X

PSD – CIUMA ROȘIE! Atac la REZISTENȚA ANTICOMUNISTĂ! Cerem sancționarea senatorului Șerban Nicolae!

de null

Declaratii halucinante in Senatul Romaniei! Senatorul PSD Serban Nicolae a afirmat luni, in cadrul dezbaterilor unei initiative legislative privind declararea zilei de 26 Octombrie – Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista, ca partizanii anticomunisti din munti au slabit capacitatea de aparare a Romaniei, iar actiunea lor a fost indreptata impotriva intereselor tarii, potrivit news.ro. Încercarea de schimbare a stapanului sovietic cu stapanul american nu era cu nimic mai buna, consideră PSD-istul penal, sustinand ca Stalin si Churchill au fost in egala masura doi criminali.

„Am rude care au luptat pe frontul de vest. Sa le spunem ca unii mergeau sa lupte pe frontul de vest pentru eliberarea Transilvaniei, in timp ce altii luptau cu regimul instalat in august 44 este inacceptabil. Trupele de Securitate au provenit, in principal, din fostii jandarmi. Pe acest schelet s-a constituit partea de trupe de Securitate. Deci erau romani contra romani. Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munti cu trupele sovietice aflate pe teritoriul Romaniei. N-a fost atacata nicio unitate, niciun corp, exista doar cateva incidente izolate cu ofiteri sovietici care au fost atacati. Intre cei care s-au refugiat in munti erau si oameni care erau cautati pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum sa fiu de acord cu cei care l-au omorat pe Nicolae Iorga si sa spun ca erau partizani anticomunisti sau ca erau luptatori pentru libertate”, a afirmat Serban Nicolae in cadrul dezbaterilor din comisia juridica a Senatului a initiativei legislative privind privind declararea zilei de 26 Octombrie – Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Senatorul PSD a spus ca nu intelege cu cine s-au luptat partizanii anticomunisti din munti si ca actiunea lor a fost indreptata impotriva intereselor Romaniei(!!!).

„Rezistenta anticomunista inceputa in 1944, cand Romania era inca in razboi – de partea Aliatilor dupa 23 august -, este una care slabea capacitatea de aparare a Romaniei. Era mai degraba indreptata impotriva intereselor Romaniei. Mai mult, daca imi spuneti ca era un lucru bun ca CIA organiza operatiuni de slabire a capacitatii de aparare a Romaniei sub pretextul ca o fac impotriva regimului comunist este mai degraba ticalosie ce faceau. Era punerea in slujba unei puteri straine, valabila oricand. Dupa 1958 trupele societice au parasit Romania. Mi-e foarte greu sa disting ¬ v-am spus, am in familie si fosti legionari, si fosti luptatori in Bucegi, unii si cu functii -, am incercat sa inteleg toate aceste lucruri si sunt destul de echilibrat, nu sunt un fanatic al vreunei optiuni. Dar mi se pare ca ne arogam merite care nu exista”, a mai afirmat Serban Nicolae.

„Au atacat trupe de Securitate romane provenite din fostii jandarmi, nu aveau niciun fel de efect in ceea ce priveste puterea de tip comunist de inspiratie sovietica instalata la Bucuresti, absolut niciun efect. Iar faptul ca CIA, la momentul respectiv cunoscand tratativele de la Ialta, de la Postadm, cunoscand si celebrul servetel al impartirilor geopolitice dintre Stalin si Churchill, in egala masura doi criminali, desfasura actiuni de acest tip pe teritoriul Romaniei, n-au cum sa-mi spuna ca asta era lupta pentru libertate sau ca ar trebui sa o aplaudam” a mai spus el.
Initiatorul legii, deputatul PNL Daniel Gheorghe, i-a explicat lui Serban Nicolae ca lupta partizanilor anticomunisti din munti s-a desfasurat cu Trupele de Securitate si cu anumite formatiuni militare de factura sovietica, iar scopul acestora a fost pregatirea terenului pentru o interventie occidentala care sa inlature regimul totalitar sovietic care tocmai se instala la acea data in Romania.
„In anii 50 au fost derulate o serie de operatiuni inclusiv de catre CIA, de exemplu Neagu Djuvara a fost unul dintre cei care au coordonat trupe de parasutisti in muntii Romaniei care au vizat sustinerea acestor echipe de partizani. Aceste echipe de partizani vizau destructurarea infrastructurii de forta a noului regim instalat dupa 23 august, cat si crearea unui cap de pod in baza caruia o eventuala interventie americana pe care bunicii si strabunicii nostri o asteptau dupa 1944 sa poata fi viabila in Romania”, a explicat Daniel Gheorghe.

