X

BIG BROTHER pe STRĂZILE din China. Citiți ca să VEDEȚI ce NE AȘTEAPTĂ

de null

Avansurile tehnologice fac viața mai ușoară, inclusiv pentru autoritățile care vor să-și supravegheze cetățenii.

În China, partidul unic se folosește de un sistem de securitate care îi permite să identifice pe aproape oricine.

Cine traversează o strada dintr-unul din marile orașe din China, poate să fie sigur ca este urmărit de autorități. Țara asiatică are unul dintre cele mai ample sisteme de supraveghere din lume cu zeci de milioane de camere extrem de performante.

Iar pe baza tehnologiei de recunoaștere facială poate afla aproape imediat toate datele de identificare ale trecătorilor. Sistemul este creat de tineri antreprenori și vândut apoi guvernului.Sistemul instalat în marile aglomerări urbane este doar începutul.

Autoritățile de la Beijing vor extinderea lui în toată țara și să construiască baza de date atât de mare și de puternică încât să permită identificarea oricui, oriunde în doar câteva secunde. Asemenea sisteme de securitate sunt însă criticate de apărătorii dreptului la viața privată. Chinezii sunt însă mai puțin preocupați de acest aspect.

În paralel, potrivit unui raport Human Rights Watch, guvernul chinez lucrează și la o baza de date pentru identificarea cetățenilor pe baza amprentei vocale și la o alta care să permite identificarea cuiva după felul în care merge. Ambele tehnologii sunt deja în faza de testare și sunt folosite experimental de forțele de poliție din două provincii din China.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Big brotherExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

  1. Mai se îndoiește cineva că se apropie mai întâi antihristul care vrea să știe totul despre toți asemenea lui Dumnezeu? Dar după Antihrist va veni imediat și pentru totdeauna Hristos. Atenție mare și: Doamne ajută !

  2. Deci , ce citeam in literatura SF sau in filmele cu aceiasi tematica devine realitate ! Sa ne pazeasca bunul Dumnezeu ! Incepem sa traim vremuri apocaliptice !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.