X

Soldatul roman omorat in Afganistan este EROU sau INVADATOR? Care a fost folosul pentru Mantuirea sa?

de Saccsiv

Dupa cum probabil ca deja stiti:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un soldat român a murit în Afganistan, alți doi fiind răniți în urma unui atac sinucigaș

Iar comunicatul Ministerului Apararii se incheie cu fraza:

 

Suntem alături de militarii noștri care continuă misiunile în Afganistan și de familia eroului căzut la datorie!

 

Sa analizam cateva cuvinte cheie:

Ministerului Apararii

Adica apara tara, neamul si hotarele.  De cine le apara in Afganistan?

Erou cazut la datorie

Erou al ce? E comparabil cu eroii de la Marasesti, de exemplu?

Si care-i datoria? Datoria de a ne alatura celor ce au invadat Afganistanul?

Si cine l-a ucis? Cine i-a ucis si pe ceilalti soldati romani? Teroristii? Sigur?

Va amintiti de scena asta din filmul Rambo?

Actiunea filmului se petrece pe vremea cand Afganistanul era cotropit de trupele sovietice. Asa ca se puteau auzi astfel de fraze despre un neam a carui istorie a dovedit ca nu e de mamaliga.

Acum, a venit randul americanilor si aliatilor lor s-o invadeze. Asa ca, evident, astfel de fraze sunt interzise a fi folosite in discursurile oficialitatilor, ale mass-mediei sau in filme.

In general, despre toti soldatii romani ucisi acolo, pe la toate televiziunile, cam toti invitatii repeta lozinca: “Au murit pentru democratie”.

Dar poate afganii nu vor democratie. Poate ei vor cu capre, cu triburi si fara rock.

De ce au murit acei romani acolo? Sa-si apere glia? Nu.

Ce-au cautat acolo? I-a dus cineva cu japca? Nu.

S-au dus pentru bani. E meseria lor ca oricare alta? Nu, pentru ca sunt soldati. Nu sunt ca ceilalti romani care pleaca prin tari straine sa castige un ban. Soldatul nu e nici zugrav si nici capsunar. Soldatul e cu pusca. Si cand te duci cu pusca peste o tara straina, cineva de acolo s-ar putea sa nu fie de acord …

Care-i folosul pentru Mantuirea lor? Ii va ajuta la Judecata decoratiile lui Klaus Johannis sau titulaturile de eroi date pe la tv?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

71 comentarii

  1. A fi erou inseamna ca pe campul de lupta sa faci anumite fapte prin care riscandu-ti viatza sa salvezi vietile camarazilor de lupta .
    “Eroii” nostri din Afganistan au murit in accidente sau incidente calcand accidental pe mine sau aflandu-se in zona vreunei explozii.
    Astia nu sunt eroi.
    Sunt doar “cazuti la datorie” .

    1. Cazuti la datorie sau eroi e tot una. Cand aliatii debarcau in Normandia pe Omaha Beach, multi dintre ei nici macar n-au apucat sa traga un glont pentru ca rezistenta germana a facut multe victime, astfel multi aliati pur si simplu s-au inecat incercand sa se salveze de rafalele nazistilor. Cazuti la datorie sunt si acestia si sunt printre cei inmormantati acolo, si astfel fac parte dintre eroi.

    2. O fi asa cum spui tu mai Mihai.
      Dar pt mine faptul ca un soldat aflat intr-o patrulare de rutina calca pe o mina, nu inseamna ca este erou.
      Pt mine a fi erou inseamna sa faci ceva pe campul de lupta care sa influenteze intr-un fel mersul luptei sau viata camarazilor.

    3. JJ, nu sunt de acord cu tine.
      Dupa rationamentul tau, toti lasii care au frecat-o in spatele frontului si au murit loviti de un glont ratacit sau alte incidente asemanatoare ar fi trebuit sa fie decorati pt fapte vitejesti.
      A fi erou inseamna mai mult decat sa mori intamplator pe front.
      Eroismul si vitejia sunt aproape sinonime.
      Faptele te fac erou, nu moartea intamplatoare.

