X

Furtuna din București – EXPERIMENT DE PANICARE A POPULAȚIEI? Cine și de ce a făcut-o?

de Saccsiv
Jumătate din București este paralizat. Traficul este blocat în jumătatea de nord a Capitalei
Foto: http://jurnalul.ro/stiri/locale/jumatate-din-bucuresti-este-paralizat-traficul-este-blocat-in-jumatatea-de-nord-a-capitalei-752568.html

Ieri a fost furtuna in Bucuresti. Cum au mai fost si multe altele.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Au avertizat ca va fi furtuna si cei de la meteo. Dar n-au spus ca va fi o mare jale.

Si totusi primarita s-a panicat si a hotarat sa inchida scolile:

S-a anunțat furtună în București: Gabriela Firea a decis ca școlile să se închidă mai repede

Atenționările de furtună din București i-au determinat si pe angajatori să scurteze programul de lucru, fapt ce a condus la aglomerarea și blocarea traficului, la această oră, pe principalele bulevarde din Capitală:

HAOS TOTAL în Bucureşti: Orașul e BLOCAT, nu se circulă în cele mai importante zone

Dar asta nu e tot. Ce-i cu astfel de sms-uri pe care multi bucuresteni le-au primit?

Bună! Am un client care lucrează direct cu Firea în PMB și m-a avertizat acum că nu se dorește creare de panica dar situația ciclonului e mult mai grava decât s-a anunțat oficial. Maxim la ora 17.00 să fim adăpostiți şi mașinile parcate corespunzător sa nu fie expuse la căderi de copaci sau acoperișuri. Anunță și tu pe cine poți. E neoficial.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

10 comentarii

  1. Da, și eu am primit același mesaj, dar nu l-am dat mai departe. Mi-am dat seama că este o gogoașă. Și nu de la Firea, ci de la cei care o comandă. Eu zic că crearea panicii de ieri a avut următoarele scopuri.

    1. Să se învețe goimii cu alarmele
    2. Să vadă cum reacționează goimiki
    3. Să se mai facă ceva vânzări
    4. Să bage panică în goimi, etc., etc…

    O cunpștință îmi povestea azi la prima oră cum a ieșit la ora 23,00 ca să cumpere de la magazin apă, pâine și altele.Și mi-a zis că vânzătoarea nu mai avea nici măcar o sticlă cu apă, iar vânzătoarea i-a zis că ar fi tăbărât clienții pe marfa ce o mai avea și că nu mai are mare lucru.
    Dar eu i-am dat un alt răspuns – Că nu clienții au cumpărat acea marfă, ci proprietarul a oprit-o pentru el și ai lui.

  2. Inainte de WW2 a existat o noapte care a zguduit america: regizorul Orson wells a trasnmis la 21.00 timp de 2 ore o emisiune care realata invazia martienilor. Desi inaintea emisiunii s-a specifoicat ca e vorba de o fictiune, zeci de milioane de americani, care neavertizati au intrat in emisiune ceva mai taziu, au crezut ca e vporma de o relatare in direct, ceea ce a dus la panica.
    Dupa atacul de la Perl Harbour, posibil pe baza estimarilor sociologilor, poporul american a intrat cu mult entuziasm in WW2.

    In Bucuresti oamenii nu au reactionat la cateva alarme sporadice. Probabil ca avem de-a face cu o noua abordare.

  3. Din punctul meu de vedere, ceea ce s-a petrecut ieri în București, demonstrează faptul că cineva si-a batut joc de romani. Pentru autorități, un avertisment, fie el si meteorologic, presupune respectarea unor actiuni procedurale clare, în funcție de culoarea codului.

    De aceea cred că, ori Primarul general al capitalei nu are tangență cu funcția, ori a fost rău intenționat (ambele variante fiind la fel de grave), iar mesajele răspândite printre bucureșteni pe retelele de socializare au fost bine ticluite și direcționate,astfel încât să creeze panică.

    Speța aceasta trebuie anchetată foarte serios de către autorități, iar vinovații să fie trași, în primul rând public, la răspundere.

  4. Urmează să se mai schimbe vreo lege…, ceva?… Da…da…, uitasem. Astfel de „evenimente” mai sânt create și pentru a se mai schimba/apare câte o lege. Așteptăm…

  5. Acel sms, difuzat si pe retelele de inrobire (adica socializare!), pare crima perfecta!! Nu e greu de gandit un astfel de sms, intr-un moment potrivit (cum ar fi dupa furtuna de la Timisoara), iar oamenii sunt destul de creduli, NU CERCETEAZA, NU GANDESC RATIONAL, incat sunt perfect capabili sa distribuie mai departe mesajul, fie pe retelele de inrobire/socializare, fie prin sms!!

