X

Occidentul și SUA îl vor mort, dar Putin s-a întâlnit cu el la Soci, felicitându-l pentru victoriile împotriva ISIS

Vladimir Putin si Bashar al-Assad

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său sirian Bashar al-Assad au avut, luni seara, o întrevedere în stațiunea Soci, situată în sud-vestul Rusiei.

„Vladimir Putin a purtat negocieri cu președintele sirian Bashar al-Assad, care s-a deplasat în Rusia pentru o vizită de lucru”, a precizat Kremlinul într-un comunicat, adăugând că cei doi lideri au discutat despre lupta împotriva terorismului și perspectivele unui acord politic în Siria, informează Reuters și AFP.

În cadrul întrevederii, care a avut loc la reședința de vară a lui Putin, liderul de la Kremlin l-a felicitat pe Assad pentru „rezultatele” sale în lupta împotriva terorismului, subliniind că, în Siria, se apropie „înfrângerea inevitabilă și definitivă a teroriștilor”. Mai mult, întâlnirea celor doi lideri a vizat, în special, discutarea „unei reglemetări politice și pașnice pe termen lung”, după ce jihadiștii vor fi înfrânți.

„Încă mai avem un drum lung de parcurs până vom obține o victorie completă asupra teroriștilor. Însă în ceea ce privește colaborarea noastră în lupta împotriva terorismului pe teritoriul Siriei, această operațiune militară se apropie, într-adevăr, de final. Cred că acum este momentul să trecem la procesul politic, i-a spus Putin lui al-Assad.

Conform unor imagini transmise de televiziune rusă, al-Assad le-a mulțumit lui Putin, ministrului rus al Apărării și șefului Statului Major al Rusiei pentru sprijinul lor în Siria.

Astfel, liderul sirian i-a transmis omologului său „recunoștința poporului sirian”, pentru că a contribuit la asigurarea „integrității teritoriale și a independenței” Siriei.

Discuția la telefon cu Donald Trump este prevăzută pentru marți, conform afirmațiilor lui Putin, făcute publice de Kremlin.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

  1. Au purtat negocieri?….hai sa moara Veta care a spart chiuveta….se pare ca jurnalisti din colonie au aceiasi ,,calitate,, idiotenia…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!