X

PERICOL pentru BASARABIA. Tensiunile cresc la granița de est a României. Cazacii SE PREGĂTESC de RĂZBOI cu Republica Moldova

Consiliul atamanilor de cazaci de la Marea Neagră a anunțat că sunt pregătiți să apere prin toate metodele posibile statalitatea Transnistriei, amenințată de agresiunea Republicii Moldova, susținută de SUA, UE și NATO.

Cazacii de la Marea Neagră sunt deranjați de inițiativa Republicii Moldova privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, precum și de inițiativa de a modifica actualul format de menținere a păcii în unul civil.

Potrivit lor, acești pași ai Chișinăului au menirea de a „crea o situație de destabilizare în Transnistria cu suportul Statelor Unite ale Americii, țărilor europene și NATO. Republica Moldova pune presiuni economice, politice și informaționale”.

„Trupele de cazaci sunt gata, apelând la toate resursele și metodele, să insiste la proclamarea independenței Transnistriei și a păcii în republică. Fiind apărătorii statalității Transnistriei, cazacii apreciază eforturile președintelui Vadim Krasnoselski, îndreptate spre soluționarea situație create în jurul republicii nistrene.

Sprijin în totalitate inițiativa privind Transnistria – parte a ONU și suntem pregătiți să o apărăm. Considerăm că este inadmisibilă modificarea formatului de menținere a păcii și retragerea trupelor de pacificare și GOTR din Transnistria”, transmit reprezentanții consiliului trupelor de cazaci.

Cazacii protestează cu vehemență împotriva măsurilor „distructive” ale conducerii Republicii Moldova și cer păstrarea actualului format de menținere a păcii.

Amintim că câteva trupe de cazaci veniți din Federația Rusă au luptat de partea armatei ruse și forțelor separatiste transnistrene în războiul moldo-rus de la Nistru din 1992.

Categorii
BasarabiaExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. comentariu pentru cei cu minime cunostiinte de istorie

  Transnistria NU e teritoriu istoric Romanesc (Prima Unire a lui Mihai Viteazul apoi a doua NU au inclus Transnistria in Romania Mare. noi avem probleme cu Teritoriile Romanesti istorice anexate de fosta RSS Ukraineana si atat. rusii ocupa doar un oras Istoric Romanesc (Tighina) sa se retraga de acolo si sa se spele pe cap cu „transnistria”, punct

  1. Si asta este adevarat, dar conform recensamantului din 1989, Transnistria avea o populatie formata din 39,9% „moldoveni”, 28,3% ucraineni, 25.4% rusi. In 2004 s-a constatat populatia a scazut cu 150.000 de locuitori, (aproape un sfert din cat erau), si mai erau cam 32% „moldoveni”.
   Pana una-alta, avand in vedere si faptul ca sunt sanse foarte slabe ca Romania (sau R.Moldova) sa recupereze Sudul Basarabiei sau Nordul Bucovinei, si avand in vedere ca Transnistria a facut si face parte din teritoriul recunoscut international al R. Moldova, rusii sa faca bine SA SE CARE de acolo.
   Comportamentul lor, al mercenarilor care ii sustin si al „sobolanilor” de la Tiraspol e intolerabil.
   Sper sa apuc ziua cand o sa fie demolata statuia lui Lenin si cand tricolorul o sa ia locul carpei cu secera si ciocanul o sa fie coborata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!