X

“E VREMEA LUI SCAPA CINE POATE”. Ce pricepem din vorba asta?

de null

Ce ne lipsesc acum Marii Duhovnici …

Nu mai avem pastori.  Am ramas cu cele ce ne invatau acesti giganti pe cand mai erau printre noi. Daca am bagat ceva la capatani, bine.

Ascultati va rog ce zicea Parintele Adrian Fageteanu aici:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iata si transcriptul:

 

Interlocutor:

Este o tendinta de apropiere, in special catre catolici. Au inceput sa deschida scoli aici pentru copii.

Parintele Adrian Fageteanu:

Da …

Interlocutor:

Ce o sa facem daca episcopii o sa mearga cu catolicii? Caci se pare ca acesta ar fi planul. Incet, incet …

Parintele Adrian Fageteanu:

Da …

Interlocutor:

Lumea ce sa faca, daca nu apare un episcop …

Parintele Adrian Fageteanu:

Cred ca nimeni nu poate sa va raspunda, ca n-are nimeni puterea proorocilor, nu? Deja, in gura mare, episcopii spun la studentii de la Teologie: Duceti-va la Roma!

Interlocutor:

Asa este.

Parintele Adrian Fageteanu:

Da … Pentru ca deja Apusul nu mai are preoti, trebuie sa-si schimbe profesia …

Francezii, cand au vazut ca nici Linia Maginot, nici alte pregatiri militare nu i-au ajutat si germanii patrund peste tot, au spus: „Sauve qui peut!”

Interlocutor:

Sa se salveze cine poate!

Parintele Adrian Fageteanu:

Da …

Cred ca si acuma salvarea va fi cam … nu zic individuala, dar … religia se va putea face in familie.

Interlocutor:

Asa.

Parintele Adrian Fageteanu:

Deci tata, mama si cei putini.

Interlocutor:

Da.

Parintele Adrian Fageteanu:

Deci nu va mai fi religie de masa, de proportii.

Interlocutor:

Ca la inceputul veacurilor, ca in catacombe, intr-un fel…

Parintele Adrian Fageteanu:

Da, da …

Ceea ce am propus eu cu “comoara samurailor”.

Interlocutor:

Asa. Da, da, da …

Pai si atunci, in zilele de pe urma, deci atacul impotriva crestinilor va fi mai mult extern, deci de la politic sau mai mult intern, din capul bisericii?

Parintele Adrian Fageteanu:

Intern, intern. Aici e viclenia cea mare…

Interlocutor:

Din cadrul bisericii…

Parintele Adrian Fageteanu:

Da …

Ei singuri vor spune: cutare desfiintata, cutare desfiintata, gata! Mergeti la catolici, mergeti la cutare. Aici e viclenia cea mai mare.

Interlocutor:

Da.

Parintele Adrian Fageteanu:

Ca nimeni nu il va putea acuza pe antihrist pentru ca ei insisi au lovit. Viclenia e mult mai mare decat aceea a imparatilor carora li se spunea: „Persecutati pe crestini ca sunt impotriva ta, imparate“. Dar cel putin, ala lua masura. Acuma nu, diavolul spune: „voi intre voi sa va distrugeti“. Vor da premii mari, mari la cei care vor pârî si vor pârî si copiii pe parinti. S-a intamplat si pe vremea lui Ceausescu.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Ecumenismul nu e bun caci niciodata, niciodata Biserica nu a fost lipsita de unitate, asta e o aberatie mare, pe care multi o spun. Absolut toti care nu au aceeasi invatatura de credinta integrala ca cea revelata de Dumnezeu sunt in afara Bisericii si trebuie sa imbratiseze invatatura corecta pentru a avea o credinta mantuitoare. A face ecumenism, acest ghiveci interconfesional, e ca lada de gunoi, unde se afla toate mizeriile adunate si in care incearca ratacitii ierarhi ortodocsi sa arunce si margaritarul ortodoxiei.

    Elder Arsenie Papacioc – On Ecumenism:
    https://www.youtube.com/watch?v=7o7UGLTauHI

  2. Este normal sa fie caderea din interior. Altfel diavolul nu ar avea nici o putere pentru ca Dumnezeu este cel care ii apara pe oameni. De fapt El este SINGURUL ce opreste lucrarea tainei faradelegii care, dupa cum stim, va culmina cu intronarea Antihristului (“Taina faradelegii se si lucreaza pana cand cel care o impiedica acum va fi dat la o parte”).

    Mantuitorul se intreba daca va mai gasi credinta pe pamant la A Doua Venire a Sa. Si NU VA MAI GASI. Este clar ca nu va gasi pentru ca altfel nu s-ar putea desavarsi lucrarea tainei faradelegii.

