X

Palestinienii au ieșit în stradă, protestând față de decizia lui Trump de a considera Ierusalimul capitala Israelului

de null

Palestinienii au stins miercuri noaptea luminile de Crăciun la Betleem, considerat orașul unde s-a născut Iisus, în semn de protest față de decizia președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului, informează Reuters.

Un pom de Crăciun împodobit cu beculețe, amplasat în fața Bisericii Nașterii Domnului, și un altul la Ramallah, în apropierea locului în care a fost înhumat fostul lider palestinian Yasser Arafat, au fost lăsate în întuneric.

„Pomul de Crăciun a fost stins astăzi (miercuri) la ordinul primarului, în semn de protest față de decizia lui Trump”, a declarat Fady Ghattas, ofițerul media al municipalității orașului Betleem, care nu a putut preciza dacă iluminatul va fi pornit din nou înaintea principalelor festivități de Crăciun.

Totodată, sute de palestinieni furioși au ieșit miercuri în stradă, unde au protestat, au strigat sloganuri — împotriva lui Trump și în favoarea orașului Ierusalim — și au dat foc la cauciucuri. Au avut loc proteste în Beit Hanoun în nordul Fâșiei Gaza, în întregul oraș Gaza și în orașele Khan Younis și Rafah, din sudul Fâșiei Gaza, relatează dpa. Proteste de mai mici dimensiuni au avut loc și în Ramallah și Betleem, în Cisiordania.

De la difuzoarele moscheilor, locuitorii din Gaza au fost chemați să iasă în stradă să-și exprime furia și protestul față de declarația lui Trump.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

10 comentarii

 1. vor iesi ca ciupercile dupa ploaie… , oamenii „cozi-de-topor” in fruntea unor popoare, pretenari ai Sistemului (sionist) ..

  Milos Zeman, presedintele Cehiei… . printe primii

  http://evz.ro/ierusalim-cehia-166.html

  Ii vom cunoaste asa mult mai bine si mai repede ..

  si pe aicea scrie ceva de alti „prieteni” din sfera musulmana..

  http://evz.ro/ierusalim-uluitoarea-rasucire-a-arabiei-saudite.html

  Noi, cu iohannis al nostru, sunt curios cand vom satisface asteptarile „mai marilor nostri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.