„Si parintii si bunicii mei si-au dorit o Romanie independenta, dar nu voiau sa schibe stapanul. Nu insemna ca un stapan era mai bun ca alt stapan”, a replicat Serban Nicolae.
„Va readuc aminte ca in aprilie 1944 acele interventii americane au lasat in Bucuresti 3.000 de morti si 70.000 de sinistrati. Ma indoiesc sa acei luptatori anticomunisti isi doreau acelasi lucru in continuare”, a spus la randul sau senatorul PSD Tit Liviu Brailoiu.
Initiativa deputatului PNL de declarare a zilei de 26 Octombrie – Ziua Miscarii de Rezistenta Armata Anticomunista a primit raport de respingere din partea comisiei juridice a Senatului. For decizional in acest caz este Camera Deputatilor.

Iniţiatorul acestei legi, deputatul PNL Daniel Gheorghe a scris pe pagina sa Facebook următoarele:

„Astăzi, în comisia juridica a Senatului a fost respinsă propunerea legislativă cu privire la declararea zilei de 26 octombrie drept zi de comemorare a partizanilor anticomuniști. Deși președintele comisiei, Robert Cazanciuc, a fost favorabil inițiativei noastre, am fost martorii unei pledoarii de istoriografie comunista din partea senatorului PSD, Șerban Nicolae. Șerban Nicolae a vorbit astăzi în limbajul tipic al propagandei comuniste venind în fața noastră cu elemente retorice inspirate, parcă, din perioada ocupației sovietice. Faptul că astfel de mentalități care păreau total depășite sunt prezente în Parlamentul României ne dovedește necesitatea unor astfel de legi care vin să cultive memoria istorică și identitatea națională. Mulțumesc pentru voturile în favoarea legii acordate, 5 la număr, din partea celor 3 senatori PNL prezenți, a unui coleg senator de la USR și a președintelui comisiei juridice a Senatului! Am încrederea că la Cameră Deputaţilor, for decizional in acest caz, legea noastră va trece cu bine!”

Protest faţă de afirmaţiile revoltătoare ale senatorului Şerban Nicolae. Fundaţia Ogoranu sancţionează declaraţiile reprezentantului PSD.

Cei ce doresc să se alăture acestui protest o pot face semnând texul Petiţiei.

Faptul că în anul 2017, la 28 de ani de la căderea  regimului comunist, în Parlamentul României, un reprezentant al partidului de guvernământ susţine teze desprinse parcă din paginile Scânteii, oficiosul Partidului Comunist din anii 50, ne produce un adânc sentiment de revoltă, dar în egală măsură şi o îngrijorare foarte serioasă privind angajamentul real al unei părți importante a clasei politice pentru situarea țării noastre in sistemul de alianțe și valori al lumii libere.

Declaraţiile senatorului PSD Şerban Nicolae sunt nu doar revoltătoare. Ele reprezintă o adevărată insultă la adresa miilor de luptători din rezistenţa armată  anticomunistă şi sprijinitori ai acestora, căzuţi în lupte, executaţi de Securitate sau exterminaţi între zidurile temniţelor comuniste, într-o perioadă de represiune nemaiîntâlnită în istoria României, ca dimensiune a terorii de stat. Şi aceasta, la câteva zile după ce reprezentanţi ai rezistenţei anticomuniste au primit expresia recunoştinţei Bisericii Ortodoxe Române pentru demnitatea, curajul şi suferinţa lor.