    4. Omul asta putea fi erou daca se ducea cu buna stiinta spre masina capcana cu scopul de a o opri sa nu se duca in alt loc unde ar face mult mai multe victime.
      Adica se sacrifica el pt a salva pe altii.
      Asa a procedat un soldat rus acum 2-3 ani in Siria.
      S-a luptat cu teroristii Isis pana acestia l-au inconjurat.
      Atunci soldatul a transmis coordonatele sale prin radio aviatiei.
      Aviatia a trimis o racheta pe acele coordonate si i-a distrus pe toti teroristii impreuna cu soldatul rus.
      Ei, asta este un exemplu de a fi erou.
      Nu moartea intamplatoare calcand pe o mina sau ca iti cade in cap vreun obuz ori iti explodeaza vreo masina cand iti faci patrularea de rutina.

    5. Mihai, soldatii care debarcau in Normandia stiau ce-i asteapta cand vor debarca.
      Ei debarcau sub ploaia de gloante .
      Eu zic ca este o imensa diferenta sa te indrepti cu buna stiinta spre glont in speranta ca poate vei scapa si a primi un glont atunci cand patrulezi intr-o zona in care nu te astepti la asa ceva.

  2. SOLDATII ROMANI CARE SAU ANGAJAT LUI NATO SI AU PLECAT DIN TARA CA SA CONTROPEASCA PE STRAINII, SUNT VINOVATI SI MERCENARI OCULTEI MONDIALA SI U.E., PENTRU CA AJUTA SA FURE SI SA OMOARE ALTE POPOARE !!! DE ACEEA NU SE NUMESC “EROU”, CI, TRADATORI-MERCENARI SI DUSMANI TUTUROR POPOARELOR CARE NU SUNT IN U.E.!!! DECI, ASTAZI NU EXISTA EROISM, CI, TRATATORISM !!!

  3. A murit pentru ca Afganistanul sa-si pastreze pozitia detasata de LIDER al producatorilor de droguri din lume.

    Imperiul are nevoie de cetateni anesteziati. Iar romanii, ca membri ai imperiului, il apara cu pretul vietii. Adica isi fac … datoria.

    N.B. – inainte de invazia americana nici nu mai conta pe harta producatorilor de droguri. Sigur ca mai sunt si alte interese dintre care cel geostrategic nu este de neglijat.

  4. Nicoleta Bran , ce are creștinismul cu faptul că el de găsea pe pământ străin pt a impune ideile și un stil de viață total străin localnicilor .
    Faptul că musulmanii invadează eu ne deranjează , dar oare nu oamenii că el și cei care l-au trimis acolo au condus la această stare de fapt . În viziunea dumneavoastră e creștinesc sa mergi , să asuprești alte popoare pe mulți banii .
    Creștini din Afganistan de întorc cu cel puțin 20000 de euro plus salariul din tara . Foarte creștinește ?

    1. Ce ,,datorie fata de locul de munca” e asta dragule ? Tu esti in copac ?Datoria fata de STAT -ul lu 2017=mamona este o datorie a crestinului ?Pai daca vezi ca STATUL iti da cu forta otrava in mancare (e-uri),cu forta fluor in apa ,cu forta cip-uri si acte cu cip,cu forta vaccinuri otravitoare si aducatoare in stare ,,vegetativa” sau chiar moarte, cu forta imigranti babuini ptr a se crea un razboi civil in toata europa ,curisti si imputiti cu forta s.a scleroze,te mai intreb odata :care datorie fata de ce,cine mai dragule este asta?Cand te vei opri din a fi sclavul satanei si partas la crimele sale?!Nu uita ca una din cele mai esentiale Porunci din Scriptura este :,,Sa asculti de Dumnezeul Tau mai mult decat de om”…Pai ia si te mai gandeste pe cine slujesti,fie ca esti dresat in asa fel incat tu chiar crezi ca ce faci, faci bine ,dar defapt esti inselat ,fie ca esti vreun pagan si nu te intereseaza poruncile Domnului .Porunca inseamna sa te supui,sa faci exact ce ti se ordona ,iar nu daca poti tu…ai timp…ca ai copii si trebuie sa …de stomac in general.STATUL ,care astazi sunt de fapt toate statele care se supun unei agende mondiale nu mai reprezinta pe nici un om a lui Dumnezeu si este in razboi frontal cu toti cei care doresc sa ramana in Adevar,in Hristos.Statul este dusmanul cel mai mare al omului de pe tot pamantul .Cand se va vedea asta de o mare parte a populatiilor ,atunci va fi razboi ,fiindca asta au de gand sa faca jidanii care au cumparat pe toate statele pamantului cu bani ,ptr a nu fi desconspirati ei,talmudistii sionisti.

