X

Jandarmeria se pregătește pentru noua vânare a “bandiților” din munți?

de Saccsiv
Demonstratii spectaculoase, la mall, de Ziua Jandarmeriei Romane
Foto: http://www.tion.ro/demonstratii-spectaculoase-la-mall-de-ziua-jandarmeriei-romane/1518988

Dupa cum stiti, Ministerul de Interne a făcut public, joi, un nou proiect de lege:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

STATUL se apara de CETATENII sai. Noul proiect MAI acorda ATRIBUTII sporite POLITISTILOR si descurajează PROTESTELE

Pe de alta parte, jandarmul roman deja este printre cei mai bine echipati jandarmi din lume:

Video: Romania saraca dar cu JANDARMI DOTATI SI NUMEROSI. Comparatie cu scutierii din Grecia, Marea Britanie, Rusia. CAND VOR FOLOSI JANDARMII ROMANI ARMAMENTUL DIN DOTARE?

Si nu e vorba doar de bastoane:

Jandarmeria cumpara ECHIPAMENTE ANTIREVOLTA. Inclusiv PISTOALE MITRALIERA SI 4,5 MILIOANE CARTUSE …

SISTEMUL considera insa ca toate acestea nu sunt suficiente, asa ca jandarmii vor primi si ei puteri sporite si atributii noi. Iata ce putem citi la NOUL BINOM: Polițiști cu puteri sporite + jandarmi cu atribuții de anchetatori de pe B 1:

Autoritățile române continuă drumul spre un control mai strict asupra populației. După ce polițiștii au primit puteri sporite și s-au introdus noi infracțiuni pasibile de închisoare, totul într-un proiect de lege al Ministerului de Interne, acum parlamentarii au întocmit un proiect prin care se sporesc și atribuțiile jandarmilor.

Astfel, jandarmii vor putea opri maşini în trafic, vor putea face percheziţii fără mandat şi vor putea să cheme cetăţeni la audieri. De asemenea, aceștia vor avea și dreptul de a restrânge temporar libertatea de mișcare a cetățenilor și să efectueze înregistrări video și foto operative, se menționează în proiectul de lege semnat de parlamentari PSD, ALDE și USR.

În plus, proiectul oferă jandarmilor posibilitatea de apela la rezerviști astfel încât să își îndeplinească misiunile.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii Jandarmeriei 550/2004, a Legii Poliţiei Judiciare 364/2004, a Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor se află pe lista Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, din Camera Deputaţilor. 

“De la intrarea în vigoare a Legii 550/2004 au trecut 11 ani, timp în care evoluţia societăţii a determinat adaptarea Jandarmeriei Române la noile cerinţe ale acesteia, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi în privinţa atribuţiilor, respectiv a competenţelor dobândite în materie penală şi contravenţională. În acest context, a apărut necesitatea întreprinderii unor noi demersuri în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor“, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Poate cel mai important detaliu din proiectul de lege este oferirea jandarmilor de puteri de poliție judiciară pentru infracțiunile constante în misiune. Astfel, Jandarmeria poate pune la dispoziţia Parchetelor câte cinci lucrători – ofiţeri sau subofiţeri – în fiecare structură teritorială, ceea ce ar însuma circa 300 de jandarmi, absolvenţi de studii juridice, care vor putea lucra sub directa coordonare a magistraţilor.