Şerban Nicolae, alături de Ion Iliescu şi Vladimir Putin

În declaraţiile sale, senatorul Şerban Nicolae a reluat ad-literam teze ale regimului represiv comunist, exprimându-se fără echivoc împotriva rezistenţei anticomuniste din munţii României, pe care a acuzat-o că “slăbea capacitatea de apărare a României” şi că “era îndreptată împotriva intereselor României”. Prin consideraţiile sale halucinante, reprezentantul PSD a adus acuzaţii denigratoare partizanilor din munţii României, negând realitățile acelei perioade de împilări și represiune și ignorând cu rea credință toate studiile și cercetările istorice din ultimii 25 de ani, care au restabilit importanţa luptei pentru libertatea şi demnitatea poporului român a celor căteva sute de grupuri de rezistență anticomunistă din toți munții României.

Senatorul PSD a mers până într-acolo încât a reluat teze formulate în anii de maximă teroare comunistă de propaganda lui Gheorghiu-Dej, înfierând operaţiunile CIA menite să sprijine rezistenţa armată şi să introducă pe teritoriul României ocupate de sovietici, prin paraşutare, luptători anticomunişti instruiţi pentru subminarea dictaturii comuniste. Declaraţiile vădit antiamericane şi favorabile ocupaţiei sovietice de atunci pot aduce grave prejudicii parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, în contextul în care ţara noastră constituie principalul pilon al alianţei nord-atlantice în această parte a Europei. Dar, ceea ce este mai grav, demonstrează dispreţul lui Şerban Nicolae faţă de ideea de libertate şi admiraţia nedisimulată pentru modelul totalitar.

Nu este vorba aici numai de ignoranţă. Cazul de faţă este relevant pentru o anumită mentalitate a unora – deloc puţini – dintre cei care astăzi conduc România şi care au o legătură indisolubilă cu sistemul dinainte de 1989. Senatorul PSD Şerban Nicolae nu este decât unul din produşii acestei şcoli de gândire care refuză cu obstinaţie să rupă România de tenebrosul trecut comunist.

În numele Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu, înfiinţată la iniţiativa luptătorilor anticomunişti care au supraviețuit represiunii, având ca obiect de activitate, conform statutului, “cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea şi demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol”, protestăm cu indignare faţă de declaraţiile insultătoare la adresa Rezistenţei armate anticomuniste, făcute de senatorului Şerban Nicolae, şi cerem conducerii Senatului României să demareze procedurile legale pentru sancționarea exemplară a acestui exponent al funestului regim comunist.

De asemenea, cerem cu fermitate conducerii Partidului Social Democrat să ceară scuze, public, eroilor Rezistenţei armate anticomuniste şi urmaşilor acestora, şi să dovedească delimitarea de ideile acestui nostalgic al comunismului, procedând la eliminarea sa din rândurile partidului.

Credem că adevărata eliberare a României de comunism se va face doar după ce astfel de personaje  care reprezintă respingătoare reminiscenţe ale totalitarismului roşu nu vor mai fi în măsură să ia decizii care să ne falsifice trecutul și să ne pună în pericol viitorul.

Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, Preşedinte: Coriolan Baciu, Secretar: Florin Dobrescu

Asociatia Gogu Puiu si Haiducii Dobrogei, Presedinte: Elena Sechila
Asociaţia Urmaşilor celor Persecutaţi de Regimul Comunist, Preşedinte: Dr. Corneliu Zeană
Fundaţia Dr. Ion Vulcănescu, Preşedinte: Rodica Vulcănescu
Asociația Sfinții Mărturisitori din Închisori – Bucovina
Petre Petre – luptător în rezistenţa armata anticomunistă din Munţii Buzăului
Gogu Cuşa – fost deţinut politic
Zoe Rădulescu – fost detinut politic, urmaş de luptător anticomunist
Gheorghe Nichifor – fost deţinut politic
Gabriela Moţei – urmaşă de luptător anticomunist
Ioana Dobrescu – urmaşă de deţinut politic
Luana Constantin- urmaşă de luptător anticomunist
Vlad Mircea -urmaş de luptător anticomunist
Florian Cristache – rănit în Revoluţie (21 Dec. 1989, Dalles)
Ionuţ Ştefan Iacob – urmaş de deţinut politic mort la Fortul 13 Jilava (1951)
Justin Talpoş – senator în Parlamentul României
Ovidiu Bunea- președinte Mișcarea pentru Regat și Coroana Dolj
Lista rămâne deschisă
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

 1. Libertatea de exprimare iti permite sa ai orice opinie, chiar daca nu e politic corect, facand exceptii o sa ajungem sa reintroducem o noua forma de cenzura.