  5. Binenteles ca un erou este.Toti militarii nostri ,daca nu stiati, sunt sub juramant Nu sunt mercenari!Noi suntem intr.o organizatie numita NATO care ne asigura noua romanilor si fiecarei tari din aceasta organizatie securitatea.Noi daca primim pe acesti oameni din tarile arabe care fug din calea razboiului din cauza acelor mercenari ai lor nu inseamna ca trebuie sa.i omoram.Sunt lucruri total diferite.Nu va mai lasati manipulati mai fratilor .Vedeti realitatea in care traim ca nu este chiar asa cum incearca sa ne.o prezinte unii.Iar folosul ptr Mantuirea acestor eroi este cu muuuuult mai mare decat cei care ne.au condus tara pana acum sau cei care incearca sa ne manipuleze prin astfel de stiri ….

    1. Ce aberatii spui bai frate!!!…in ce lume traiesti tu?Intelegi tu ce se intampla azi in lume?…Intelegi ca tot ce se intampla azi a fost prevestit de Hristos?Crezi ca toti acesti militari care isi servesc acum tara nu.l au pe Hristos in inima lor?…Ei sunt pe linia 1acum si lupta chiar cu pretul vietii …in linia 2 urmezi tu!! ….esti pregatit tu sa infrunti dusmanul asa cum o fac ei care sunt in slujba tarii ca tu inca sa stai linistit cu familia ta?….rusine sa.ti fie !!!!Daca ar auzii acesti eroi ai neamului ca spui ca au murit degeaba cred ca ar pleca capul de rusine in fata lui Dzeu….rusine sa va fie farisei si pui de naparci….

    2. Este un erou al celui rau. Era un artcol pe saccsiv despre faptul ca si satana are eroii lui.
      Auzi, da dpdv ortodox stii cum e treaba cu juramantul?

      Oricum acum stau f linistit ca sant sub protectia lui nato. Pana sa fiu sub protectia lui nato nu eram tina pt rachetele nucleare rusesti, alea de vin de nu le vezi cu 7-8 mach si eram agitat, da acum de cand sant tinta dorm f linistit. Mai ales ca pt Romania nu trebuie mai mult de 2-3 jucarii din astea. Sant ferm convins ca nato se va arunca cu pieptul inainte si ne va salva :)

    3. Nu râde nimeni dar nu este un erou al țării noastre nu a apărat România omenește putem să îi spunem Dumnezeu sa-l ierte și sa-l odihnească în pace și poate este o lecție pentru cei care vor pleca să apere interesele altor țări

    4. Au ras cei care mi.au raspuns! ….poate intr.adevar ei sunt niste….nimeni!…acei eroi suntinsa primii care apara intersele acestei tari …cei care nu recunosc si vad asta sunt cei care nu slujesc intereselor acestei tari….acesti eroi care servesc intereselele tarii noastre si care au primit o astfel de misiune si.au respectat juramintul de militar si sunt pomeniti la fiecare Sf.Liturghie de Sfanta noastra ortodoxie.Orice crestin ortodox stia asta!…

    5. Cata Liv eu în familie am două persoane care au fost în Afganistan și pt cultura ta generală , au plecat la cerere ,nu la ordin . Și dacă vrei să știi au plecat în ideea de a face bani , nu din cine ce spirit patriotic . În momentul în care pleci într-o zonă de conflict , cunoști riscurile și ți le asumi . Deci mai scutestema cu patriotismul , ce este Afganistanul dușmanul Românie .
      Concluzie sa dus pt banii , a riscat și nu a cistigata .