Într-un articol precedent, B1.ro descria un proiect al Ministerului de Interne care conferea ofițerilor de poliție puteri sporite și se introduceau noi infracțiuni prin care să se descurajeze formelor de protest și să fie incriminate ca fapte penale pasibile de închisoare cele mai mărunte infracțiuni de deranjarea ordinii publicii. (Articolul integral poate fi citit AICI)

Adica au avansat cu proiectul din aprilie. La acea vreme, directoarea executivă APADOR-CH, ce se opune acestei legi, explica:

“Nu mi-aş dori să avem din nou un organ de cercetare judiciară militar, pentru că în cazul în care s-ar produce eventuale abuzuri şi cineva încearcă să se plângă, penal vorbind, împotriva abuzurilor Jandarmeriei, competenţa este a tribunalelor militare, nu a tribunalelor civile, tribunale militare care natural, nu au aceleaşi garanţii privind publicitatea şedinţei sau accesul la dosar al reclamantului”

Nu-i de bine. Iata ce putem citi pe Wikipedia despre trecutul Jandarmeriei:

Jandarmeria Română a fost folosită de dictatorii care s-au perindat la carma țării, ca un instrument anti-democratic, de opresiune a poporului și a factorilor opozanți care le periclitau regimul dictatorial, de la dictatura lui Carol al II-lea și pană la instaurarea democrației în România.

Aceste activități condamnabile ale Jandarmeriei au continuat și în timpul dictatorilor comuniști, în cadrul „Trupelor de Securitate”.

Prin Ordinul nr.10052 din 23 ianuarie 1949 al secretariatului pentru trupe al M.I. se înființează Trupele de Securitate.

Ulterior, toate trupele de jandarmi și centrele de instrucție trec la Comandamentul trupelor de Securitate, pe când Jandarmeria rurală se subordonează Direcției Generale a Miliției.

[…]

Guvernul Consiliului Frontului Salvării Naționale ( CFSN) a conclus că un corp de vigilență și pază cu numele de „Trupele de Securitate” este compromis, deci a revenit la vechiul nume, „Comandamentul Trupelor de Jandarmi”, prin Hotărârea de Guvern nr.0749 din 5 iulie 1990: „cu privire la creșterea capacității de acțiune și îmbunătățirea structurii organizatorice a Ministerului de Interne, Comandamentul trupelor de Pază și Ordine s-a transformat în Comandamentul Trupelor de Jandarmi”, hotărâre legiferată prin Legea nr.40 din 18 decembrie 1990, privind structura și atribuțiile trupelor de jandarmi, instruite pentru a veghea la executarea legilor dar – ca urmare a unei mentalități remanente din comunism a liderilor din 1990 – Jandarmeria urma să supravegheze și să informeze organele superioare asupra stării de fapt în situații în care se amenință siguranța și ordinea publică în caz de tulburări interne pentru intervenția în scopul restabilirii ei.

Conform presei (Cotidianul.ro: „Șefii Jandarmeriei Române sunt foști ofițeri de Securitate!” publicat în ediția din 24 ianuarie, ș.a.), mulți ani după Revoluția din 1989 ofițeri formați în cadrul „Trupelor de Securitate” au ajuns la comanda Jandarmeriei[22].

Fratilor, e limpede ca se fac pasi spre a se reveni la ceea ce a fost. Sa nu uitam ca jandarmii ii vanau si pe partizani in munti. A recunoscut-o chiar si senatorul Serban Nicolae, doar ca el lauda fapta primilor si considera ca actiunea luptatorilor din munti a fost indreptata impotriva intereselor tarii:

PSD – CIUMA ROȘIE! Atac la REZISTENȚA ANTICOMUNISTĂ! Cerem sancționarea senatorului Șerban Nicolae!

Sa ne amintim si ce scria in februarie 2016 pe site-ul Jandarmeriei Bacau despre acesti partizani (numiti acolo teroristi):

Aceste cadre şi-au adus o contribuţie importantă în formarea noilor cadre prin şcoli şi cursuri, la organizarea şi desfăşurarea procesului de instrucţie şi educaţie a mii de tineri care şi-au satisfăcut stagiul militar în batalioanele şi centrele de instrucţie TG.OCNA şi Legiunea Jandarmi BACĂU, la îndeplinirea misiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice în judeţ, la acţiuni pentru lichidarea unor grupuri teroriste, a unor bande de tâlhari şi incendiatori de poduri.

