X

Basarabia: Schimbare în CONSTITUȚIE prin care se stipulează orientarea strategică

de null
republica moldova ue
Alianța de guvernare, prin vocea liderului PDM Vlad Plahotniuc, și-a anunțat astăzi intenția de a schimba Constituția, prin introducerea unei referințe prin care să se stipuleze clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană.Liderul PDM a precizat că această inițiativă pornește de la o decizie a Curții Constituționale din 9 septembrie 2014 prin care Înalta Curte a constatat că orientarea spre spațiul valoric democratic european este un element definitoriu al identității constituționale a Republicii Moldova.

„Am hotărât să inițiem modificarea Constituției prin introducerea unei referințe care spune clar că orientarea strategică a Republicii Moldova este integrarea europeană. Facem acest lucru pentru că ne dorim ca toată lumea să înțeleagă clar că direcția pe care mergem este integrarea europeană, iar toate instituțiile statului să acționeze doar pe această direcție, indiferent de schimbările politice care au loc în viitor sau de interesele unor sau altor persoane,” a declarat Plahotniuc.

Mișcarea de ultimă oră a guvernării este menită să îl țină în șah pe președintele Moldovei, Igor Dodon. Ambițiile sale de direcționare a țării spre Rusia se pot vedea spulberate, dacă Constituția va fi modificată în spiritul celor declarate de Plahotniuc.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe de altă parte, această mișcare va da un semnal important partenerilor vestici ai Moldovei și anume că vecinii noștri de peste Prut vor să își asume reformele europene și să se asigure că acestea nu vor fi deturnate de anumiți conducători, aflați vremelnic la putere.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button