X

JANDARMII l-au scos afară din BISERICĂ pe Părintele IOAN UNGUREANU și au facut CORDON în fața CATAPETESMEI în această dimineață

de Mihai-Silviu Chirilă

UPDATE 3: VIDEO: Filmări din timpul asaltului asupra schitului Orășeni

Părintele Ioan Ungureanu – Predica de astăzi, Duminica a XXV-a după Rusalii (Pilda samarineanului milostiv)

Mihai-Silviu Chirila:

UPDATE ora 9:00:

Poporul credincios s-a adunat. Parintele Ioan Ungureanu e din nou la Altar. Jandarmii nu au sau refuza in continuare sa arate vreun document in baza caruia au facut tandari usa. Cel care a avut mandat de la Teofan Savu, Chirilă Florin (foto), l-a apucat de gât pe părintele Ioan târandu-l afară, sub privirile jandarmilor și bodyguarzilor. Un alt fapt grav, pe lângă ușile sparte, este că au tăiat funiile la clopote, un gest pe care doar păgânii, dușmanii Bisericii, l-ar face.

UPDATE:

Din informatiile pe care le avem, parintele Ioan a fost trantit la pamant de catre unul dintre oficialii MMB.

Știrea inițială: MMB intră abuziv cu jandarmii și poliția peste Părintele Ioan Ungureanu, la Schitul Orășeni

În dimineața acestei zile, Părintele Ioan Ungureanu a fost luat cu asalt de către o delegația a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, condusă de către inspectorul bisericesc Florin Chirilă și de către protopopul de Botoșani, însoțiți de către efective ale Poliției și Jandarmeriei.

Părintele se afla în biserică, unde citea Psalmii Utreniei. În momentul în care delegația MMB a intrat în curtea bisericii, părintele s-a încuiat pe dinăuntru. Poliția și Jandarmeria au spart ușa și au intrat peste cei ce se aflau la rugăciune. Părintele a fost scos afară cu forța din Sfântul Altar, dascălul a fost înlocuit de un dascăl adus de protopop. Jandarmii și polițiștii au făcut cordon în fața catapetesmei, pentru a-i lăsa pe cei ce au dat buzna peste preot să își facă slujba.

Ușa pe care au spart-o cei de la forțele de ordine este de patrimoniu, făcând parte din ansamblul monument istoric. Poliția și jandarmeria nu au oferit părintelui niciun act oficial, nicio hotărâre judecătorească executorie din care să rezulte că au dreptul să execute acest abuz.

Părintele Ioan Ungureanu a fost caterisit pe nedrept în cursul verii, însă caterisirea se află în stadiul de contestare la Consistoriul Mitropolitan din Iași, de la care nu s-a primit încă un răspuns.

Neoficial, autoritățile bisericești locale îi dăduseră părintelui de înțeles că “problema sa se va rezolva după Cuvioasa”.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

43 comentarii

 1. Doamne apara si pazeste de asemena slugi ale satanei!scris este ca adevaratii credinciosi vor fi prigoniti mai ales de”fratii”lor!trist,foarte trist

 2. Și eu care credeam că le-a mai venit duhovnicia la cap și s-au mai domolit, măcar până se va fi clarificat poziția Patriarhiei Ecumenice față de Patriarhiile care au rejectat și condamnat hotărârile și documentele pseudo-sinodului! Dar ce s-a mai întâmplat? Suflă vreun crivâț nou peste Ortodoxie din gura Patriarhului Bartolomeu?

 3. ereticii fac casa buna cu satana……..
  stapanitorii acestei lumi sunt vrajmasi lui Dumnezeu si vor sa-L dea jos de pe Tronul Slavei !!!!! Biserica lui Hristos nu o vor putea distruge ! Ea va ramane vie in inimile oamenilor !!!!!! Dumnezeu isi are alesii Sai !!!!

 4. Cum s-a zgaltait putin Biserica cum au căzut mai intai Episcopii. Să sperăm că se vor intoarce,dacă nu,atunci vor accepta cununuiile homosexuale şi vaiul va incepe,incet,incet.

 5. Cred că descinderea în forță a fost pentru a intimida în primul rând pe preot și pe credincioși, și în al doilea rând pentru a băga spaima și în alți preoți care ar avea de gând să întrerupă pomenirea în viitor, pentru ca aceștia să știe ce-i așteaptă. Prigoana va fi din ce în ce mai mare. Să nu-și facă nimeni iluzii că va fi altfel. Să fim realiști. S-ar putea să se ajungă în situația în care credincioșii fie să stea duminica acasă, fie să parcurgă sute de kilometri pentru a participa la o Sfântă Liturghie, măcar o dată pe lună.

