X

Gradul de,,CIVILIZATIE”si UCIDEREA animalelor in tarile de vest. PRIMUL zimbru sălbatic apărut în Germania în ultimii 250 de ani a fost UCIS de autorități

Un exemplar de zimbru sălbatic a fost împușcat de autoritățile din estul Germaniei. Zimbrii sălbatici au devenit o raritate în Germania, unde un astfel de exemplar nu mai fusese văzut de peste 250 de ani, relatează The Local.

Un ONG pentru apărarea animalelor pe cale de dispariție a anunțat că va depune o plângere penală împotriva autorităților, care nu numai că nu au luat măsuri pentru conservarea animalului, dar l-au vânat și l-au împușcat.

Poliția germană a declarat că un bărbat a văzut zimbrul în apropierea râului Oder, din Lebus, la 88 de km distanță de Berlin, pe 13 septembrie. Autoritățile locale au considerat că animalul este un pericol pentru comunitate și au cerut ca acesta să fie ucis.

„Uciderea unui animal protejat prin lege, care nu pune un pericol imediat oamenilor, este o infracțiune care trebuie pedepsită. După mai bine de 250 de ani, un zimbru sălbatic a apărut în Germania și singurul lucru de care au fost în stare autoritățile a fost să îl omoare”, a declarat Christoph Heinrich, liderul ONG-ului World Wildlife Fund.

Zimbrul sălbatic ar fi provenit dintr-o rezervație naturală din Polonia, care se află în apropiere de granița cu Germania. Zimbrul european, cel mai mare animal ierbivor de pe continent, este inclus pe lista animalelor pe cale de dispariție. Câteva exemplare mai există încă în Polonia, Lituania, Belarus, Rusia și Slovacia.

Înainte de secolul 19, zimbrul sălbatic era răspândit atât în vestul, centrul, dar și sud-estul Europei.

NOTĂ OrtodoxINFO

Nu de multe ori ii auzim pe romanasii nostri facand comparatie cu tarile de vest asa-zis civilizate. Ce incantati sunt ei ca pe strazile marilor orase nu sunt maidanezi care sa-i deranjeze. Dar nimeni nu si-a pus intrebarea ce inseamna defapt lipsa lor de pe strazi. Acei caini au fost stransi, dusi in adaposturi si ucisi dupa un anumit numar de zile. Modelul acesta de gestionare a maidanezilor a fost importat si de Romania de cand cu ,,cazul Ionut”. Asadar, asa-zisa civilizatie ascunde defapt moarte. Zimbrul din stire nu face exceptie, a fost executat. Atat insemna viata pentru omul ,,civilizat”.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!