X

ISLAMUL, religia ,,PACII”? In Pakistan, un crestin a fost acuzat de BLASFEMIE si condamnat la MOARTE pentru ca l-a RIDICULIZAT pe Profetul Mohamed pe WhatsApp. O altă creștină își așteaptă EXECUTIA

de null

Un barbat crestin a fost condamnat la moarte pentru blasfemie de un tribunal din estul Pakistanului dupa ce un prieten apropiat l-a acuzat ca a trimis un material ce ironiza Islamul, a anuntat avocatul condamnatului, potrivit Guardian

Nadeem James, 35 de ani, a fost arestat in iulie 2016 dupa ce a fost acuzat de un prieten ca a trimis pe WhatsApp un material ce il ridiculiza pe Profetul Mohamed.

Blasfemia este o infractiune in Pakistan, tara majoritar musulmana, iar insultele la adresa Profetului pot aduce pedeapsa cu moartea. Cele mai multe dosare de acest fel sunt deschise impotriva membrilor minoritatilor.

Avocatul Riaz Anjum a spus ca barbatul vrea sa faca apel impotriva verdictului.

Însă, apelurile de regulă sunt preîntâmpinate de proteste masive ale musulmanilor, care cer executarea pedepsei. Este celebru cazul singurei femei condamnate la moarte pentru blasfemie, Aasiya Noreen (Asia Bibi), tot o creștină. Ea a fost condamnată la moarte în Pakistan pentru blasfemie, după ce le-a sfidat pe femeile musulmane care i-au interzis să bea apă din același loc cu ele, după o zi de muncă la câmp. Femeia a fost acuzată de vecinele ei de blasfemie, după ce le-a sfidat atunci când i-au interzis să bea apă din aceeaşi cană pe care o foloseau ele, pe motiv că este creştină. Ea a băut apă, iar celelalte femei susţin că a făcut afirmaţii jignitoare la adresa profetului Mahomed. Aasiya neagă însă că ar fi zis ceva şi susţine că femeile au vrut să se răzbune în acest fel pentru că „le-a spurcat” apa. Femeia a fost condamnată la moarte în 2009 în primă instanţă. În 2010, verdictul a fost reconfirmat, iar Instanţa Supremă din Lahore, ultima cale de atac, a confirmat în 2014 condamnarea la moarte prin spânzurare pentru Aasiya Noreen.
Cazul a stârnit indignare la nivel mondial, iar organizaţiile internaţionale pentru respectarea drepturilor omului au făcut front comun pentru a cere eliberarea femeii. Doi polticieni de rang înalt din Pakistan, guvernatorul regiunii Punjab, Salman Taseer, şi ministrul pentru minorităţi, Shahbaz Bhatti, au cerut, în 2010, renunţarea la condamnările la moarte pentru blasfemie. Amândoi au fost asasinaţi în 2011, Bhatti de către talibani, celălalt de propria gardă de corp, pentru poziția lor împotriva legii blasfemiei. Această faptă penală poate fi folosită oricând pentru a regla dispute personale, în timp ce minorităţile de orice fel sunt întotdeauna vizate. Apelul făcut de avocatul Asiei Bibi nu s-a putut judeca din cauza protestelor masive pentru susținerea pedepsei cu moartea.
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm și serverul, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneIslam
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

6 comentarii

  1. Daca ar exista un dram de demnitate in grupul celor ce detin functiile statului roman, ar trebui sa suspende relatiile diplomatice cu Pakistanul, sa expulzeze cetatenii pakistanezi rezidenti in Romania si sa le confiste averile.
    Nu zic nimic de Mahomed, din respect pentru cetatenii romani de etnie turco-tatara. Dar daca ii intereseaza sa afle Cine este Adevaratul Dumnezeu si Cine este Adevaratul Prooroc, sa-L caute cu mai multa ravna.

    „Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.”
    „De vrea cineva să facă voia Lui, va cunoaşte despre învăţătura aceasta dacă este de la Dumnezeu sau dacă Eu vorbesc de la Mine Însumi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.