X

Administrația TRUMP prevede SCUTIRI de la cheltuielile privind CONTRACEPȚIA în baza CREDINȚELOR RELIGIOASE ale angajatorilor

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Departamentul pentru Sănătate și Servicii Sociale al SUA a lansat astăzi (6 octombrie – n.t) două noi reguli care să permită angajatorilor să ceară scutiri de la acoperirea contracepției în conformitate cu Legea asistenței medicale accesibile. Normele intră în vigoare astăzi.

Prima nouă regulă permite fiecărui angajator să opteze împotriva furnizării de acoperire a controlului nașterilor pe baza credințelor religioase ale angajatorului. A doua regulă prevede o excepție pentru organizațiile și întreprinderile mici care se opun mai degrabă în baza convingerilor morale decât a credinței religioase.

Provocările juridice pentru schimbarea normelor au început deja, inclusiv printr-un proces depus vineri de Uniunea Civilă a Libertăților Americane. Unii avocați de stat se pronunță, de asemenea, asupra posibilelor acțiuni în justiție.

Deoarece contracepția a devenit un beneficiu preventiv acoperit în cadrul Obamacare, ponderea femeilor angajate din S.U.A. care își cumpără pilule contraceptive din banii proprii, a scăzut sub 4% de la 21%, potrivit Kaiser Family Foundation.

Departamentul pentru Sănătate și Servicii Sociale afirmă că schimbarea normelor va afecta doar o mică parte a femeilor – estimată la 120.000 la nivel național.

Modificările “nu vor afecta peste 99,9% din cele 165 de milioane de femei din Statele Unite”, se afirmă în declarația HHS. În plus, scutirile vor avea probabil impact doar asupra celor aproximativ 200 de angajatori care au depus procese bazate pe obiecții religioase sau morale.

“Niciun american nu ar trebui să fie forțat să-și încalce propria conștiință pentru a respecta legile și reglementările care guvernează sistemul nostru de sănătate”, a declarat Caitlin Oakley, secretar de presă al Serviciului de Sănătate și Servicii Sociale.

„Măsurile luate astăzi afirmă angajamentul administrației Trump de a susține libertățile acordate tuturor americanilor în conformitate cu Constituția noastră”, afirmă declarația.

Nu este clar modul în care angajatorii afiliați religios, cum ar fi universitățile și spitalele catolice, vor răspunde la schimbările de reguli, potrivit The Associated Press.

În ceea ce privește societățile cotate la bursă, unii ar putea să solicite o scutire conform regulii credinței religioase. Companiile publice nu pot pretinde scutirea conform regulii de condamnare morală.

Președintele comisiei pentru Planificare Parentală, Cecile Richards, a criticat decizia.

“Administrația Trump tocmai a lovit direct în acoperirea controlului nașterii pentru 62 de milioane de femei. Acesta este un atac inacceptabil asupra asistenței medicale de bază pe care marea majoritate a femeilor se bazează”, a afirmat Richards într-o declarație.

“Prin această regulă, orice angajator ar putea decide că angajații lor nu mai au asigurări de sănătate pentru controlul nașterilor”, a afirmat ea în declarație.

ACLU (Uniunea Civilă a Libertăților Americane – n.t.) a fost la fel de critică, spunând într-o declarație:

“Administrația Trump le forțează pe femei să plătească credințele religioase ale șefului lor”.

Procurorul general al statului Virginia, Mark Herring, a declarat că el și câțiva alți avocați de stat discută asupra unui eventual răspuns legal.

“Decizia de astăzi a administrației Trump pune deciziile de îngrijire a sănătății în mâinile angajatorului unei femei, o măsură dementă, discriminatorie și periculoasă, încât este greu de descris cuvinte”, a spus Herring într-o declarație.

“Am anticipat această idee îngrozitoare și am început deja să colaborăm cu alte state pentru a evalua orice răspuns legal care ar putea fi adecvat pentru a proteja deciziile private ale cetățenilor noștri și accesul la asistență medicală accesibilă”.

Noua normă a Departamentului pentru Sănătate și Servicii Sociale citează hotărârea Hobby Lobby a Curții Supreme ca temei legal.

Noile scutiri sunt lăudate ca o victorie majoră pentru conservatorii religioși, iar Conferința Episcopilor Catolici din S.U.A. emite o declarație numind noua măsură “o întoarcere la bunul simț, o practică federală de lungă durată și o coexistență pașnică între biserică și stat”.

De asemenea, a fost aplaudată de Consiliul de Cercetări privind Familia al conservatorilor și de senatorul Ted Cruz, R-Tex, care a scris pe Twitter că “administrația a pus capăt unei politici care a fost în neconcordanță cu tradiția de libertate religioasă a țării noastre”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Trump acționează din nou pe principiul NOII ORDINI MONDIALE împotriva FALSEI NOI ORDINI MONDIALE.

Cu care NOUA ORDINE MONDIALA se lupta DONALD TRUMP?

Conservatorii religioși au salutat noua sa măsură privind Legea asistenței medicale accesibile. Dar să nu uităm că aceasta este doar excepția, nu și regula. Păpușarii au implementat demult agenda de control al nașterilor și reducere a populaței cu efecte resimțite în ultimele decenii. Acum încearcă să îi liniștească pe conservatorii religioși, oferindu-le puțină atenție, pentru a putea introduce nestingheriți alte măsuri odioase, care să atingă scopul principal al elitelor, de implementare a controlului total al populației, printr-un guvern unic mondial.

DONALD TRUMP aproba UPI (Identificatorului Unic al Pacientului), adica „SEMNUL FIAREI” prin SISTEMUL MEDICAL

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nici măcar nu am stat să citesc până la capăt. Mă doare capul. Nu mai vreau să știu ce este la americanoizi. Dacă trăiam acolo, cred că la ora asta eram la psihiatrie. Mai sânt oameni întregi la minte acolo?

    Avem destule probleme aici. Prefer să citesc scrierile Sfinților Părinți, decât despre mizeriile altora. Iertare, dar nu mai am timp și pentru alții.

  2. Singurul control al nasterilor este de fapt controlul momentului cand femeia desface picioarele.
    Idioata care crede ca face terapie (curvie) sau gimnastica profitabila (prostitutie) trebuie sa-si plateasca permisiunea de a omora un copil nenascut, inainte de a merge in Iad.
    Nu este corect sa platesti taxe si din ele sa fie omorat “viitorul” tarii.
    Cand isi vor reveni femeile si vor intelege ca prostirea lor ca sa stea capra pentru poftele nelimitate ale animalului mascul reprezinta injosirea lor?
    Cum crede o femeie ca desfranand, adica practicand curvia vor ajunge sa fie fericite????
    Bine a facut Trump si administratia pe care o conduce, sa elibereze proprietarii companiilor de la obligatia de a plati asasinarea copiilor nenascuti!
    Aici se vede din nou ce minte criminala a condus SUA, cimpanzeul din Chicago!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button