X

Cum să GĂSEȘTI surse de APĂ ÎN SĂLBĂTICIE în mod profesionist

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

(Natural NewsDacă vreodată te găsești în situația de a fi eșuat în mijlocul pustietății aproape fără resurse, apa ar fi cea mai importantă prioritate. 

Corpul tău poate să reziste o perioadă fără mâncare și n-ai nevoie imediat de un adăpost decât dacă ești într-o căldură extremă sau condiții de îngheț, dar mai mult de 24 de ore fără apă îți va afecta starea mentală și psihicul, ucigându-te mai repede decât înfometarea.

Găsirea apei

Apă poți găsi în aproape orice mediu. Oriunde te-ai afla, dacă plouă, poți să aduni apă în orice recipient, dar și cu ajutorul unei prelate.

Dacă te găsești în zone arctice, poți să topești și să purifici zăpada și gheața. Gheața de culoare gri și opacă este apă sărată înghețată, așa ca n-ar fi indicat să o bei decât dacă o desărezi.

Dacă ești eșuat pe o plajă, poți să găsești apă în pământ. Sapă o groapă adâncă, unde apa poate să se infiltreze, ia niște pietre și încălzește-le pe foc, apoi pune-le în apa. Ține un material deasupra gropii ca să absoarbă aburii pe măsură ce apa se încălzește sau fierbe. Stoarce apa din material.

În deșert toate urmele duc spre apă. Urmărește urmele unde se întâlnesc în semne de tabere, cenușa de la focuri de tabără sau excremente de animale. Stolurile de păsări zboară în cercuri deasupra iazurilor.

Încă un mod de a găsi apă în deșert este să cauți cactuși butoi. Apa este stocată în interior sub coaja tare, acoperită cu spini ascuțiți. Taie partea superioară, apoi zdrobește și stoarce sucul din pulpă. Nu mânca pulpa – arunc-o, după ce ai stors sucul din ea.

Roua abundentă poate fi de asemenea o sursă de apă. Potrivit unei ilustrații de la Wilderness Survival (Supraviețuirea în sălbăticie), cel mai bun mijloc de a transforma roua în apă este de a lega cârpe sau smocuri subțiri de iarbă în jurul gleznelor, iar apoi să mergi prin iarba acoperită de rouă. Pe măsură ce cârpa sau smocul de iarbă absorb roua, stoarce apa într-un recipient. Repetă procedura până ti-ai asigurat rezerva de apă sau nu mai este rouă.

Dacă nu ai găsit nicio sursă de apă în apropierea ta și ești disperat NU înlocui apa cu următoarele lichide:

 • Băuturile alcoolice deshidratează corpul rapid.
 • Urina conține deșeuri din corp care pot să-ti facă rău și 2% sare.
 • Sângele este considerat mâncare și de aceea trebuie digerat; poate transmite și boli.
 • Apa de mare conține aproximativ 4% sare, ceea ce înseamnă că dacă bei îți va epuiza rapid rezerva de apă a corpului, în loc să o completeze.

(În legătură cu acest subiect: Apa: Lumea se confruntă cu o  înfricoșătoare penurie a acestui element esențial)

Alte surse de apă

Insecte ca albinele și furnicile îți pot indica găuri umplute cu apă din copaci în drumul lor către trunchi. Sifonează apa cu tuburi din plastic sau îndeasă un material în gaură ca să absoarbă apa, apoi stoarce-o din material.

Plantele sunt o excelentă sursă de apă. Câteva din acestea sunt:

 • Bambusul – apa din bambusul verde este limpede și fără miros. Doar îndoaie o tulpină de bambus verde leag-o și taie-i vârful. Apa va picura în voie în timpul nopții. Și bambusul bătrân și crăpat poate conține apă.
 • Bananieri sau arbori de plantație – taie arborele, lăsând un buștean de aproximativ 30 cm și scobește în mijlocul bușteanului, astfel încât scobitura să aibă forma unui bol. Apa de la rădăcină va umple imediat scobitura. Bușteanul poate furniza apă până la patru zile. Primele trei umpleri vor fi amare, dar următoarele pot fi băute.
 • Vița de vie tropicală – câteva vițe de vie tropicale îți pot furniza apă. Fă o crestătură în viță cât de sus poți, apoi tai-o cât mai aproape de pământ. Reține lichidul care curge într-un recipient sau în gură.
 • Nuci de cocos – apa din nucile de cocos necoapte poate să-ți potolească setea bine. Cu toate acestea, laptele nucilor de cocos mature conțin un ulei care acționează ca un laxativ.

Următorii arbori pot fi o sursă de apă:

 • Palmierii cum ar fi burul, cocotierul, ratanul, trestia de zahar, japonezii, conțin lichid. Zdrobește o frunză mai mică și trage in jos astfel încât copacul să „sângereze”.
 • Arborele călătorului – se găsește în Madagascar și are teaca în formă de ceașcă la baza frunzelor unde se adună apa.
 • Arborele umbrelă – baza frunzelor și a rădăcinilor acestui arbore din Africa de Vest tropicală pot furniza apă.
 • Arborele baobab – acest arbore care se găsește pe câmpiile nisipoase din Australia de Nord și Africa, colectează apa în trunchiul său ca o sticlă în timpul sezonului ploios. De multe ori poți găsi apă proaspătă și limpede în acești arbori după săptămâni de secetă.

Învață să supraviețuiești cu articole de pe Preparedness.news.

Surse:

Wilderness-Survival.net

OutdoorLife.com

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

 1. Știre de ultima oră. Azi pe la ora 16.30, pe cerul Bucureștiului erau avioane care spreiau tot cerul. Nimic nou. Dar…, ce mi-a atras atenția este ce se întâmpla după șpreiere. Dârele foarte groase „dispăreau” pur și simplu, la câteva secunde doar. Cum? Așa frumos. Împreună cu jetul – concomitent – se șpreia și cu o substanță care făcea invizibl jetul alb, în numai câteva secunde. Jetul transparent acoperea dâra albă. Ca atunci când ștergi tabla, de nu mai rămâne nimic. Nimic fraților. De aceea nu vedem noi în fiecare zi dârele criminale.

 2. In legatura cu nucile de cocos. Lichidul din interior e hranitor, dar trebuie evitat excesul intrucat contine potasiu. In exces poate provoca probleme cardiace persoanelor in varsta (am gasit intr-un articol de pe net, n-am verificat in amanunt care e cantitatea maxima recomandata).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE