X

ATENŢIE: Sucurile “Orhei-Vit” – producţie koşer. De ce le este interzis ortodocşilor

de null

Image result for Orhei-Vit

Unul din cei mai mari producători de sucuri din Republica Moldova, „Orhei-Vit”, a fost recunoscută koşer.

Acest fapt este confirmat de certificatul oferit de către organizaţia OK Kosher Certification.

Dreptul de a oferi astfel de certificate îl are Marele rabinat din Israel, inspecţia kaşrutului din New York şi alte organizaţii. Calitatea de koşer a producţiei „Orhei-Vit” a fost confirmată de rabinul Ieşohua Kofman.

Conform documentului eliberat, sucurile acestei companii corespund întru-totul standardelor de producţie a alimentelor koşer.

Producţia koşer reprezintă produsele care sunt acceptate pentru alimentarea evreilor. Potrivit tradiţiei iudaice, drept koşer sunt recunoscute produsele care corespund unui set de legi, „kaşrut”.

O serie de produse pot fi considerate koşer doar în cazul în care procesul de producţie este însoţit de anumite ritualuri iudaice şi sunt ferite de contact direct cu goym (neiudei). Din aceste considerente, creştinii ortodocşi nu ar trebui să consume astfel de produse.

Preşedintele Consiliului Directorilor al companiei „Orhei-Vit” este Alexandr Bilinkis, liderul comunităţii evreieşti din Republica Moldova.

NOTĂ OrtodoxINFO

’’Ceea ce jertfesc păgânii, jertfesc demonilor şi nu lui Dumnezeu. Şi eu nu vreau ca voi să deveniţi părtaşi ai demonilor. Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul demonilor; nu vă puteţi împărtăşi din masa Domnului şi din masa demonilor ’’ (I Corinteni, 10, 20-21).

Citim în Vieţile Sfinţilor că mulţi creştini au devenit martiri pentru că au refuzat să mănânce din carnea jertfită idolilor (precum Sf. Mucenic Iachint, cei patru sute patruzeci de mucenici, pomeniţi pe 2/15 martie, şi alţii ).

Dar noi, pe lângă tone de E-uri, am ajuns să mâncăm şi spurcăciuni, fără să ştim! Ar trebui să considerăm carnea halal şi produsele kosher ca fiind spurcate precum jertfele idoleşti? M-am întrebat şi mi-am răspuns: DA, atât produsele ’’halal’’, cât şi produsele ’’kosher’’ sunt spurcate ca jertfele idoleşti. Dar eu, în prostia şi-n nesimţirea mea am mâncat din ambele tipuri atunci când nu prea îmi puneam problema ce ar reprezenta aceste produse şi nici măcar n-am mărturisit vreodată acest păcat.

Pentru evrei, mai ales, toate produsele alimentare trebuie să fie certificate kosher. Un logo kosher imprimat pe ambalaj arată că produsul a fost aprobat de un organism de certificare, recunoscut de consistoriul israelit sau oricare altă organizaţie evreiască. Pentru certificare, rabinii trebuie să verifice componentele şi să supravegheze toate etapele fabricării. Toate întreprinderile principale sau secundare care furnizează ingredientele necesare fabricaţiei sunt vizitate şi taxate de rabini.

Semnele produselor kosher şi halal

Având în vedere că aceste produse se vând în magazinele alimentare, acest cost este repercutat cu adevărat asupra consumului ne-evreiesc printr-o mărire a preţului. În Statele Unite şi în Canada, sunt generate astfel sute de milioane de dolari prin această excrocherie sofisticată, care serveşte la finanţarea Israelului. De câte ori un american cumpără un produs cu un logo kosher, plăteşte o taxă, certificarea kosher, care finanţează politica israeliană, prin organizaţiile rabinice. Din 2010, aproape toate produsele vândute în magazinele alimentare americane sunt kosher.

Halal-în traducere din arabă înseamnă ’’ceea ce este permis’’ şi reprezintă o concepţie religioasă şi morală ce reglementează modul de viaţă al musulmanilor.