[…]

La înfiinţarea trupelor de securitate, situaţia operativă, era complexă şi nefavorabilă pentru noua conducere a statului, întrucât în diferite zone pe teritoriul naţional existau persoane înarmate care, constituite în grupuri, desfăşurau acţiuni de dezinformare populaţiei şi de propagandă ostilă noului regim.

[…]

Timp de peste un deceniu şi cu deosebire în perioada anilor 1949-1958 trupele de securitate au acţionat alături de organele de securitate şi miliţie, adesea în condiţii deosebit de grele şi cu pierderi de vieţi omeneşti împotriva unor grupări teroriste care semănau neîncredere şi nesiguranţă în noua putere, atacau sedii ale unor instituţii publice, jefuiau, schingiuiau şi asasinau oameni nevinovaţi, sechestrau persoane de la care apoi prin violenţă, căutau să obţină informaţii despre activitatea organelor de stat şi despre mişcarea trupelor în zonă. în anul 1954, Batalionul 3 Securitate Tg.Ocna a participat la acţiuni de căutare şi capturare a grupării autointitulată „Rezistenţa Naţională”, din munţii Făgăraş condusă de teroristul Gavrilă Ogoreanu, care în ziua de 20.08.1954, au împuşcat mortal un soldat dintr-o unitate de securitate din Bucureşti

În acţiunea de scotocirea terenului împădurit, de pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş, la data de 21.08.1954, Batalionul securitate TG.OCNA,a luat contact cu gruparea respectivă, reuşind să-l captureze rănit, în urma unor schimburi de focuri, pe teroristul „Ilioiu”, care era cercetaşul grupării. În prima jumătate a anului 1955, Batalionul 33 Securitate Tg.Ocna, a participat la acţiunile desfăşurate de R.6 Sec., pentru descoperirea şi capturarea grupului terorist înarmat, format din 4 indivizi, condus de teroristul „Vasile Motrescu” ce acţiona în munţii Obcina Mare, judeţul Rădăuţi, care în dimineaţa de 18 ianuarie 1955, a împuşcat mortal trei ostaşi ai trupelor de securitate.

Cititi va rog mai multe pe saccsiv, la: JANDARMII E CU NOI. Iata ce putem citi pe site-ul lor: REZISTENTA DIN MUNTI era GRUPARE TERORISTA …

La foarte scurt timp dupa aparitia acelui articol pe blogul saccsiv, Jandarmeria a scos unele pasaje: Partial bine: JANDARMERIA A SCOS de pe site-ul sau pasajele in care REZISTENTA DIN MUNTI era catalogata GRUPARE TERORISTA

Le-au scos insa si din gandirea lor?

Pe masura ce noii jandarmi vor tot primi puteri sporite, ne putem astepta sa procedeze precum cei vechi?

Ce fel de oameni lucreaza acolo?

Conform articolului Violența jandarmilor are o explicație? În birourile IPJ Vaslui tronează calendarele pornografice și tablouri cu ION ILIESCU de pe Napoca News din 2013:

Comportamentul jandarmilor în ultimele zile, atât la Pungești sau la București, a fost criticat atât în România cât și peste hotare. Imaginile în care Instituția succesoare a trupelor de Securitate târa sau brusca oameni bătrâni sau femei au făcut înconjurul Europei.

Nu puțini au fost aceia care s-au mirat de agresivitatea ieșită din comun a forțelor jandarmeriei, în condițiile în care protestul oamenilor, atât în Pungești, cât și în țară, nu fusese agresiv.

Totuși, încep să-și facă apariția detaliile care pun la cap o explicație pentru comportamentul violent al oamenilor care, culmea, se mai numesc și forțe de “ordine”.

