, nu exista asa ceva, toti suntem vinovati de ceva.
  Si ce oameni „nevinovati” ucide Putin prin Siria? Jihadisti imputiti care taie capete de crestini? Sau in Ucraina? Telefisti satanisti care distrug biserici si ucid crestin-ortodocsi rusi? Pai bunul Dumnezeu sa-l ajute sa ucida mai multi „nevinovati” din astia indraciti!
  Personal as eradica nuclear Ucraina satanista, Arabia Saudita, Israel si toate statele anticrestine, jihadiste. Oricum e mare lucru de gasesti in ele 2-3 drepti si sigur aia nu se vor supara daca anihilezi cocinele de porci ce au devenit tarile lor indracite, la fel cum nici Lot nu s-a suparat cand Dumnezeu a purificat prin foc Sodoma.

  Si ce-i daca Putin e KGB-ist? Si Tarul Nicolae II Romanov avea serviciu de informatii tarist, care se ocupa cu aceleasi lucruri ca urmasii lor, NKDV, KGB, FSB.
  Nu toti KGB-istii sau securistii romani sunt ticalosi. Daca mergem pe mentalitatea ta ar fi trebuit sa ucidem prin impuscare vreo 10 milioane de romani la Revolutie (ca nu exista roman sa nu fi fost ori membru de partid, ori colaborator al securitati, ori UTCist, ori pionier, ori soim al patriei, ori sa apartina de alte structuri inventate de comunisti pt. a-i inregimenta pe toti din frageda pruncie in sistem).

  Pana si legionarii torturati prin inchisori, apreciau anumiti gardieni ce s-au purtat civilizat cu oamenii, omeneste, si nu-i bagau in aceeasi oala cu canaliile.
  Dar hop si tu, cu ideea ca, pt. apartenenta la KGB, inseamna musai ca Putin e rau.
  Ai fi preferat ca URSS / Romania sa nu mai aiba servicii de securitate, doar pt. ca au devenit comuniste, si sa lase pe straini sa le joace pe deget cum vor prin propriile servicii secrete?

  Daca fortele de securitate erau un lucru rau, necrestinesc, cu siguranta Tarul Nicolae II Romanov desfiinta orice asemenea structura din Rusia, dar n-a facut-o. Si cu ce crezi ca se ocupa politia secreta tarista pe vremea Tarului? In nici un caz cu plantare de panselute!

  Si Mihai Viteazul a fost adus la putere in Tara Romaneasca tot de „oculta” vremii, care a regretat amar dupa ce l-a pus domnitor :).
  Si Cuza a fost impus de masoni, dar tot ei, l-au indepartat, cand domnitorul roman a inceput sa-i arda de vii :).
  Deci mai usor cu acuzarea oamenilor ca nimeni in afara de Dumnezeu nu stie ce-i in inima lui Putin, si pana una-alta, merita un minim respect pt. implicarea lui in Siria si Ucraina de partea crestinilor si pt. lupta cu homosexualii si feministii, ca si cu occidentalismul demonocrat, ce o duce la el in Rusia.
  Nici nu trebuie sa fie sfant, ca si conducator e destul de decent.
  Si „scuze” daca nu-mi pasa de musulmanii ceceni pe care i-a macelarit pe buna dreptate! Islamul n-are ce cauta in Rusia – singurul lucru ce i-l pot reprosa lui Putin e ca-i prea tolerant / ecumenist.

  In rest, au existat convertiri mai spectaculoase, cine stie ce vrea Dumnezeu cu Putin. Nici Saul n-a fost usa de biserica inaintea convertirii lui.
  Ce sa mai discutam de regele evreilor Manase care a fost mai ticalos decat orice conducator ducandu-si poporul in idolatrie timp de zeci de ani si doar la batranete aflat in lanturi s-a cait (cel care are si o rugaciune ce-i poarta numele, inainte de spovedanie).

  1. Domnu’ Dan,
   Si daca omori cand esti chiar tu, familia ta, propriettea ta, Tara sint atacate, tot crima este si este pacat – se poate ierta prin poacainta, post, rugaciune, canoane.
   Pacat ca te „incearca” elanul asasinarii si celor care nu au ajuns sa-ti ameninte vreo ceva – cel putin in mode direct, si pentru care tot ar trebui sa ne rugam sa-i lumineze Dumnezeu si sa se indrepte. ii zice – sa te rogi pentru dusmani…
   Multe bune si frumoase da’ cu Mihai Viteazu’ nu ai nimerit-o, imi pare rau ca l-ai mentionat drept „facatura” a strainilor…
   Cuza a fost mason si a abicat prins fiind la preacurvie iar masurile lui laudate fac parte din categoria „ei sint buni”, adica papistasii si „iluministii”, adica ateii, paganii si satanistii Apusului. Cu el Principatele erau inchinate Portii Otomane, asta nu se mai zice de catre secularisti.