    6. Sunteti dezinformat Adrian Dima si cine aude crede toate bazaconiile pe care le debitati.Mi.ar fi rusine sa spun asta in contextul in care spuneti ca aveti in familie doi militari care au fost in Afganistan.Hai sa va explic ptr cultura dvs generala.Daca sunt militari au depus un juramant ca sa respecte legile si regulamentele militare…sper ca ati facut armata si stiti ce este ala un juramant,sau poate chiar ati participat la juramantul lor.Ei apartin uneu unitati militare iar dislocarea unei unitati sau subunitati la o misiune fie ea in afara tari ,se face numai la ordin.Nimic in sistemul militar nu se face fara ordin scris.Ce credeti ca in caz de razboi te intreaba cineva daca vrei sa te duci sau nu pe front?Esti militar ,primesti ordin si te.ai dus…Orice militar sub juramant isi indeplineste misiunea incredintata in primul rand din simt patriotic ptr ca altfel nu pot fi numiti militari.Noi nu avem o armata de mercenari asa cum incercati sa introduceti ideea….Iar cei care doresc sa participe la misiune o fac prin raport scris ptr ca sunt multi care isi doresc sa mearga,(daca ar fi fost putini atunci ar fi primit doar ordin) si cu aprobarea comandantului inainte de formarea subunitatii iar apoi primesc si ordinul de plecare in misiune ….deci in final ei pleaca la ordin ,nu asa cum spuneti ca sunt platiti ca sa mearga acolo.Binenteles ca primesc ,o diurna si salariu dar asta este altceva…Toti militarii din sistem sa stiti ca au acest simt patriotic in sange indiferent daca vreti sa credeti sau nu…intrebatii pe militari ptr a va convinge!!!….

      1. Cata Liv, nu mai bate campii, ca esti obositor si ratacit rau. Legile si regulamentele au fost facute pentru apararea tarii, si nu pentru mercenariat. Faci mercenariat?… Esti criminal. Mai clar de atat nu se poate.

  6. Dumnezeu sa il ierte! Din pacate a murit degeaba pt interese straine. Moartea pentru Hristos este mîntuitoare, pentru bani în interese straine este sinucidere. Pacea pe pământ nu se aduce cu arma , cu Hristos care este pacea cea adevarata. Pacea propusă de marile puteri si paradisul promis de ei sunt lucrări dracesti care il exclud pe Hristos. Hristos spune pacea pe care o dau Eu nu este pacea pe care v-o da lumea adică cea mincinosa.

  7. O postare de ieri cu parerea mea . Doar parerea mea asa cum si altii au voie sa isi spuna parerea *****Presa scrisa,televiziuni,radio sant,babute invaluite… cum ca si-a mai dat viata un “erou” ptr tara.Ca fiinta pot sa spun doar Dumnezeu sa il odihneasca si sa il ierte,ce nu inteleg eu insa de cand suntem noi in razboi?Cine ne-a atacat militar? Afganii? Mai fratilor chiar suntem tampiti? Nu mai avem armata tarii ci doar o grupare armata ce omoara ptr.bani si interesele altora in tari straine.Nu isi da seama nimeni ca asa vom pati si noi cand ne vom rascula impotriva unor invadatori gen asa zisii refugiati de acum?Vom fi considerati teroristi daca vom incerca sa ne aparam si sa ne eliberam tara.Vor intra trupe mercenare din alte tari impreuna cu mercenari de la noi care chipurile vor starpii teroristii. Deci Dumnezeu sa il ierte dar ptr. mine nu e un erou, este doar unul care a intrat in tara altuia sa ii impuna legea pumnului mai tare*****

    1. Așa este,și eu cînd le explicam la prietenii din România care se bucurau că intrați în NATO, că ar trebui să se îngrijoreze,nu sa se bucure,noi facem de ani de zile demonstrații anti NATO și văd cu mare tristețe tari le din Europa de Est să se bucure că își predă tăriile fără luptă la invadatori.pacat

  8. De parcă idioţii noştrii conducători dacă în viitor dezvoltă alte idei politice, spre ex: afinităţi faţă de politica rusească şi evident sunt total împotrivă, la fel, voi fi numit “anti-român”….?

  9. Cata Liv
    ai “dreptate” este erou ptr NATO (din care fosta armata romana face parte) si ce “securitate ne offeraOTAN? ca aci in occident e saptamana si atentatu, mai. ti e frica sa nu te invadeze rusii? nu ti fie ca nu ne au invadat in epoca de glorie a URSS (atunci in 1968) cand armatele sovietice erau masate pe granita de est. de fapt scopul NATO este ingradirea rusilor si a chinezilor. despre ce vorbim?.

  10. ps
    daca te roade grija de asa zisii “refugiati” pai primeste i tu in casa ta cativa din astia (jihadisti 99% cu tot familionu) p orma mai discutam (daca mai ai cap pe umeri).