Conform mărturiei lui Alex Gheorghe, bucureștean ce s-a deplasat sâmbătă spre Pungești, ordinele venite de “sus” erau ca jandarmii prezenți “să-i ridice pe toți”. Protestatarul povestește cum, în momentul în care mai mulți oameni s-au așezat să se roage lângă Troiță, jandarmii au început “să ne adreseze jigniri” și “să fim luați în derâdere de către forțele de ordine”.

După ce au îndeplinit ordinul gradaților lor și “i-au luat pe sus” pe manifestanți, jandarmii i-au transportat la IPJ Vaslui, unde au stat șapte ore. Deși, la modul declarativ, Jandarmeria Română are ca patron spiritual pe Sfântul Arhanghel Mihail, Alex Gheorghe mărturisește că la sediul respectiv nu a găsit nimic “sfânt”, ci doar un portret al președintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, precum și un calendar pornografic!

In sediul IPJ Vaslui nu am gasit nici o Sfanta Icoana sau Sfanta Cruce pe vreunul dintre peretii vreunui birou prin care am fost plimbat, perchezitionat, interogat. Am gasit la loc de cinste poza lui ILIESCU si un calendar cu continut pornografic (format 50 x 70 cm) – Alex Gheorghe din București, arestat la Pungești.

Ca atmosfera anilor ’80 să fie completă, tânărul a mărturisit că anchetatorul ce-l interoga a încercat să-l convingă să scrie declarația după dictare. Dacă nu a reușit cu el, Alex Gheorghe a adăugat că anchetatorii au convins câțiva țărani terorizați să declare ce li s-a ordonat.

Ștefania Brândușă, ActiveNews

Cititi va rog si:

Sunt doar cateva exemple …

Exista o lege:

Art. 12
(1) Prin dispozitia sefului politiei municipale/orasenesti, in mediul urban si rural se pot constitui zone speciale de siguranta publica, in care se instituie dispozitive suplimentare de ordine si siguranta publica, folosindu-se inclusiv personal de la alte formatiuni ale politiei  investigatii criminale, detasamente de interventie rapida etc.
(2) Constituirea zonei speciale de siguranta publica are loc atunci cand pe un spatiu restrans se concentreaza un fenomen infractional  violente, trafic si consum de droguri, prostitutie etc.

(3) In momentul in care cauzele ce au determinat constituirea zonei speciale de siguranta publica au fost inlaturate, masurile speciale luate inceteaza.

S-a aplicat impotriva taranilor de la Pungesti ce se opuneau fracturarii hidraulice …

Tot soiul de mafioti terorizeaza multe orase din tara. De ce nu este aplicata impotriva lor legea de mai sus? Sau doar am fost mintiti ca a fost facuta impotriva traficului si consumului de droguri, prostitutie etc., dar de fapt a fost gandita impotriva celor ce se opun Chevron, Big Pharma, etc.?

Cititi va rog mai multe la:

De ce în cazul mafioților țigani din LUGOJ nu se aplică 60/2010, articolul 12? Adică „ZONA SPECIALĂ DE SIGURANȚĂ PUBLICĂ” / Împotriva țăranilor de la Pungești au făcut-o…

Tot vorbim de retragerea in munti. Nu cumva vom fi considerati pe chestia asta banditi?

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

16 comentarii

  1. Nu bandiții din munți trebuie prinși și legați ci bandiții și hoții din parlament și din guvern guvernul României aceștia sunt cei mai mari hoți și mafioți acolo e cea mai mare mafie din Romania toate legile le-au modificat în favoarea lor sa poată fura in continuare nestingheriți de nimeni imunitatea săi păzească de DNA și jandarmeria săi păzească de protestele celor obijduiți și nedreptățiți adică populației de rând. Este o rușine mare pt tara Românească sa se mai numească și Democratica

 1. In mod normal cand vorbim despre jandarmi, ar trebui sa vorbim cu placere si inconjurati de un sentiment de siguranta.

  Din pacate lucrurile nu stau asa. Stim ce s-a intamplat la Pungesti. Nu vom uita ce fapte “vitejesti” a comis jandarmeria in toata istoria ei.

