X

P. Ioan Ungureanu – Predica de astăzi, Duminica a XXV-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv) – detalii despre asaltul MMB

Ev. Luca 10,25-37:

Şi iată, un învăţător de lege s-a ridicat, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci?   Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citeşti?   Iar el, răspunzând, a zis: Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuţi.   Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta şi vei trăi.   Dar el, voind să se îndrepteze pe sine, a zis către Iisus: Şi cine este aproapele meu?   Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, şi a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat şi l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort.   Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea şi, văzându-l, a trecut pe alături.   De asemenea şi un levit, ajungând în acel loc şi văzând, a trecut pe alături.   Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el şi, văzându-l, i s-a făcut milă,   Şi, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn şi vin, şi, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeţi şi a purtat grijă de el.   Iar a doua zi, scoţând doi dinari i-a dat gazdei şi i-a zis: Ai grijă de el şi, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îţi voi da.   Care din aceşti trei ţi se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari?   Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Şi Iisus i-a zis: Mergi şi fă şi tu asemenea.  

Suntem mai buni decat acel preot si acel levit?

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Predici, conferințe, interviuri, sfaturi
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

10 comentarii

 1. Prea v-ati grabit sa va dati cu parerea…
  Ar trebui sa aveti compasiune si mila
  Sau vi se pare o normalitate ceea ce se intampla?
  Unde este iubirea fata de aproapele nostru…?
  Credeti ca parintele si Biserica Ortodoxa meritau un asemenea tratament?
  Trist…!

  1. Doamna draga…am suroti care lnu au vorbit cu mine si ma faceau sectara pana am vorbit cu parintele ei…nici rl nu stia nimic de Creta…asa mi a spus…sant inca preoti Antiecumenisti dar le e frica…cred ca mai e timp…sa vada ce o mai fi…sa i oblige prin iscalitura sa fie ecumenisti ca atunci se dau de o parte….exact cum Domnul Iisus zice in parabola cu Imparatul care cheama la masa….dar ala are nevasta…ala noi…ala oi…asa si cresyinii de azi

  2. Avem compasiune și ne rugăm la Dumnezeu și la Maica Domnului să-i lumineze și să se întoarcă la Adevăr. Majoritatea au acceptat pâinea și nu crucea. Degeaba ești antiecumenist, dacă nu o faci pe față. Este un risc mare, dar îl au în spate pe Dumnezeu. Și asta ar trebuii să înțeleagă că unde este Dumnezeu acolo nu mai este nevoie de altceva. Dumnezeu să ne lumineze mințile și inimile întru Dreapta Credință, să ne țină pe toți tari în credință, după mare mila Sa. Doamne ajută.

 2. Zicea careva: Iată care este cea mai mare dovadă că Biserica nu va fi biruită în veacul veacului: Că de 2000 de ani preoții și episcopii sapă la temeliile ei, și nu îi dau deloc de capat… cine citeșite să înteleagă că toți ereziarhii au fost clerici…

 3. Doamna draga…in Biserica se sta pana la EREZIE…DACA IPFDANIEL este eretic cu semnatura…automat sant si daca raman sa fac voia lui…totul se va schimba in Biserici….insa vor mai fi cativa care vor înțelege …Domnul a zis”nu te teme turma mica…”cititi la 2 Petru cap.2 ”Dar au fost in popor si prooroci mincinoși, după cum si intre voi vor fi învățători mincinosi, care vor STRECURA ERESURI PIERZATOARE SI, TAGADUIND CHIAR PE STAPINULCARE I A RASCUMPARAT, ISI VOR ADUCE LOR GRABNICA PIEIRE. ..CITITI BIBLIA. ..Cr face Andrei Andreicut??? Da cu pietre in Dumnezeu si in sf parinti de la cele 7 sinoade…ce face Patriarhul Kiril??? Spune ca Dumnezeu e la fel la toate religiile??? Fara Fiu si fara Duhul Sfant…au inceput sa schimbe tot dar nu vedeti…NU E SAPTAMANA DE RUGACIUNE LA PATRIARHIE…? NU VA MINTITI CA TACIT SANTETI ALATURI LA EREZIE SI TOT IN IAD AJUNGETI…AJUTATI VA…PE MINE M A SALVAT PREOTUL CA NE A DAT ASCULTARE SA CITIM BIBLIA…SI CUM AM DESCHIS O ASTA AM GASIT