  11. Fratilor, cine e fara pacat sa arunce primul cu piatra. In primul rand era soldat roman nu mercenar. Daca il punea sa moara pt tara ar fi murit. Daca toti soldatii si-ar da demisia pt a nu fi mercenari sau slugi nato am intra direct in anarhie pt ca armata s-ar dizolva. Nu e vina lor ca lupta acolo ci a statului. Sunt victimele statului nu ale terorismului.
    Daca intr-adevar a fost mercenar, atunci tot mercenari sunteti si voi cei care lucrati la banci , multinationale, primarii etc pt ca slujiti crimei organizate legale si sunteti platiti pt asta. Ba mai mult , voi sunteti adevaratii tradatori pt ca va ucideti propriul neam. Soldatul lupta cu un popor strain si n-are nici
    o legatura cu tradarea.

    1. Vorbesti prostii, nu trebuie sa-si dea demisia, nu se dizolva nici o armata. Trebuie doar sa stea in tara sa apere frontiera de adevaratul inamic. Cat despre balaria ca toti suntem mercenari si ucidem , cred ca ti s-a explicat destul de clar:
      “S-au dus pentru bani. E meseria lor ca oricare alta? Nu, pentru ca sunt soldati. Nu sunt ca ceilalti romani care pleaca prin tari straine sa castige un ban. Soldatul nu e nici zugrav si nici capsunar. Soldatul e cu pusca. Si cand te duci cu pusca peste o tara straina, cineva de acolo s-ar putea sa nu fie de acord …”

  12. Vali
    pai chiar soldatii trimisi in teatrele de operatiuni externe au recunoscut in emisiunea”pro patria” ca pleaca pentru BANI, pricepi sau sa ti desenez? unii chair au dat spaga ca sa plece acolo..
    actala armata romana (cu numele) este formata din trupe “profesioniste” iar ordinele vin di4ect de la cartierul nato din bruxelles. de aceea s a renuntat la armata obligatorie ca sa se rupa legatura intre armata si popor, asta i pentru goyimi caci de exemplu Tsahal una de top (armata israelita) este obligatorie pt toti barbatii si femeile din Israel.

  13. Afganii sunt in perfecta legitimitate sa ucida orice soldat strain ce le calca glia.

    Orice soldat strain aflat in Afganistan fara autorizarea afgana, este un invadator si suporta potentialele legitime consecinte.

    Foarte multa lume crede ca motivele invaziei Afganistanului sunt drogurile, terorismul etc etc. Nimic mai fals!!!

    Afganistanul este invadat pentru ceva ce nu se spune nicaieri: DIAMANTE. Afganistanul are rezerve uriase de diamante. Si ghiciti cine sunt tartorii mondiali ai pietei de diamante? Bingo: perciunatii!

  14. pai da au plecat nu la cules de capsuni ci ca sa UCIDA si sa fie ucisi (nu importa motivele…sa pazeasca campurile de maci sau extractia de diamante) si nu vor ezita sa vaneze si sa traga si in civilii ROMANI la o adica.

  15. N-au nici o treaba cu eroismul, astia se duc pt bani si sunt mercenari pt interese straine de tot ce e bun si nobil. Da, poate ca a fost curajos, antrenat, destept, etc dar erou cred ca ar trebui sa fie numit un om care se jertfeste, isi risca viata pentru ceva nobil, pt a ajuta pe altii, nu a sluji unor interese a unor oameni nebuni, evreii si cei cumparati de ei masonii si restul iudelor, care fac razboaie nu de aparare ci de asuprire a popoarelor care nu se aliniaza NOM – Noii Ordini Mondiale. Daca in Romania am fi avut la conducere oameni adevarati, nationalisti, barbati adevarati, am fi fost atacati demult pe motiv ca poporul e asuprit de tirani; dar asa, daca avem numai serpi si lipitori si alte scarnavii si jigodii acolo sus in Romania e “pace”. Am scris pace intre ghilimele caci propaganda satanica anti-adevar, anti-valori crestine din presa, scoli si oriunde e o forma de tortura a mintii cu scopul de a crea omul “nou”, omul noii ordini mondiale, adica candidatul perfect pentru iad. O zi buna!

