X

LUPUL DACIC a fost votat sa fie logo-ul României pentru preşedinţia UE. Suntem daci, asta e indubitabil, dar de ce lupul?

 

Logul de ţară pentru preşedinţia UE

România va prelua preşedinţia Consiliului UE în 2019, iar logo-ul pe care îl vom arbora la Bruxelles va fi lupul dacic. Decizia a fost luată în urma unui concurs organizat de Ministerul Afacerilor Europene şi jurizat de 19 persoane, printre care Rareş Bogdan, Dana Grecu, Bogdan Chirieac şi Bogdan Naumovici. Surse din juriu au declarat pentru „Adevărul“ că decizia în favoarea lupului dacic a fost luată cu o majoritate covârşitoare: 80%.

Ministerul Afacerilor Europene, care pregăteşte preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România în prima parte a anului 2019, a organizat, în colaborare cu Ministerul Educţiei, un concurs pentru stabilirea logo-ului de ţară. Concret, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a dat o circulară prin care elevii şi studenţii erau îndemnaţi să propună un logo pentru România. Potrivit unor surse diplomatice, Ministerul Afacerilor Europene a primit 122 de variante de logo, dintre care au fost selectate, în primă fază, 19.

„Din cele 19, au fost alese de juriu, în final, 4“, au explicat sursele citate pentru „Adevărul“.

Săptămâna trecută, juriul, format din 19 persoane, a dat votul decisiv: a ieşit lupul dacic, o prounere venită din partea unui student.
„Unul dintre argumente a fost că acest logo a primit multe voturi pe Facebook. Unii membri ai juriului au încercat să explice că logo-ul României trebuie să însemne ceva şi pentru restul cetăţenilor UE, dar votul final a fost covârşitor în favoarea lupului. Oricum, varianta pe care o vedeţi acum e una îmbunătăţită. În primă fază, scrisul era greşit şi culorile erau inversate“, au relatat surse diplomatice pentru „Adevărul“.

În jur de 80% din membrii juriului au votat pentru lup, potrivit unei alte surse din juriu.

Cine a făcut parte din juriu:

1. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.

2. Rareş Bogdan, realizator al emisiunii „Jocuri de putere“, Realitatea TV.

3. Andrei Borţun, preşedinte „The Institute“.

4. Dan Cărbunaru, director „Calea Europeană“

5. Bogdan Chirieac, analist politic.

6. Oana Cociaşu, preşedinte Consiliul Român pentru Publicitate.

7. Mihai Coman, fondator şi decan al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti.

8. Bogdan Deleanu, membru fondator „Europuls“

9. Victor Dobre, director executiv International Advertising Association.

10. Mircia Dumitrescu, grafician, pictor şi sculptor, membru corespondent al Academiei Române, secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual.

11. Bogdan Enoiu, manager general McCann Erickson Bucureşti.

12. Laura Frunzeti, director executiv Consiliul Român pentru Publicitate.

13. Dana Grecu, realizator al emisiunii „Adevăruri Ascunse“, Antena 3.

14. Sabina Iosub, realizator al emisiunii „Be EU“, Antena 3.

15. Bogdan Naumovici, managing partner „23 Communication Ideas“.

16. Anne Marie Obretin, director executiv Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România.

17. Gabriel Pătru, preşedinte Asociaţia Industriei de Marketing şi Publicitate Online din România.

18. Maria Predoiu, preşedinte International Advertising Association România.

19. Iuliana Rada, director de program, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Platforma RO 2019.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Dacia
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Suntem daci. Asta e indubitabil:

DOCHIA/DACIA: Românii sunt daci / Limba română este limba dacică / Despre legatura GOTI – GETI / Troia a fost ridicata de traci, iar troienii au intemeiat Roma

Necazul e ca pe chestia asta tot soiul de “dacisti” ne baga pe gat paganismul, ca varianta locala pentru ca romanii sa accepte doctrina new age:

DACISMUL si REABILITAREA SARPELUI (dragonului)

Mișcarea New Age, tot mai întâlnită la nivel mondial, ca o „religie” a viitorului, are rădăcini în practicile oculte dinainte de creștinism. La baza acesteia stă crezul în reîncarnare. Promotorii noii “religii” mondiale susțin că toate popoarele trebuie să se întoarcă la vechile religii politeiste și astfel nu vor mai fi certuri interconfesionale și războaie religioase. Unul dintre liderii acestei mișcări, Alice Bailley, din SUA, susține că:

Se apropie ziua în care toate religiile vor fi privite ca emanând dintr-o unică sursă spirituală. Toate vor fi reduse la o unică religie comună, din care religia mondială universală va lua naștere în mod inevitabil”.

Un alt lider New Age, Helen Blavatsky, tot din SUA, susține că religia viitorului va fi o revenire la vechile religii ale “strămoșilor noștri” dinainte de creștinism socotind că, în final “religia ancestrala este religia viitorului”.

Aici se tinde, spre o religie fără Hristos, o religie fără “piatra cea din capul unghiului”, din care se naște haosul. (vezi Serafim Rose, “Ortodoxia si religia viitorului”, ed. Sophia, Bucuresti, 2004, p. 294)

Cititi va rog si:

 „New Age si dacismul in Romania”. Sa nu uitam ce declarau FONDATORII NEW AGE (Alice Bailey si H. P. Blavatsky) despre LUCIFER 

 

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

  1. De bagat la cap….pt cei care se raporteaza la ” zeul dacilor”..si fac tot felul de emisiuni ca sa promoveze „spiritualitatea” lor……”spiritualitate” pe care Mantuitorul nostru Iisus Hristos a spulberat-o cu aratarea Sa! …..iar ei , acesti bravi „sustinatori” nu fac altceva decat sa implineasca cuvintle Sfintei Scripturi : ” Dar au fost din popor si prooroci mincinosi, dupa cum si intre voi vor fi invatatori mincinosi, care vor strecura eresuri pierzatoare si , tagaduind chiar pe Stapanul Care i-a rascumparat, isi vor aduce grabnica pieire”.
    ” Cu ei s-a intamplat adevarul din zicala : Cainele se intoarce la varsatura lui si porcul scaldat la noroiul mocirlei lui”.

  2. ce uita sa mentioneze promotorii „zamolxianismului”este ca stramosii nostrii (dacii) s au convertit la Ortodoxie de bunavoie si relativ rapid una din cauze fiind sacrificiile umane practicate de capnobotii („preotii” pagani a lu zamolxe) si tradarii unora dintre ei an timpul invaziei romane..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.