    DE CE este “crima perfecta”? Pentru ca poate fi gandit de absolut oricine, chiar si de vreun adolescent, fara sa aiba neaparat legatura cu vreo conspiratie sau vreun (nou) experiment social!! …Pe de alta parte, daca totusi este un experiment social, cine poate dovedi asta?? Asadar, este “perfecta” chestiunea!…

    Pe vremea cand eu eram de varsta liceului aparuse la un moment dat O MODA printre liceeni si chiar copiii de gimnaziu: anunturi false cu bombe! Dadeau apeluri de la telefoane publice de pe strada, ca sa nu fie reperati, si anuntau ca au o informatie despre dispozitive explozive in cutare sau cutare loc! Bietii genisti alergau aproape zilnic dupa false amenintari de genul asta (fiind obligati sa actioneze la orice sesizare)! Si la mine la liceu a fost asa o alarma, falsa: cineva nu isi invatase, se dadea teza… asa ca mai bine a dat o alarma falsa si tot liceul a avut liber restul zilei! :-) TERIBILISTI (atunci…).

    Concluzia e cam …nesarata, din pacate: SINGURI NE MERITAM SOARTA! Daca nu gandim si ne lasam trasi in diverse directii prin sentimente si emotii primare (gen panica), cam ne meritam soarta!! Poate ca asta si testeaza un eventual experiment social (daca o fi fost asa ceva): cati se lasa purtati de valul de panica si cati raman rationali, in ciuda panicii colective.

  6. Apropo: mai tineti minte prin 2010 experimentul social cu gripa porcina? Se luau oamenii la bataie prin metrou… O femeie fusese luata la bataie pentru ca …stranutase si cei care au luat-o la bataie se gandeau ca ii infecteaza cu gripa porcina si ei or sa moara din cauza “neglijentei” femeii. Poate femeia racise… sau cine stie.

    Chiar si eu era sa-mi incasez o bataie intr-un autobuz in drum spre servici, pentru ca …am stranutat (racisem!!). Era un oarecare domn, deja desfigurat la chip de panica, vazandu-ma ca stranut!… Nu m-a atacat dar, daca ar fi fost mai multi, as fi avut cel mai probabil toate sansele sa ies cam “mototolit”!

    Pe vremea aia, prin 2010, TOATE televiziunile anuntau cu “maxima promptitudine” aparitia de noi si noi cazuri de gripa porcina: mii si mii de cazuri etc. Cu toate astea, cine avea un pic de cap pe umeri putea afla ca erau la nivel mondial mai multe decese de raceala sau gripa obisnuita, decat de gripa porcina!!

    Presa NU spunea niciodata despre VINDECARI! NU!! Anunta doar de imbolnaviri! Daca cineva se vindeca, asta nu mai spunea nimeni!… O cunostinta a avut porcina si s-a tratat cu aspirina si paracetamol si s-a vindecat! Dar asta nu se spunea…

    Toata lumea alerga atunci dupa “leacuri”: se vaccinau in masa (chiar si dupa ce s-a terminat experimentul social: la Universitate in pasaj era coada la vaccinuri anti-porcina!!), cumparau masti de-alea de pus pe nas (desi cred ca erau ZERO ca eficienta), era in perioada aia O INTREAGA INDUSTRIE aparuta in urma valului de panica starnit prin “pandemia” de gripa porcina!

    Apoi au fost cercetati penal niste sefi de pe la OMS… Nu stiu ce-or fi patit, daca or fi fost sanctionati intr-un fel sau altul…

    Pana una-alta experimentul cu gripa porcina, din 2010, a demonstrat ca masele de oameni aleg sa creada mai degraba televizorul decat simpla ratiune sau logica! La fel, masele de oameni, par sa iubeasca panica si SE LASA controlati prin emotii primare. *Nu degeaba* suntem numiti goym!!… Ne cam meritam numele, daca nu gandim, daca ne lasam manipulati!!

  7. Va recomand calduros cartea parintelui Savatie Bastovoi “DIAVOLUL ESTE POLITIC CORECT” . Citind-o, veti intelege de ce…

  8. Chestia e ca se pregateste ceva mare. Astea sunt teste locale, ei stiu exact cum reactioneaza oamenii fara Dumnezeu. Extraterestrii – lumea deja crede in ei, crede in tot ce li se spune oficial, iar daca va fi o foamete cumplita acum oamenii vor da in canibalism, crime, violuri, talharii, oamenii fiind colegii si prietenii care nu sunt credinciosi insa is foarte “de treaba” si apreciati in societate. Fiarele sunt in stare latenta in oameni, le trebuie doar o calcare pe coada ca sa se arate, o minciuna buna ca a sarpelui catre Adam si Eva in rai sau 30 de arginti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button