  Legat de Pungesti, cei ce au dat si au executat ordine in acel moment, sper ca intr-o zi sa aiba si ei parte de un tribunal.

  Le adresez pe aceasta cale urmatoarele: intr-un astfel de proces, motive de genul “am executat ordinul”, nu sunt luate in considerare si nu constituie circumstante atenuante. Ati avut ca optiune demisia.

  Imi povestea un apropiat cam ce viata duce un amic de al sau in calitate de jandarm: a achiztionat ultimul model de sony playstation, care costate in jur de 500 de euro, si se joaca video jocuri toata ziulica pana intra in tura. Mda, o viata cu sens…

  Mi-am adus aminte atunci, ca citisem undeva cum erau selectionati si angajati gardienii din puscariile comuniste unde urmau sa fie ucisi si torturati spuma intelectualitatii romanesti: neica nimeni, pierde vara, infractori gainari, oameni cu o educatie submediocra si cu capacitati intelectuale nule.

 2. Am auzit la radio de curand o scurta prezentare a modificarilor din proiectul de lege. Privitor la RELATIA CU CETATEANUL se facea referire la “LEGITIMARE, INCATUSARE si CONDUCEREA LA SECTIE”. Cam asta e noua relatie cu cetateanul.
  Mi se pare ca prea e cusuta cu ata alba. Daca proiectul trece de Parlament, inseamna ca Romania e intr-adevar o tara distrusa moral. Cred ca nici pe vremea lui Ceausescu nu se putea face perchezitie fara mandat.
  In alta ordine de idei, de unde sa stie cetateanul de rand ca politistul care ii da buzna in casa nu e de fapt un criminal imbracat in uniforma de politie? Are vreunul dintre noi acces la baza de date cu angajatii MAI ca sa verifice asa cum fac ei cu noi cand ne legitimeaza? Si de unde sa stie cetateanul de rand ca insigna nu e falsificata?
  Una peste alta, eu n-am nimic impotriva acestor schimbari, dar cu o singura conditie, sa schimbe si denumirea politiei. Sa-i zica GESTAPO.

  1. Mă da fraer ești. Asemenea aberații nu am mai auzit.în ce tara democratica vine polițistul la percheziție iar ‘civilul’ spune stai la ușă sa mă duc eu sa verific pe net dacă tu ești polițist sau nu.pai e falsa mașină de politie e falsa insigna e falsa uniforma e fals pistolul etc.pai pe tine nu te poate legitima nimeni ptr ca toți pot fi falși. Mă întreb dacă te ataca cineva pe strada și în apropierea e un polițist îl verifici dacă e fals și apoi apelezi la el?

  1. Se pregătesc mai dinainte pentru ceea ce o să fie după ce vor da legi antidemocratice. Cine nu va putea suporta va fugi în munți(prigoana), iar în munți va trebui să se ascundă de cei care azi sunt pregătiți pentru a-i prinde pe „bandiții”(denumire utilizată de Părintelui Justin Pârvu) din munți. Nu e greu de făcut acest raționament. De aceea se pregătesc, pentru a putea face față revoltelor. Cine sunt cei care știu despre ce revolte este vorba? Cei din vârful puterii mondiale care își au instrumentele peste tot în lume. Unirea ortodocșilor cu celelalte religii trebuie făcută, după unii(șefii) cu „orice preț”. Prezumția de nevinovăție va dispare, dacă cumva nu a și dispărut. Orice om a devenit deja un posibil terorist. Cine se va opune măsurilor coercitive, acela va fi considerat terorist. Muntele se dovedește a fi singura scăpare, dar ce să vezi, că în munți te așteaptă deja…cei care se antrenează azi de zor. Piatra a pus punctul pe „i”. Nu ne temem căci odată cu vremea lor vine și vremea noastră. Să ne bucurăm că am fost aleși să trăim cele mai „deosebite” vremuri. Cununile vor fi îndoit mai luminoase, după cum va fi și necazul.Doamne ajută !

