X

ABUZURI din lumea MODELING-ului: Un fotomodel de 14 ani a MURIT din cauza EPUIZARII, după o defilare de 13 ore

O adolescentă din Rusia şi-a pierdut cunoştinţa în timpului unei prezentări de modă din China care a durat 13 ore. Copila a murit după două zile de comă, ca urmare a epuizării şi a meningitei de care suferea.

Rusoaica Vlada Dziuba, în vârstă de 14 ani, s-a prăbuşit la pământ cu doar câteva clipe înainte să-şi facă ultima apariţie pe podium, în cadrul unui show de fashion din Shanghai. Tânăra a intrat în comă şi a murit două zile mai târziu. Medicii au descoperit că Vlada suferea de meningită, accentuată de epuizare, potrivit The Siberian Times. Pentru a stabili cauza oficială a morţii urmează să fie efectuate teste suplimentare.

Agenţia chineză de fotomodele a negat că a suprasolicitat-o ​​pe Vlada în timpul şederii sale de două luni în China.

Vlada Dziuba a murit după Săptămâna Modei din Shanghai, care s-a încheiat pe 18 octombrie, şi unde a lucrat opt ore pe zi, a declarat Zheng Yi, CEO al agenţiei.

„Cauza decesului a fost meningita agravată de epuizare severă. Oficial, ea trebuia să lucreze trei ore pe săptămână în China“, scrie Siberian Times.

Zheng susţine, însă, că a fost legal contractul tinerei.
Mama fetei, Oksana, spune că era sunată frecvent de Vlada, care se plângea mereu de oboseală şi de lipsa somului. Femeia susţine că a încercat să obţină o viză pentru a fi alături de fiica ei bolnavă, dar procesul nu a putut fi finalizat la timp. Potrivit presei, copila avea temperatură înainte de a defila pe podium.

„Mă suna şi îmi spunea «Mamă, sunt obosită. Vreau să dorm»… Apoi temperatura i-a crescut. Nu am putut să dorm nici eu. O sunam constant şi o rugam să meargă la medic“, a declarat mama modelului.

Decesul fetei scoate încă o dată la lumină abuzurile din lumea modelingului şi a atras atenţia asupra numărului mare de adolescente din Rusia care lucreză ca fotomodele şi sunt exploatate de agenţii. Adolescenta se afla în China pentru un job de trei luni, iar presa rusă relatează că Vlada făcea „muncă de sclav“, potrivit contractului pe care îl semnase. Fata nu avea asigurare medicală şi în mod legal ar fi trebuit să lucreze doar trei ore pe săptămână pe parcursul şederii ei în China.

Reprezentanţii agenţiei de modeling din Perm care i-au intermediat contractul au recunoscut că nu au verificat dacă Vlada avea asigurare medicală.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
ExterneModa
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

 1. „Decesul fetei scoate încă o dată la lumină abuzurile din lumea modelingului…”
  Aha!
  Credeam ca arata cat de criminali sint parintii care-si exploateaza copiii pentru – cica – o „cariera de succes”, de fapt o alta prostituata in devenire, garantat.
  Ca „maine” aflam cum au fost „hartuite” si aceste…. obiecte, suport mobil de boarfe, pardon – haine.
  De asemenea, credeam ca arata cat de denaturata este legislatia care contribuie la acest trafic mascat de carne vie… Daca avea 14 ani, nu credeti ca incepuse inainte de aceasta varsta?
  Ce avea in cap – ca la scoala nu prea mai avea cand merge si nici nu avea cum sa fie atras ca deh!, era … foo… to-model, nu-i asa?
  De unde discernamant la un copil incantat si indoctrinat cu sminteli sexuale?
  Fiti cinstiti/cinstite: cate haine aveti dintre panaramele care se difuzeaza cica fiind „moda”!?!
  Dumnezeu s-o odihneasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!