X

S-a anunțat furtună în București: Gabriela Firea a decis ca școlile să se închidă mai repede

de null
FOTO: http://bucurestifm.ro/wp-content/uploads/sites/2/2014/06/Meteo-furtuna-nori.jpg

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anuntat miercuri, in cadrul sedintei Comandamentului pentru Situatii de Urgenta organizat la nivelul primariei, ca a decis ca scolile sa se inchida mai devreme pentru ca Bucurestiul urmeaza sa fie lovit de o furtuna in aceasta seara.

Astfel, toate scolile vor fi inchise de la ora 17:00, astfel incat copiii sa fie la adapost de furtuna care e asteptata in Capitala incepand cu ora 20:00.Edilul a rugat Inspectoratul Scolar sa ia legatura cu toate institutiile de invatamant, astfel incat elevii sa fie acasa cand incepe vijelia, „si nu in vreo statie de autobuz”.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

In plus, primarul general a avut si o rugaminte pentru locuitorii Capitalei:

„As dori sa adresez o rugaminte bucurestenilor: daca in aceasta seara nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, sa ramana in case, pentru ca dupa ora 20:00 vor incepe aceste fenomene meteo extreme, vantul va avea aspect de vijelie si este bine sa ne protejam chiar daca institutiile statului iau toate masurile necesare in aceste situatii.”

Firea a cerut si sa fie toaletati copacii, pentru a nu exista riscul fie doborati de vant, a cerut verificarea panourilor publicitare si a cerut politiei locale sa discute cu dirigintii de santier pentru a-si pune in siguranta utliajele si macaralele care ar putea crea probleme in cazul rafalelor de vant.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat sa isi puna in siguranta clientii si sa aiba grija ca umbrelele sa nu se desprinda, la fel si acoperisurile.

Meteorologii au anuntat, in cadrul aceluiasi Comandament, ca intervalul critic pentru Bucuresti va fi de miercuri de la ora 20:00 pana joi, la ora la 03:00 dimineata.

Conform ANM, in Bucuresti, in jurul pranzului vor incepe modificari ale vremii, iar dupa ora 18:00 vantul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind intre orele 20:00 si 03:00, cand vantul poate lua aspect de vijelie, cu viteze intre 55 si 65 de kilometri pe ora.

Precipitatiile vor fi de 25 de litri/pe metru patrat, putand sa ajunga in unele cartiere si la 35 l/mp, cantitati ce vor fi inregistrate pe o durata scurta, de cel mult doua ore.

Vantul va mai avea intensificari pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge pana la cele mult 40 – 50 de km/ora.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

 1. Am primit următorul mesaj:

  “Bună! Am un client care lucrează direct cu Firea în PMB și m-a avertizat acum că nu se dorește creare de panica dar situația ciclonului e mult mai grava decât s-a anunțat oficial. Maxim la ora 17.00 să fim adăpostiți şi mașinile parcate corespunzător sa nu fie expuse la căderi de copaci sau acoperișuri. Anunță și tu pe cine poți. E neoficial.”

  1. A.I., ai dreptate, asta se poate „citi” și în articol.
   Ce spuneți de asta? – „daca in aceasta seara nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, sa ramana in case, ” – Cred că a fost tentată să spună „și nu vă uitați pe geamuri.” Sfatul meu: Pregătiți-vă aparatele foto/video, că o să aveți ce vedea. Cine știe…, poate trece și prin București vreo navă a dracilor. Că numai alea au aspiratoare atât de puternice, de se învârte totul în jur.
   Dar de asta? – „Firea a cerut si sa fie toaletati copacii, pentru a nu exista riscul fie doborati de vant”
   Nu mi-e clar…, doborâți sau aspirațil?!!..

   În orice caz, cu tornade/sau alte nenorociri s-au ales toate țările călcate de diavoli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button