 4. Putin e un iudeo-mason care ii va duce pe multi in eroare. Posibil va fi proclamat „tarul salvator” dinainte de venirea lui antihrist – ratacirea cea de pe urma.

  Sfantul Ignatie Briancianinov: “Nu avem de unde aştepta reînvierea Creştinismului”
  https://saccsiv.wordpress.com/2017/11/19/sfantul-ignatie-briancianinov-nu-avem-de-unde-astepta-reinvierea-crestinismului/

  Mai informati-va cei care ii luati apararea cum sta in realitate treaba.

  NU CRED ca va veni vreun imparat bun care sa invinga fortele raului, dupa care sa mai domneasca zeci de ani, apoi de nicaieri sa apara si antihristul …:
  https://saccsiv.wordpress.com/2014/06/17/nu-cred-ca-va-veni-vreun-imparat-bun-care-sa-invinga-fortele-raului-dupa-care-sa-mai-domneasca-zeci-de-ani-apoi-de-nicaieri-sa-apara-si-antihristul/

  E adevarat ca aparent este un mare patriot, e adevarat ca a luat multe masuri in favoarea rusilor, dar, doar in plan material, si doar pentru cei pro-sistem, care accepta sa fie insemnati cu 666 ca vitele.

  Tehnologia antihristului în Rusia: PLATA biletului pentru transportul în comun se face și în baza CIPULUI IMPLANTAT
  http://ortodoxinfo.ro/2017/09/19/tehnologia-antihristului-rusia-plata-biletului-pentru-transportul-comun-se-face-si-baza-cipului-implantat/

  Video: COSMAR cu CIP in RUSIA …
  https://saccsiv.wordpress.com/2016/01/23/video-cosmar-cu-cip-in-rusia/

  A CAZUT RUSIA. A declansat razboiul contra banilor cash si cosmarul cu cip
  https://saccsiv.wordpress.com/2017/02/22/a-cazut-rusia-a-declansat-razboiul-contra-banilor-cash-si-cosmarul-cu-cip/

  Cat despre situatia din Siria si sponsorizarea ISIS, are si Putin partea lui. Desi e adevarat ca datorita rusilor, aparent ortodoxia s-a mentinut in Orientul Mijlociu, dar asta din purtare de grija a lui Dumnezeu si foarte putini intelegand cu adevarat daramarea credintei din interior, prin ecumenism – cati s-au ingradit de erezie in Antiohia sau Rusia – extrem de putini, ca peste tot. Autoritatile mincinos ortodoxe se impauneaza victorioase, tradand credinta din interior… au existat si infruntari curajoase pentru a nu se lepada de credinta… https://saccsiv.wordpress.com/2017/10/09/doi-soldati-rusi-executati-de-isis-dupa-ce-au-refuzat-sa-se-lepede-de-hristos-si-sa-devina-musulmani/

  dar aici e tot iconomia lui Dumnezeu, cateva exceptii pentru a salva niste suflete cu ravna si ganduri curate care nu inteleg toate dedesubturile acestei politici fatarnice!

  ANTIHRIST VA LUCRA CU MULTA FATARNICIE
  Sfantul Ipolit al Romei despre antihrist: ”La inceput se va arata bland, plin de dragoste, linistit, evlavios, plin de pace, urator al nedreptatii, cu sila de daruri si potrivnic idolatriei. Va spune ca ii face placere sa mediteze asupra Sfintelor Scripturi, ca ii va cinsti pe preoti,(…)”

  cei care inca mai au naivitati de copii, il vol aplauda la fel si pe antihrist, cum fac acum cu Putin…

  https://saccsiv.wordpress.com/2011/04/14/text-remarcabil-despre-antihrist/
  „In vremea acestei perioade, făţărnicia lui Antihrist va merge atât de departe, încât nu numai că va dovedi toleranţă faţă de creştinism, ci chiar se va arăta preocupat de a-l ocroti. Intru cele din afară, se va sili să-L imite pe Hristos. Nefiind călăuziţi de inţelegerea duhovnicească a Bisericii, ci mai curând de înţelepciunea lumească, marea majoritate a creştinilor nu vor rezista până la capăt acestei înşelări şi-l vor socoti pe Antihrist ca fiind Hristos la a Doua Sa venire.”

 5. @Vali
  Tu au citit cartea Nesfintii Sfinti scrisa de acest Tihon Sevcunov, sau doar arunci cu acuzatii ca asa e de bine?
  I-ti recomand sa o citesti si sa vezi ce perspectiva ortodoxa se afla in aceasta carte, dupa aia mai gindeste-te la comentarii.
  Spune Sevcunov: „… Uciderea ȚARULUI Nicolae al II-lea a fost o „CRIMĂ RITUALICĂ EVREIASCĂ””. Dar ce, nu e adevarat ca a fost un ritual satanic pus la cale de iudeo masoneria bolsevica?

 6. Cartea „Nesfintii sfinti”, prin duhul trivial in care e scrisa este un exponent al decaderii literaturii duhovnicesti in zilele noastre.