  16. Erou ar putea sa se numeasca un general care sa dea o lovitura de stat cu suportul armatei si sa repuna lucrurile pe fagasul normalitatii in Romania.

  17. Dupa logica voastra, cum ii catalogati soldatii romani care au luptat pe fronttul de est in rusia in ww2 ? La Cotul Donului. Interesele cui le aparau ? Nu ale nazistilor? Apoi pe frontul de vest pt eliberarea tarilor de sub jugul fascist pt “libertatea” bolsevica. Au murit cu miile, au ucis pt a “elibera”.
    Si totusi, acei eroi si veterani de razboi au fost si improprietariti cu pamant inca de atunci si pensii de veterani.
    Amaratul asta de soldat care a murit, dupa 20 de ani de armata l-au scos foamea si bancile afara din casa ” la produs” ca sa supravietuiasca. Dupa 6 luni NU primea mai mult de 13-14 mii de euro din care 3 mii ii cheltuia pe un concediu la munte, cateva toale, un schimb de ulei si restul la banci si datorii. Halal mercenar. Mai ales daca dadea si spaga. Nu sunteti normali.

    1. Vali,

      iti recomand sa citesti “Drumul Crucii” – Aurel State. (de ex, cei ce au acceptat sa participa alaturi de rusi, adica sa intoarca armele – vezi divizia Tudor Vladimirescu, erau considerati tradatori; adica erau considerati asa de unii ce le spunem acum Sfintii Inchisorilor)

      DIn tot ce am citit eu pe teme de razboiul 2 mondial ref la romani, cea mai apropiata de ortodoxie este filosofia legionarilor, adica:

      Intram in razboi sa eliberam Basarabia si restul, dar atat, apoi ne oprim.

      Un fragment din “Imn pentru crucea purtata” – Virgil Maxim

      “Cererii germane de subordonare a armatei romane la războiul antisovietic, legionarii au răspuns: “România nu a făcut niciodată războaie de cucerire. A luptat pentru apărarea şi integritatea statului si pământului strămoşesc. Vom lupta pentru cucerirea pământurilor furate şi a fraţilor noştri subjugaţi din Basarabia şi Bucovina şi Ardeal şi Cadrilater. Dacă va voi cineva sa meargă voluntar mai departe în lupta contra URSS-ului, o poate face. Dar acest comunism rusesc, constituit ca putere de stat, nu poate fi lichidat acum de vreo armata. El va cădea atunci când cei care şi l-au însuşit se vor lămuri aici” ( Si a arătat cu degetul spre frunte ).
      Cererii de control economic, legionarii au răspuns: “Asa ceva nu putem admite. Va vom vinde ceea ce ne prisoseşte. Tara noastră este ciuntita şi problema refugiaţilor este foarte grea”. Dar nemţii s-au gândit sa înlăture guvernul civil legionar, lucru care intra şi în calculele lui Antonescu, şi sa-l şantajeze pe Antonescu, care apoi sa treacă cu armata si economia de partea lor.”

      Acest citat ar trebuie sa te lamureasca deplin ce e bine si ce e rau.

      Vezi ca amesteci lucruri lumesti cu ortodoxe, si pe baza amestecaturii apoi tragi concluzii ce se vor ortodoxe.

  18. Vali
    a fost o greseala istorica trecerea Nistrului ce a costat sute de mii de morti (trebuia urmat exemplul Finlandei sub Mannerheim) la fel si “eliberarea” de dupa 23 august. in Afganistan ce cautam? ce interese are armata romana acolo oare “implementam” demoncratia la triburile pashtune? sau se lupta “baietii” cu “al qaeda”?..ha ha, make my day, amice..
    ps in actuala armata romana se castiga suficient de bine cat sa traiesti decent da romanasul nu se multumeste cu ce are daca nu are siun beamveu ultimu racnet ca a vecinului nu poate dormi noptea de aici si datoriile de care ziceai..

  19. pps
    vorba amicului mircea v si io dorm f linistit acum ca suntem tintiti de rachetele Iskander (hipersonice) din Crimeea ,ce “norok” pe noi ca avem scutu de la Deveselu..

  20. Cata Liv,

    Juramantul este fata de tara numita Romania. Asta cand era armata obligatorie. La cei angajati acum in armata, ca acum avem armata pe bani, “profesionista”, nu stiu daca soldatul asta mai depune vreun juramant, ca este angajat ca orice angajat.

