X

Acoliții din preajma regelui Mihai acuzați de presa străină de crearea unei dispute ”lipsită de demnitate”

de null

Regele Mihai si Nicolae

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Presa internaţională scrie despre disputa ”lipsită de demnitate” care ”sfâşie mândra familie regală a României”

Trei generaţii ale familiei regale a României au fost implicate într-un scandal public joi, după ce un prinţ dezmoştenit a încercat să-şi vadă bunicul suferind, ceea ce a determinat-o pe mama tânărului să-l repudieze, comentează The Associated Press în materialul ”O ceartă lipsită de demnitate sfâşie mândra familie regală a României”- preluat, între altele de prestigioasele cotidiene The Washington Post şi The New York Times.

Prinţesa Elena şi-a acuzat fiul, Nicholae Medforth-Mills, că a nesocotit ”viaţa privată, suferinţa şi demnitatea” tatălui ei în vârstă de 96 de ani, fostul rege Mihai I, într-un comunicat emis de casa regală.

Ea a făcut aceste declaraţii după ce casa regală a depus o plângere la poliţia elveţiană marţi, în care-l acuză pe Medforth-Mills că a încercat să intre cu forţa în casa bunicului său de la Aubonne, în Elveţia, şi că a ”agresat fizic şi verbal” trei membri ai personalului.

Medforth-Mills şi-a acuzat la rândul său rudele că încearcă să-l discrediteze şi că joacă ”un joc murdar”.

Mihai suferă de leucemie şi de un cancer de piele, iar casa reaglă a anunţat recent că starea sănătăţii i s-a înrăutăţit.

România este o republică, în care regele nu mai are vreo putere, însă românii îşi asociază familia regală cu eleganţa şi demnitatea – care le lipsesc politicienilor lor, afirmă ei.

Medforth-Mills, în vârstă de 32 de ani, este singurul nepot al lui Mihai, unul dintre cei mai populari membri ai familiei regale române. El a fost îndepărtat în august 2015 din a treia poziţie în succesiunea la tron.

Potrivit unor informaţii, Nicholas ar fi făcut un copil cu o româncă, lucru care l-a afectat pe Mihai, amintindu-i de copilăria sa nefericită, pe când tatăl său, Carol al II-lea, s-a căsătorit de trei ori şi a fost nevoit să renunţe la succesiunea la tron în urma unei aventuri amoroase, ceea ce l-a adus pe tron la vârsta de 5 ani.

Prinţesa Elena a precizat joi că Mihai a refuzat să-şi vadă nepotul din cauză că acesta nu a clarificat paternitatea copilului pe 2 noiembrie.

Mulţi români i-au luat apărarea pe reţele de socializare, apreciind că ar fi trebuit să i se permită să-şi vadă bunicul şi să aibă astfel ocazia să se împace.

Mihai este unul dintre puţinii lideri din timpului celui de-al Doilea Război Mondial încă în viaţă. El a fost rege în două rânduri, din 1927 în 1930 şi între 1940 şi 1947, când a fost obligat să abdice de către comunişti.

”Dispută acasă la fostul rege al României”, titrează Agence télégraphique suisse (ATS), un material preluat de publicaţii francofone, în care scrie că poliţia din cantonul Vaud a confirmat o anchetă în curs cu privire la evenimentele de marţi.

”Familia regală depune plângere la poliţie împotriva nepotului britanic al fostului rege din cauza agresării personalului”, scrie telegraph.co.uk

O jurnalistă din România a făcut o dezvăluire cutremurătoare, care „zguduie” din temelii Casa Regală. Aceasta susține că Principesa Elena și-ar fi dat în judecată fiul, pe Prințul Nicolae, dintr-un motiv halucinant.

Roxana Iordache anunță, pe o rețea de socializare, că Principesa Elena l-a acționat în instanță pe Prințul Nicolae, când era copil, pentru moștenirea pe care i-o lăsase tatăl lui, după divorț.

„Am ținut sub obroc de dragul Prințului Nicolae, dar maică-sa l-a dat în judecată când era copilaș pentru moștenirea pe care i-o lăsase tatăl lui după divorț, de parcă nu tot ea ar fi administrat-o, el fiind minor. A vrut nesătula toți banii, să nu aibă copilul nimic. Era doar un copilaș speriat că părinții lui au divorțat și s-a pomenit exilat prin internate. 

Mai mult, într-o altă postare, Iordache dezvăluie că Regele Mihai ar fi vrut ca Prințul Nicolae să crească în România, dar mama sa i-a refuzat această dorință.

„Regele a vrut ca micul Nicolae să crească în România. Mama lui a refuzat”, mai susține jurnalista.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

    1. In Romania au fost si sunt destule lucruri care merg prost si pot fi criticate, dar asta nu inseamna sa vedem orice lucru ca fiind un lucru rau, ocult.
      In privinta apartenentei etnice a ramurii Hohenzollern-Sigmaringen nu pot sa spun mare lucru, intrucat nu am studiat problema.
      Dar cateva lucruri sunt certe. In primul rand, regele Mihai I e botezat ortodox si a ramas ortodox. In al doilea rand, bunica paterna, regina Maria are ascendenta pe linia tarilor Rusiei (bunicul sau a fost tarul Alexandru al II-lea).
      Este destul de complicat sa stabilesti etnia familiilor domnitoare din Europa, intrucat copiii se casatoreau intre ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button