X

Un soldat român a murit în Afganistan, alți doi fiind răniți în urma unui atac sinucigaș

de null

Un militar român a murit, iar alţi doi au fost răniţi la Khandahar, în urma unui atac de tip kamikaze.  Erau într-un convoi format din 4 vehicule, când un insurgent care conducea o maşină capcană a intrat în blindatul lor.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La doar 41 de ani, caporalul Mădălin Stoica şi-a pierdut viaţa după ore de agonie în spital. Aceasta a fost prima şi ultima sa misiune într-un teatru de război.

Acesta este momentul în care jihadistii au provocat explozia şi au intrat cu maşina capcană în convoiul militar românesc. Fotografia a fost făcută de un taliban care a comentat pe Twitter atentatul.

Atacul sângeros a avut loc la ora 10, ora României în Kandahar, în apropierea aeroportului. Cei trei militari se aflau într-un blindat, într-o misiune de patrulare alături de alte trei astfel de vehicule.

În urma impactului devastator, unul dintre militari, caporalul Mădălin Stoica a fost cel mai grav rănit. Tot la spital au ajuns şi camarazii lui, caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma.

Caporalul Mădălin Stoica avea doar 41 de ani, iar în ultimii 15 a fost militar de carieră. Misiunea din Afganistan a fost prima şi singura la care a participat

Mădălin Stoica a fost avansat post mortem la gradul de sublocotenent şi a fost propus pentru a primi, Ordinul Național “Steaua României” în grad de Cavaler.

În total în teatrele de operaţiuni din Afganistan, Irak şi în Balcani au murit 28 de soldaţi iar alţi 180 au fost răniţi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Asta face tridentul NATO-SUA-UE din noi, soldatii nostrii sunt prin orientul mijlociu ca forta de ocupatie in timp ce musulmanii ne ocupa incet incet tara si continentul. Vom regreta amarnic treaba asta in cativa ani.

  2. DUmnezeu sa-l ierte!
    Nu stiu cum, ca niciodata nu era nevoie ca Armata romana sa fie foosita drept servicui de tip mercenariat.
    Ce treaba avem in alte tari cu armata?
    Nu e destuul ca a fost “terminata” economic, militar de catre NATO, social prin contaminarea radioactiva cu bombele imbogatite cu Uraniu britanice (in special!) si nu numai?
    Stiti ca de ani de zile femeile sint sfatuite sa nu ramana insarcinate fiindca rata de pierdei de sarcina si de nascuti ne-viabili, malformati datorita radioactivitatii apei si alimentelor este foarte ridictata?
    … asemanator cu Serbia, din pacate si spre osandirea celor din NATO care au luat in batjocura numele Domnului!
    Chiar militar fiind, ca sa mergi pe “teatrele de razboi” in tarile cu care nu esti inrazboi, de fapt…. trebuie sa dai din coate, sa “ungi” ca sa prinzi (crede bietul pacalit) loc “in fata” unde se fac bani…
    Chiar mort, familia incaseaza ceva cobsistent – auzisem ca in SUA “prima” era de nivelul milionului de dolari, nu cred ca e la fel pentru romani care sint la un pret mai mic, fara indoiala.
    Era bine sa avem interdictie in Constitutie ca Armata sa trimita oameni in afara granitelor tarii cu exceptia redobandirtii teritoriile istorice romanesti si apararii romanilor din strainatatea care ne-nconjoara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button