X

Experimentul Suedia: SUPRAVEGHEREA prin MICROFOANE montate pe STRĂZI în numele asa-zisei SIGURANȚE publice

de null

Poliţia suedeză va amplasa microfoane ascunse în cartierele de la periferia Stockholmului, unde rata infracționalității este ridicată.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Microfoanele vor fi amplasate în mai multe zone din cartierul Jarva, în nordul capitalei suedeze, potrivit ziarului Svenska Dagbladet, citat joi de Agerpres. 

„Ştiu că Departamentul de Poliţie din New York a folosit mult timp microfoanele cu mare succes”, a declarat Joakim Soderstrom, responsabil pentru operaţiunile poliţiei de supraveghere cu camere video.

„Din câte ştiu, este prima dată când o autoritate poliţienească suedeză primeşte permisiunea” de a folosi microfoane, a adăugat Soderstrom.

Microfoanele ascunse vor putea să înregistreze sunetele provenite de la împuşcături, explozii şi sticlă spartă. De asemenea, ele pot detecta ţipete. Microfoanele vor fi conectate la sediul poliţiei şi ofiţerii aflaţi în zonă în timpul serviciului vor primi mesaje text sau e-mailuri când are loc un incident suspect serios.

Săptămâna trecută, administraţia oraşului Stockholm a aprobat de asemenea utilizarea în continuare a camerelor de supraveghere pentru încă cinci ani în Rinkeby, Tensta şi Husby, trei suburbii din Stockholm care au fost afectate de împuşcături, revolte şi criminalitate organizată.

În 2013, Husby a ajuns pe prima pagină a presei internaţionale după ce acolo au izbucnit revolte violente şi poliţia suedeză o clasifică acum ca fiind una dintre cele 23 de zone „deosebit de vulnerabile” din Suedia. Aceste zone sunt cunoscute pentru nivelurile ridicate ale criminalităţii, problemele sociale, ameninţările la adresa poliţiei, iar în unele cazuri, pentru prezenţa semnificativă a extremiştilor violenţi.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button