X

Patriarhul Bartolomeu dupa intalnirea cu Papa la Istanbul: ,,UNITATEA dintre CRESTINI, in cateva regiuni va avea loc prin MARTIRAJ”/Video

de null

Acest video este realizat in 2014 ca o concluzie trasa in urma intalnirii la Istanbul dintre Patriarhul Batolomeu si Papa Francisc.Stim deja despre Patriarhul Bartolomeu ca practica un ecumenism lucid si demonstreaza la orice pas ca scopul sau este comun cu al Papei: comuniunea celor doua ,,biserici” si o singura religie.

Intr-adevar, filmarea este veche, dar atunci lucrurile nu aveau aceeasi conotatie ca acum si nu erau asa de clare ca dupa Sinodul din Creta. Aceleasi declaratii au un alt inteles dupa acel sinod talharesc pentru ca lucrurile au trecut dincolo de vorbe.

Papa declara ca accepta unitatea si comuniunea dintre cele doua credinte fara a impune vreo conditie. Asadar, daca nu exitau conditii, in vederea realizarii comuniunii mai ramanea doar recunoasterea reciproca ca fiind biserici. Cum papistasii o facusera deja printr-un ,,Decret de reunire” cu  vreo 50 de ani in urma, rezulta ca ar fi urmat si randul ortodocsilor sa-i recunoasca pe acestia drept biserica.

Si a urmat: la Sinodul din Creta 2016.

Este extrem de serpeasca vorba papei. Un adevarat deschizator de drumuri pentru ANTIHRIST acest PROFET MINCINOS. Adica nu mai vrea sa primeze peste ortodocsi. Vrea doar comuniune. Adica ecumenism in cea mai pura definitie a termenului.Si asa i-a pacalit pe multi ortodocsi …caci multi zic ca dupa sinodul din Creta nu s-a schimbat nimic.

Cel mai socant lucru este ca Patriarhul Bartolomeu declara ca ,,unitatea dintre crestini, in cateva regiuni va avea loc prin martiraj”. Adica este perfect constient de urmari si totusi isi duce rolul pana la capat.

Spre deosebire de Papa, Patriarhul Constantinopolului nu are putere reală asupra lumii ortodoxe, el având doar un rang onorific. Bisericile ortodoxe sunt autocefale, ele nu se subordonează unui Primat din afara țării. Si totusi, in ciuda acestor lucruri, Patriarhul Bartolomeu candideaza la Primatul Papal.

Cititi va rog si:

Implicații eclesiologice ale aprobării documentului eretic Declaraţia de la Toronto de către pseudosinodul din Creta

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.