X

Un AVION a fost CONTROLAT de la distanță, fără ca piloții să-și DEA SEAMA ce se întâmplă

O echipa de cercetatori in domeniul securitatii cibernetice a realizat un experiment care ne pune pe ganduri.

O echipa de experti in siguranta informatica, sub coordonarea lui Robert Hickey, de la Homeland Security, a reusit sa preia de la distanta controlul asupra unui avion de pasageri aflat pe pista.

Practic, Robert putea controla comenzile avionului de pasageri chiar in timp ce aeronava se afla pe aeroportul Atlantic City, din New Jersey.

Totul s-a petrecut fara ca pilotii sa-si dea seama ca altcineva preluase comenzile avionului, scrie Daily Mail.

Experimentul a fost conceput pentru a vedea cat de usor este ca un hacker sa poata controla de la distanta un avion.

Un oficial Boeing – companie care a fabricat avionul controlat de la distanta – declara insa ca testul nu indica „un risc major pentru companiile aeriene”. Asta deoarece avionul supus testului avea un sistem mai vechi.

In cadrul experimentului, Robert Hickey a preluat comenzile unui Boeing 757. Testul a avut loc pe 21 septembrie 2016, insa rezultatul a fost anuntat abia acum, in cadrul CyberSat Summit, care a avut loc in Virginia.

Hickey spune ca pentru a prelua comanda asupra avionului, echipa lui a folosit o combinatie de frecvente radio utilizate pentru comunicarea la bordul aeronavei.

Modificarea codului unui echipament aviatic, esentiala in cazul unui atac de acest fel din partea unui hacker, necesita aproape un an si poate costa peste 1 milion de dolari.

NOTĂ OrtodoxINFO

Iata ca ceea ce parea la un moment dat doar o teorie a conspiratiei, a fost dovedita la un simplu test. Aici sunt invinuiti hackerii, dar ei nu vor actiona singuri, ci vor fi in slujba guvernelor, organizatiilor si serviciilor secrete. Prin preluarea controlului avioanelor si autovehiculelor, persoanele considerate indezirabile vor fi anihilate. Aratand totul un accident, iar ucigasul nelasand nici o urma, acesta nu va fi niciodata prins.

Citiți vă rog:

WikiLeaks: CIA Poate aranja oricând atacuri cibernetice asupra mașinilor pentru a ucide oameni

Noi dezvăluiri WikiLeaks privind sistemul de hacking al CIA aduc lumină în cazul decesului în condiții misterioase al lui Michael Hastings

Papusarii VA POT UCIDE de la distanta controlandu-va MASINILE INTELIGENTE

Categorii
Big brotherExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. practic un nou 11 septembrie poate fi repetat oricand. Vorba vine, ase va putea intampla din nou numai daca elitele vor mai avea nevoie de un astfel de eveniment. Cel mai probabil nu. E suficient. Dar practic asta face acest articol, confirma ce s-a intamplat la 11 sept. Ce nebun s-ar fi bagat la asa ceva de natura sinucigasa? Nici macar un jihadist (care pe atunci nu era, erau doar adeptii personajului, si acela inventat, osama)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!