    Asadar responsabilitatea pentru tot raul ce se intampla astazi in lume este a noastra. A tuturor si a fiecaruia separat pentru ca locul lui Dumnezeu este in inima fiecaruia. Cu cat locuieste in mai putine inimi (este dat la o parte) cu atat lucrarea tainei faradelegii prinde mai multa putere. De aceea concluzia este atat de simpla si trista in acelasi timp: scapa cine poate.

    Oare cand se va desavarsi procesul de a fi dat la o parte? Foarte multi parinti cu viata sfanta ne-au avertizat. Ca nu vrem sa intelegem este altceva. Este din ce in ce mai evident ca traim deja acele vremuri de apostazie generalizata dar preferam sa ne tot amagim cu toate ca satanizarea societatii a luat o amploare nemaivazuta.

    Aici este de fapt marea problema. Ca nu vrem sa iesim din spirala caderii in care ne aflam. De exemplu, cunosc multi oameni cumsecade care lucreaza in servicii, in multinationale, in IT etc etc etc. La nivel individual fiecare poate parea in regula dar in ansamblu rezultatul ne apropie de caderea cea mare (ex. serviciile sprijina corectitudinea politica si reprezinta un instrument de sustinere a globalismului ce se extinde rapid prin multinationale, multiculturalism s.a avand ca suport o infrastructura IT care faciliteaza controlul total). Si asta pentru ca sistemul in care functioneaza lumea se indeparteaza de la valorile firesti si isi insuseste valorile inversate de factura demonica.

    Tot acest rau pe care-l facem in mod constant fara ca sa fim constienti (lipsa intelegerii situatiei reale este de fapt o scuza – stim ca este rau dar ne indreptatim ca nu avem alternativa) ajunge sa ne schimonoseasca sufleteste si sa ne indeparteze usor, usor de Adevaratul Dumnezeu.

    Pe cat este de simpla, pe atat este de greu de acceptat singura solutie: pocainta adevarata si schimbarea modului de viata. Alegerea simplitatii si o viata cu adevarat placuta Domnului va fi scaparea pentru foarte putini care nu vor ramane nici ei drepti dar se vor invrednici cumva de mila Dreptului Judecator.

  3. Si sa nu credeti ca exista vreo meserie curata. Ganditi-va la un medic ce are pe constiinta nenorocirea unui copil printr-un vaccin. Dar oare ceilalti medici care au aflat de efectele nocive ale vaccinurilor si au tacut nu sunt partasi cu el?

    Sau indeplinirea cu constiinciozitate a protocoalelor medicale care se tot implementeaza la presiunea producatorilor de medicamente nu este partasie la crima stiind ca acestea sunt orientate catre boala si nu catre pacient? Acum ajungem sa tratatm boli nu pacienti ceea ce ii transforma pe medici in roboti. Nu toti pacientii mor prin noile protocoale. Ba din contra, pe medie supravietuiesc mai multi dar cativa sunt sacrificati pentru ca medicii care stiu ca ar trebui sa aiba o alta abordare, specifica nevoilor pacientului respectiv, isi vor inhiba orice initiativa de frica consecintelor (nu esti pedepsit daca mor 10 conform protocolului dar esti pedepsit daca moare 1 atunci cand nu l-ai respectat).

    Dar medicii care nu vorbesc impotriva avorturilor, deci nu recunosc VIATA de la conceptie nu sunt vinovati alaturi de cei care curma vietile pruncilor in pantecele mamelor?

    Iar cei care nu marturisesc despre crima ciopartirii oamenilor vii pentru organe cum se numesc? Nu accepta oare de bunavoie minciuna REDEFINIRII MORTII?

    Sau toti care folosesc cardurile de sanatate stiind ca de fapt ele sunt precursorul pecetei apocaliptice chiar nu au nici o mustrare a constiintei?

    etc etc etc

    O sa spuneti ca asta este situatia iar daca ar marturisi in vreun fel ar fi dati afara si n-ar mai putea salva alte vieti samd. Este un punct de vedere insa nu trebuie sa uitam ca orice astfel de compromis este o cadere care ne indeparteaza de Adevar, adica de Dumnezeu. El ne ajuta numai daca noi alegem sa fim cu El chiar si atunci cand toata lumea ar fi impotriva noastra.

    Iar exemplele pot continua la nesfarsit si pentru orice domeniu de activitate. De aceea este cu adevarat infricosatoare caderea in care ne aflam pentru ca totul se SURPA DIN INTERIOR in timp ce noi credem ca inca stam bine cu toate ca am ajuns in vremea lui “scapa cine poate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button