Semnele produselor kosher şi halal

În sfera de afaceri şi comerţ, ’’halal’’ este simbolul global al garanţiei calităţii şi optării pentru modul sănătos de viaţă. (În sfera farmaceutică sunt larg răspândite preparatele halal-aloe vera, furnizate de corporaţia Forever). Produsele şi alimentele Halal sunt considerate natural şi ecologic pure, şi se prepară în conformitate cu prevederile Shari’a (codul juridic şi moral religios Islamic, bazat pe Coran şi Sunnah). Animalul care este jertfit pentru carnea ’’halal’’ este pus cu faţa spre Meca, iar jertfitorul recită cuvinte ’’sfinţite’’ în clipa tăierii beregatei. Până la 76% din carnea animalelor ucise după ritualurile musulman şi evreiesc se regăsesc în circuitul comercial obişnuit, fără cunoştinţa consumatorilor. Produsele Kosher şi Halal sunt afierosite diavolului căruia i se închină evreii şi musulmanii, crezând că e Dumnezeu. Această afierosire este ca un descântec şi aduce o putere rea asupra produsului respectiv, punându-l pe consumator în legătură cu dumnezeul mincinos invocat la prepararea produsului : ’’ Căci unii… mănâncă din cărnuri jertfite ca atare idolilor; şi conştiinţa lor fiind slabă se întineză’’ (I Corinteni 8, 7). Dincolo de ’’kosher’’ şi ’’halal’’, toate alimentele produse de marile corporaţii alimentare sunt spurcate intenţionat ( în iaurturi s-au introdus bacterii din flora vaginală sau intestinală, bacterii din intestin de şobolan ; în medicamente s-au introdus proteine din culturi canceroase, din fetuşi avortaţi, din lichid de creier de şobolan). Iată ce ne oferă elita mondială : produse modificate genetic sau iradiate, ’’Kosher’’ sau ’’Halal’’-hrană jertfită dracilor, carne provenită de la sacrificiile ritualice ce intră fără să ştim în circuitul normal sau alte spurcăciuni.

Să fim atenţi, deci, ce consumăm: alimente ’’binecuvântate’’ de rabini, făcute sub înrâurirea ritualurilor musulmane, reclamate de marile întreprinderi alimentare, sau ne mulţumim cu pâinea noastră cea de toate zilele şi cu mâncarea noastră săracă, dar curată?!

Mâncăm produse spurcate şi jertfite idolilor…

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneÎnșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

12 comentarii

 1. Muncesc la o firma foarte mare din Madrid si renumita pe plan local. atunci cand ne cer produse kosher sau halal veterinari pun o etiqueta falsificand proveninta (chiar daca este carne adusa din alte tari). Nu stiu cazul din RM dar va zic ca prin Madrid se fac multe falsificari. Acum numai Dumnezeu stie daca e kosher sau halal dar noi categoric nu trebuie sa mancam asa ceva. De obicei carnea acesata e mult mai scumpa datorita timpului pierdut.

 2. Halal kosher!… 🙂

  Intorcand problema pe mai multe fete am ajuns la o concluzie.

  In primul rand, „nu ce intra in om il spurca pe om, ci ceea ce iese din el.”

  In al doilea rand,mai sunt scrise urmatoarele:

  „Mâncaţi tot ce se vinde în măcelărie, fără să întrebaţi nimic pentru cugetul vostru.
  Căci „al Domnului este pământul şi plinirea lui”.
  Dacă cineva dintre necredincioşi vă cheamă pe voi la masă şi voiţi să vă duceţi, mâncaţi orice vă este pus înainte, fără să întrebaţi nimic pentru conştiinţă.
  Dar de vă va spune cineva: Aceasta este din jertfa idolilor, să nu mâncaţi pentru cel care v-a spus şi pentru conştiinţă. ” (1 Cor, 10;25-28)

  Ce vreau sa spun? Ca nu trebuie sa stam cu frica…. Aoleu am mancat sau am baut cutare lucru si descopar ca avea nu stiu ce eticheta si e jale… Incerc sa-mi intorc stomacul pe dos sa dau afara si ce am mancat ieri…
  Cred de asemenea ca e bine sa facem semnul Crucii de trei ori peste ceea ce urmeaza sa mancam.
  Daca stim insa dinainte, consider ca e bine totusi sa evitam astfel de produse, fie si numai pentru a nu sustine afacerile unora care urasc credinta crestina.

 3. nu mai sti ce sa mananci pt ca anul asta a fost afectata cultura.Sf. GAVRIL GEORGIANUL ne spune ca sa stropim cu agheazma alimentele si sa facem cruce perte ele.

 4. Ar trebui făcută o rubrică în care să se scrie produsele care se știu a fi spurcate;fiind prea multe semne,este greu de reținut;numele produselor sunt mult mai ușor de reținut,mai ales dacă sunt și cunoscute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.