 3. Situatia este mult mai grava. Acesti securisti numiti Jandarmeria Montana bantuie prin munti sub pretextul ordinii dar de fapt sunt o forta de intimidare. Prin actiunile lor domeniul statului s-a transformat dintr-o proprietate colectiva intr-o rezervatie de amerindieni sau lagar britanic din razboiul cu burii.

  Trend-ul asta este deja un fapt care, surprinzator, nu mai mira pe nimeni in America de Nord, unde nu ai voie sa te campezi, sa faci plimbari pe trasee nemarcate etc (cei de acolo pot confirma – garduri de-a lungul padurilor, amenzi pt trespassing, poti opri sa pui un cort numai unde au tuns ei iarba) restrictii introduse pe nesimtite in ultimii 15-20 de ani in numele a diverse protectii ale faunei florei.

  La noi au inceput de vreo 3-4 ani dar recupereaza rapid. Ii vezi pe flacai calare pe diverse Mitsubishi L300, Dustere sau ATV-uri cum scruteaza inaltimile cu privirea stearsa ca sa surprinda dusmanii legii.

  In Bucegi, prin aprilie, pe o burnita care ne-a udat pana la oase, o amica pe la 50 de ani, pt ca o lasase fizicul si nu mergea telecabina, a ales sa coboare de la Caraiman la Piatra Arsa si de acolo sa vina cu o ocazie pana in Busteni de unde pornisem cu grupul si unde lasasem masina. Pt ca parea suspecta, omuletii in albastru au dat-o jos din ocazie si au tinut-o o ora sa ii verifice actele, motivatia, grupul cu care a venit, sa dea prin statie – ce oameni sunt astia?! Sa iei o femeie, sa o tii uda fleasca pe frig ca sa verifici dc nu face spionaj la Sfinx dupa metoda lui Pavel Corut?!

  Cand vezi cum arata acesti magraoni iti vine sa dai dreptate frenologiei si sa reabilitezi stiinta bolnava a lui Lombroso: marea lor majoritate sunt niste Garcea generatori de umor involuntar, dubli la volum, plini de clisee verbale si au o moaca ….

  1. Eu credeam ca fostii gardieni publici alias politisti comunitari alias politisti locali sunt campioni la din astea. Cu ani in urma am ramas stupefiat cand am vazut cum l-au luat pe un nene un pic “afumat”, dar care se tinea pe picioare si cauta un taxi. L-a agatat unul si a mai cerut si “intariri” prin statie, desi omul nu era deloc violent.

 4. Perchezitie fara mandat?! Deci la orice ora poate sa-ti bata orice politist sau jandarm la usa si sa zica: “am venit sa va caut prin casa”??

 5. Se mai îndoiește cineva de ce o să urmeze? Jandarmii sunt dintre noi și se pregătesc pentru noi. Noi îi plătim, pe noi or să ne „usuce” dacă îndrăznim să nu ne supunem legii. Sigur sunt de așteptat revolte mari atunci când se vor da legi care contravin bunului simț sau democrației. Sub emblema terorismului vor intra oriunde și oricând. Ultima filă a istoriei urmează să fie scrisă. Și noi și ei, cu toții suntem personajele acestei istorii, numai că unii vor fi personaje principale, pe când ceilalți vor fi doar unelte ale sistemului anti-hristic. Așa se văd a sta lucrurile privind din satelit !

 6. Până aceasta instituție nu apară interesele poporului pt că din banii contribuabililor li se plătesc salariile lor cu sume foarte mari și apără interesele hoțiilor din guvern pentru că așa au modificat tâlharii legile că toate organizațiile de pază și protecție că sa fie păziți și protejați că hoții și bandiții să poată fura in liniște și nestingheriți de nimeni și nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button