  Pacat ca oamenii nu sesizeaza diferentele si cauta in continuare izvoare tulburi, atrasi fiind de cugetarea trupeasca si de trivialitati ieftine.

  Scierile Sfintilor Parinti le-ati citit? Pe ale Sfantul Igantie Briancianinov sau Sfantului Nicodim Aghioritul, Sfantului Simenon Noul Teolog sau cativa autori dintre parintii filocalici? Daca le-ati citit, imposibi sa nu sesizati imediat diferenta de duh si intrusul: acest Tihon Sevkunov!

  Fratilor, ati citit Staretii despre vremurile din urma? Toate profetiile care au aparut pana acum pe bloguri de acolo au fost extrase.

  La inceputul cartii Staretii despre vremurile din urma, se mentioneaza de zeci de ori: acest Sevkunov este PRO CIP pana in maduva oaselor, un inselator, e viclean, viclean viclean, cum ii sade bine unui rus „curatel” si uns cu toate alifiile… iudeo-masonilor…

  Iata ce fel de om are patriarhia rusa la carma deprtamentului mass-media caci Sevkunov cu studii de cinematografie a produs si produce multe filmulete, MULTE educative, despre Praznice, Sfinti, Istoria mai veche sau recenta a Bisericii, evenimentele prin care a trecut BORu in vremea comunista,etc. adica lucruri interesante, dar el se situeaza de partea „Bisericii” oficiale si punctul ei de vedere il propaga si il va propaga.

  Este clar: Sevkunov este un om adaptat trendului din „ortodoxia” innoita si care vehiculand si informatii despre Marii lor Sfinti recenti are mare impact in popor si mare influenta.

  Le zice la comanda TAMAN dupa propaganda „innoitilor”, pretenar mare cu Ilarion de Volokolamsk si cu KGB Kirill Gundeaev, capetenia de talhari din BORu…

  Faptul ca a cunoscut oameni duhovnicesti nu l-a schimbat automat in „sfant”… dimpotriva i-a dat aplombul obrazniciei

 7. o fi cum zici (daca Kiril e capetenie de talhari-si este-apoi si NEfericitul Daniel e-) dar titlul articolului este decat ca a fost o crima ritualica evreiasca. aici are dreptate iti convine sau nu despre asta e vorba.

 8. Staretii de la Lavra din Pskov au fost intr-adevar, repere exemplare. E o carte de referinta prin consemnarile de seama despre contextul unic din acea perioada, despre rezistenta anti-sovietica. Dar duhul cartii este unul trivial, nu de pateric. Isi poate da seama oricine are un cat de mic exercitiu al lecturilor patristice autentice. Dovada sunt si faptele autorului: sustine ecumenistii si semnul fiarei in cel mai personal act.
  Foarte adevarat ca recunosc „CRIMA RITUALICA EVREIASCA”, dar in mod viclean pot urmari sa castige increderea poporului, pentru a se proclama, nemeritat, succersori ai acestora, fara sa aiba faptele lor. Testele sunt simple: Nu stau bine deloc la examenele CIP si ECUMENISM…
  de acord cu @kosk, dar s-au intetit taraboaiele 🙂 despre anume lideri rusi… si de o parte si de alta, si de aici si precizarile…

 9. daca vezi detaliile si la ei ca si la noi. cu deosebirea ca la ei „safii” mai spun unele adevaruri care la noi sunt tabu. probabil vor cantari ceva la Judecata…

 10. Autorul cartii „nesfintii sfinti”, daca stiu eu bine, era ucenic al parintelui Ioan Krestiankin care la randul lui spunea ca nu sunt o problema actele , dar recunostea ca sunt premergatoare pecetei.Parintele Ioan Krestiankin a facut inchisoare pe vremea comunistilor si era un mare duhovnic.Scrie despre el chiar in cartea Staretii despre vremurile din urma. Cumva parerea lui a contrariat la fel de mult ca cea a parintelui Porfirie din Grecia. Toti ceilalti parinti ce au facut inchisoare erau impotriva actelor. Vremurile tocmai de aceea sunt grele pentru ca oamenii nu mai stiu pe cine sa urmeze caci si din cei alesi pot sa cada… Personal cartea „nesfintii sfinti” mi s-a parut a avea un duh lumesc care sincer pe multi incepatori ii poate duce la intelegeri gresite. Este tipic istorioarelor duhovnicesti moderne . Ii dau dreptate lui Ioana si chiar cred ca acest tip de scrieri duc la acel tip de neocrestinism f periculos de care spunea candva arhiepiscopul Averchie Tausev. Va recomand celor ce nu au vazut, inregistrarea cu doamna Aspazia Otel Petrescu din data de 31.05.2017 in care le vorbeste unor tineri despre ultimele aparitii ale Maicii Domnului si despre ce ne asteapta dar f. Important despre ce are de platit poporul roman …ca si cel rus. Deci trageti singuri concluzii.Restul inregistrarii despre parintele Arsenie e o alta treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.