 4. Citiți canonul 15 I-II CONSTANTINOPOL și canonul 31 Apostolic. Citiți canoanele și vedeți regulamentul de organizare al sinoadelor. Citiți canoanele și învățăturile Sfinților Părinți referitoare la eretici – papistași (catolici), protestanți, monofiziți, monotelisti- care acum au devenit biserici surori. Cine ia la cunoștință prin semnătură de așa ceva se declară cade sub același duh cu cei mai sus menționați, duhul ereziei. Atunci la Sfântul Potir se pot pomenii cei cu duh eretic? Dacă da, atunci nu cădem și noi sub același duh, făcându-ne părtași cu aceștia? Au schimbat dogmele încălcând canoanele lăsate de Sfinții Părinți prin Sfintele Sinoade.

 5. S-au schimbat multe: în Moliftelnicul din 2013 au fist scoase lepădările ereticilor care vin la ortodoxie, tipicul primirii acestor și botezul; Pidalionul se reeditează, se modifică canoanele lăsate de Sfinții Părinți prin Sfintele Sinoade; adoptarea sectelor/ereticilor ca parte a Bisericii – teoria ramificațiilor, adică toți ne închinăm la același Dumnezeu dar fiecare în felul lui buda, alah ș.a. – adoptate prin semnătură în Creta și prin Sinod la București în octombrie 2016. Adică propovăduirea ereziilor cu capul descoperit. Aici trecem la canoane și vedem că în canonul 15 I-II CONSTANTINOPOL și 31 Apostolic se prevăd pașii de urmat în astfel de situații. În canoanele explicate de pr Floca ediția nouă aceste canoane sunt scurtate, nefigurând și parte a doua a canonului 15 I-II Constantinopol. S-a schimbat caracterul sinodal, BOR devenind episcopocentrică și nu hristocentrică, adică infailibilitatea episcopului (vezi papa”io sono scheza” eu sunt biserica) și cap al Bisericii, și nu Hristos. În Creta au avut drept decizional doar patriarhii nu și ceilalți participanți, astfel încălcându-se regulamentul de organizare canonic, după modelul papistaș. Dacă această adunare nu a fost validă din punct de vedere canonic de ce au participat la el? De ce au acceptat acele documente necanonice? De ce se fac rugăciuni și slujbe împreună cu ereticii în biserici? S-au schimbat multe, mai ales că la Sfântul Potir este pomenit un eretic, cel cu gândire și cuget hulitor de Dumnezeu. Nu aruncăm cu pietre, am citit canoanele lăsate de Dumnezeu prin Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți. Cărarea este îngustă și anevoioasă pentru traiul lumesc. Este foarte greu să accepți că ai fost trădat de persoana în care aveai mai multă incredere decât în tine însuți.

 6. Acest „sinod” din Creta a avut și o parte bună. Nu se mai putea continua așa. Ecumenismul intrase deja de mult în bor prin ierarhii și preoții ecumeniști, așa că apele trebuiau separate pentru ca să nu se contamineze toată lumea. Și după cum se vede s-au separat. Și deși totul se petrece grosier, cu violență, cu dispreț față de poporul binecredincios, și cu înverșunare împotriva bisericii lui Hristos și a preoților ei, marea majoritate a preoților și credincioșilor care nu sunt ecumeniști nu face nimic. Nu știu ce așteaptă, pentru că nimic bun nu va veni. Tac. Sunt inerți. Nu reacționează. De ce? Pentru că s-au obișnuit deja cu politica ecumenistă a mai marilor, și au ajuns să o accepte, gândind că nu-i chiar așa de groaznic, și că la Dumnezeu e ca și-n viață, „merge și așa”, adică și cu Dumnezeu și cu mamona, că nu-i nici o problemă. Va veni însă o zi în care toată această indiferență îi va ajunge din urmă, pentru că hotărârile cretane se vor aplica fără milă, iar cei care sunt anti-ecumeniști, dar acceptă dogmele cretane ca fiind bune, vor trebui să aleagă, și atunci vor fi prigoniți ca și acest părinte, sau poate mai rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!