 2. Pai aceștia sunt beizadelele foștilor torționari și activiști de partid, de parcă nu era de ajuns că aveam pe capul nustru acel florian de la ,,institutul” wc-iessel

 3. Da, cine luptă împotriva eroilor români trebuie amendat. Chiar merită să-și piardă locul, căci nu reprezintă interesele României. Aici suntem în România pentru cine încă nu știe. Pământul ăsta a fost apărat cu sângele eroilor români, sânge pe care unii îl calcă în picioare. Doamne ajută !

 4. Eu n-as da cu parul prea tare in chiar tot ce spune serban nicolae, chiar daca nu e un personaj pe placul meu!
  De cate ori n-am spus: “daca ar vedea bunicii si strabunicii nostri pentru cine s-au jertfit, s-ar intoarce in mormant” – referitor la subjugarea actuala a Romaniei!
  Ori de cate ori am citit cate ceva despre rezistenta din munti, in minte aveam si unele intrebari, nelamuriri, indoieli: de unde au stiut oare autoritatile comuniste locul in care vor fi parasutati, de-i asteptau si-i vanau ca pe iepuri, oare nu cumva prin filiera bine stiuta, comunistii erau informati chiar de catre cia? E posibil oare ca anumite personaje din “lumea buna” sa fi vrut sa scape de mare parte din legionarii fugiti din tara si au facut-o foarte usor trimitandu-i la moarte sigura, abandonandu-i si chiar fiind in contact cu autoritatile comuniste criminale? Oare de cate ori mintile bolnave, in incercarile lor de a distruge tot ce-i bun in tara asta, n-au profitat de buna credinta, onestitatea romanului? Mi-ar putea da cineva exemplu de doar in singur lucru bun facut de cia, doar unul mi-ar fi indeajuns, cia care l-a avut drept prim mentor si director (cred?), un nazist, criminal de razboi? Pai n-are dreptate serban nicolae cand ii numeste criminali pe hitler si pe churchil? Eu zic ca are! Circula o vorba: la Nurnberg niste criminali au fost judecati de alti criminali, diferenta fiind ca primii au pierdut, ailalti au castigat razboiul…???
  Iar “sanctionarea” din partea fundatiei Ogoranu e … corecta politic! Sa ma ierte dumnealor, dar cuvinte gen “parteneriat strategic”, “pricipalul pilon al aliantei nord-atlantice” imi cad greu la stomac! Sper din tot sufletul sa nu supar pe nimeni din cei de buna credinta, insa eu asa vad lucrurile si o spun fara patima, e dreptul meu de a(-mi) pune intrebari si a cauta raspunsuri. Multumesc si iertati!

  1. Frate Costel, ai dreptate cand zici ca Churchill si Hitler sunt de condamnat. Noi am dezaprobat atacul vadit asupra Miscarii Legionare. Fundatia Ogaranu face ce poate, desi nu-i impartasim deloc orientarile pro-Occident, ecumeniste, puric-iste etc. In mare parte ei se feresc de orice lucru cu iz bolsevic si pentru aceasta ii vom sprijini. Multumim de comentariile tale f pertinente si te rugam sa ne ierti si pe noi ca sigur avem destule greseli, dar speram noi ca nu fundamentale.

 5. De parca nu era destul de invrajbiti si impartiti, mai veniti si cu interpretari… 🙁
  Foarte bine atunci. dati credit teflistilor, rewzistentilor, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre sunt la 10%. Vă mulțumim! DONAȚIE