    Am prietern ofiter care in momentul in care a mirosit ca e vorba de incursiuni de jaf si macel in alte tari, la mii de km de Romania si aflate pe alte continente, a parasit instant sistemul. Nu de alta, da nu mai avea nici o legatura cu juramantul de aparare a patriei. In toate operatiunile astea din Irak si Afganistan despre asta e vorba :jaf si macel.

    Ai fost foarte tare cu aia ca orice militar isi indeplineste misiunea de jaf si macel intr-o tara straina din patriotism. Pai daca seful tau iti da un ordin dement, tu indeplinesti acel ordin, ca esti patriot?
    Nu nene, il indeplinesti pt ca esti la fel de dement ca si acel ordin, la fel de dement ca si acel sef.

    Inca o data, stii ce spune Iisus Hristos despre juramant, si ce valoare are el dpdv ortodox?
    Pt ca ai ocolit raspunsul, citeste mai jos:
    33. Aţi auzit ce s-a zis celor de demult: “Să nu juri strâmb, ci să ţii înaintea Domnului jurămintele tale”.
    34. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă juraţi nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu,
    35. Nici pe pământ, fiindcă este aşternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat,
    36. Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru.
    37. Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este.

    Auzi bre de la cine e juramantul? De la cel rau. Baga la cap si mai lasa-ne cu juramintele astea.
    Faptul ca bor pomeneste acesti soldati e doar alta masura a caderii bor din dreapta credinta, din dreapta socoteala, din bunul simt ortodox.

  21. Domnul să – l miluiască. Eroii sunt cei care mor în luptă pentru apărarea țării și a aproapelui nu în slujba organizației satanica și antihristica NATO.

  22. Totuși războiul din Afganistan e, spre deosebire de cel din Iraq, un război legal, având aprobarea națiunilor unite. Prezenta trupelor de menținere a păcii e aprobată de guvernul afgan, nu confundați războiul din Irak cu cel din Afganistan.

  23. sa ne intelegem , soldatii romani care lupta in tari straine o fac pentru a obtine bani. Deci sunt mercenari, Nu are rost sa ne ascundem de realitate. Lupta pentru apararea tarii si a neamului lor este datoria pe care ei si-au asumat-o. Si pentru care au depus juramant. . Si ei ce fac?… Aleg sa lupte pentru bani in tari straine….pentru bani….pentru idealuri care nu au tangenta cu neamul si cu tara lor…. mantuire …. nu stiti ce vorbiti …. ce fapta mareata in slujba semenilor lor au savarsit …. cand prin activitatea pe care o desfasori in mod benevol, pentru bani , alegi sa faci rau intr-un fel sau altul unui semen de-al tau … fie el si afgan, african, etc… despre ce mantuire vorbiti? este vorba de distante de mii de ani lumina intre ce ar trebui sa faca un om pentru mantuire si ceea ce fac oamenii acestia in prezent….

  24. NICI UN ROMÂN NU ARE CE CĂUTA ÎN ȚARA ALTUI POPOR .NOI ȘI STRĂBUNII NOȘTRII NU AM INVADAT NICI UN ALT POPOR .AU VENIT STRĂINII ȘI AU CONFISCAT CONDUCEREA ȚĂRII ,AU FĂCUT LEGI DUPĂ PLACUL LOR ȘI ÎN INTERESELE LOR ,ȘI TOT ÎN INTERESELE LOR ÎI TRIMIT PE TÎMPIȚII AVIZI DUPĂ BANI SĂ LE FACĂ JOCURILE ,INTRÎND CU ARMA PE TERITORIUL ALTUI POPOR . ACEȘTI SOLDAȚI TREBUIE SĂ VINĂ ACASĂ ,DEOARECE POPORUL ROMÂN NU I-A TRIMIS ACOLO .NU PUTEȚI FI EROI INVADÎND TERITORIUL ALTOR POPOARE .

  25. Cand intri in armata faci ascultare. Precum sutasul din Evanghelie. Mantuitorul nu l-a certat.
    Sf Ioan Botezatorul cand a fost intrebat de soldatii romani (armata de ocupatie) ce sa faca, le-a spus sa se multumeasca cu solda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button