 6. Cum să mai lucreze Dumnezeu prin mâna acestor preoți inchizitori și tirani care nu suportă Adevărul. Patriarhia Română nu este decât o instituție statală afiliată la noua ordine mondiala care pe dinafară arată frumos împodobită într-o splendidă imagine super ortodoxă și în realitate nu este decât un alt Dioclețian împreună cu toți cei care îi urmează și se roagă împreună preoți și mireni.

 7. BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNA este prigonita de instituția statală a patriarhiei. Nu patriarhia este BISERICA LUI HRISTOS. Slujitorii patriarhiei s-au lepădat de Hristos și acum Îl prigonesc.

 8. Slavă Domnului pentru părinții cu adevărat ortodocși! Vrednici sunt!!! Domnul nostru Iisus Hristos și Preacurata Maica Sa să – l întărească pe părintele Ioan!

 9. DOAMNE AJUTA FRATIILE VOASTRE INTRU DOMNUL! PE PARCURSUL A DOUA MII DE ANI AU FOST LUPTE PENTRU APARAREA ADEVARULUI
  AU FOST SCHINGIUTI,INCHISI,BATJOCORITI,OMRATI.
  ISTORIA SE REPETA ,ESTE VREMEA APOSTAZIEI,,NU ESTE DE MIRARE,,,VOR DA LEGI IN CARE NU VEI MAI PUTEA SA TE ADUNI DECAT IN ZIDURILE CARE AU PUS STAPANIRE
  ESTE PRIGOANA,,LUPTA SE ASCUTE,,CERNEREA CONTINUA
  AJUNGEM SA NE RUGAM ACASA,CU LACRIMI,SA IMPLORAM MILA LUI HRISTOS
  VOM FACE SLUJBE ASA CA PE VREMURI,,,VA VENI BULETINUL OBLIGATRIU ELECTRONIC CARE INSEAMNA INCEPUT DE PECETLUIRE
  DIN ACEL MOMENT HARUL DOMNULUI HRISTOS NU VA MAI VENI ASUPRA OMULUI ,,NU SE AMESTECA LUMINA CU INTUNERICUL ,STATI IN ADEVAR,,,NADAJDUTI,DUHUL SFANT NE VA FI CALAUZA,HRISTOS MANTUITOR LA VREMEA CAND VA FI,MULT NU MAI ESTE,RABDAM,VA NIMICI INTR-O CLIPA PE LUCIFER SI TOTI LUCIFERICII..

 10. Au spart usa de patrimoniu…. „vom face alta”…
  Intreruperea slujbei si agresarea Parintelui – astea sint spre grea osandire, nici nazistii nu intrau in templele papistase. Satanism care arata groaza cui a cerut astfel de masuri.
  Daca pentru nepomenire – oare ce inteleg brutele in uniforma si inarmate, demonizate…. din asta??? – s-a ajuns aici, ce vor face cand ii vom da anathemei pe pastorii mincinosi, pe apostatii din ierarhia BOR?
  Daca n-ar fi teologie ar fi politica si de fapt, pentru mason si religia si politica sint parte din… spiritualitate.
  Inca ne rugam pentru indreptarea ierarhilor nedemni de pomenire, pentru sanatate si pocainta ca sa aiba timp sa se intoarca la Dreapta Credinta!
  Sa nu creada vreunul ca face ce ii este „destinat” ca sa vie mai curand Hristos… ca asa gandea Iuda, sa implineasca proorocirile.
  Din cele doua destinatii ei se pravale spre cea de vesnica scrisnire de dinti, durere, cazne si suferinta.
  ——
  @ [altui] gheorghe care deschide seria de mesaje postate: mai „pune” ceva la „nume” ca sa nu creada cineva ca posteaza acelasi…
  Ca sint mai multi de „gheorghe” e normal dar ca unul mai nou apoarut aici nu sesizeaza ca dubleaza un nume deja folosit, de ceva vreme…., e datator de confuzie.

 11. totul a fost este şi va posibil ţinând cont că goimea care a fost şi este la putere a acceptat să se supună unui astfel de sistem: “Mai de mult, goii nu aveau conducători, nu aveau o ierarhie piramidală https://www.facebook.com/photo.php?fbid=508359056198410&set=a.127231797644473.1073741828.100010729602646&type=3&theater , fiecare trib se păştea de la sine, ca turmele libere. Într-un anumit moment, un grup de preoți ingenios, a oferit unuia dintre triburile goilor beneficii în schimbul supunerii, dacă goimea se va încrede şi se va supune nouă. Şi atunci, acel trib a început să comită ravagiuni prădărătoare, distrugeri de alte triburi, folosind tot felul de tehnici necunoscute goilor, lucruri tehnice inventat de noi. După aceasta, preoţii s-au împărțit și o parte din ei au trecut la acele triburi care sufereau de invazia primului trib înrobit de noi. Și rabilii le-au oferit serviciile lor: „Vă dăruim mântuire și protecție dacă noi vă vom conduce şi dacă vă veţi încrede în noi”. Și astfel, popor după popor, preoții noștri înrobeau goii liberi, creându-i state cu un sistem piramidal de guvernare, în care atât clerul, știința și justiţia, totul era în mâinile noastre. La noi chiar de la început a fost o singură structură organizatorică și o bază informaţională – o trezorerie a întregii experiențe anterioare.”

 12. “Noi fiind păstori înnăscuți, ca ghiduri goylor, călăuzind turma către conflicte consolidând propria putere. Mereu stăm mai presus de turmă, anunțând cu voce tare goimii idei patriotice, descifrând astfel ideile celor mai bogate și puternici dintre frații noștri. Sloganurile, zicătorile sunt produsele noastre de manipulate ca un singur strigăt al păstorlui turmei.
  La noi în sânge este de a controla, manipula, împinge, dezbina goymea. Toate acestea înseamnă să stăpâneşti psihotipul alesului dumnezeu, asta înseamnă să fii deasupra ideilor goimii, tendinţa vişnică de a conduce turma, de a se ridica, să nu fii soldatul care zguduie clădirea, ci cu o voce ascuțită stând departe în siguranţă îndemnând goimea să fie curajoasă în luptă și fără milă pentru viaţă proprie şi a celor din jur în numelor marelor idei, care sunt doar un voalat al intereselor noastre. Noi nu cedăm la acele sensuri/idei/gânduri foarte mari care unesc popoarele, mereu gândind la profit, creierul nostru este chemat sa se uite în adâncul marilor idei, gândind nu într-un mod colectiv pentru binele țării și a oamenilor, ci individual, doar pentru sine, numai în folosul comunității noastre, numai în beneficiul Marele (noului) Israel (Ucraina). “ https://vk.com/wall-45494205_123052?z=photo-45494205_429791016%2Falbum-45494205_00%2Frev

 13. Ecumenisti nebuni. Eretici, prigonitori si criminali asa cum a fost mereu in istorie si cu care poporul prost, plin de prosti, s-a aliat. Mereu aceiasi eretici si acelasi prost popor.

 14. ,,Inviaza Dumnezezu , sa se risipeasca vrajmasii Lui ” Dumnezeu sa-l intareasca pe Parintele Ioan, si pe drept

  credinciosii lui . Acestea sunt vremurile . ,, Sa luam aminte ”. Cine rabda pana la urma , se va mantui . Curaj

  fratilor ! Cu noi este Dumnezeu.

 15. Iată de ce îi lauda „Patriarhul” Daniel pe jandarmi. Or fi făcut noi acorduri de colaborare petru propășirea planurilor lor antihristice…

 16. Bunule părinte, Ioan Ungureanu! Vrednic ești de darul sfânt al preoției întru mărirea și propovăduirea credinței noastre ortodoxe! Dumnezeu să-ți întărească brațul și inima pentru dreptatea de care dai dovadă în aceste vremuri grele! Nu pot să cred ce văd cu ochii mei, deși atâția părinți duhovnici mari, ne-au spus că se va petrece! Îmi răsună încontinuu în ureche cuvintele părintelui arhimandrit, Iustin Pârvu; ”Mai sunt 12 luni și vine urgia!”
  Satanismul ecumenic se pritocea încă de pe atuci! Acum vedem urâciunea pustiirii cum se întronează în locurile sfinte! Doamne, nu ne lăsa!

 17. Vă îmbrățișăm cu toată dragostea părinte Ioan și vă suntem alături! Domnul să vă întărească și să vă apere cu Harul Său!

 18. Prigoana a fost si pina acum,nu e nimic nou;ptr BOR, da,dar ptr.biserica lui Hristos,nu.Apoi ,sintem indemnati sa stringem Cuvintul Domnului in inimile noastre,ptr a putea rezista atacurilor spirituale care vor veni si ca sa nu pacatuim impotriva Domnului.”CUVINTUL Tau e o candela ptr.picioarele mele si o Lumina pe cararea mea „.Asa ca ,memorati texte biblice,ptr a va putea hrani sufletele, in vremuri de restriste!CUVINTUL Domnului va fi singura avere a celui credincios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!