X

Datele personale ale jumătate dintre americani, expuse în urma unui atac cibernetic: Ar putea urma furturi de identitate

de null
FOTO: http://s2. ziareromania.ro/?mmid=f92864f481820f07d9

Aproximativ 143 milioane de consumatori din SUA – aproape jumatate din populatia tarii -, dar si unii rezidenti din Marea Britanie sau Canada ar putea fi afectati de un atac cibernetic gigantic care a vizat timp de mai multe luni, in 2017, compania americana Equifax, specializata in protectia si analiza datelor personale si financiare ale clientilor care solicita un credit de la o banca sau de la un organism de creditare.

„Infractorii au exploatat o bresa informatica a unui site de Internet american pentru a avea acces la anumite fisiere” intre „mijlocul lui mai si iulie”, a indicat joi Equifax intr-un comunicat, precizand ca „incidentul vizeaza in mod potential circa 143 milioane de clienti in Statele Unite”, informeaza agentiile internationale de presa.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Date precum nume, numere de securitate sociala, date de nastere, adrese si, in unele cazuri, numere de permise de conducere au fost accesate in timpul incidentului, care a fost descoperit pe 29 iulie. Astfel de informatii ar putea servi la furturi de identitate.

Potrivit companiei, au fost accesate numerele cardurilor de credit a circa 209.000 de persoane, precum si documente sensibile referitoare la credite pentru aproximativ 182.000 de persoane.

„Este, evident, un eveniment dezamagitor pentru compania noastra (…) Prezint scuzele mele clientilor pentru ingrijorarea si frustrarea provocate”, a declarat directorul executiv Richard Smith, dand asigurari ca Equifax procedeaza la verificarea tuturor sistemelor sale de securitate informatica.

Equifax a pus la dispozitie un site si un numar de telefon pentru clientii sai, promitand asistenta gratuita impotriva furtului de identitate. Potrivit unor experti in securitate cibernetica, atacul a fost unul foarte grav.

„Pe o scara de la 1 la 10, acesta este de 10. El afecteaza intregul sistem de raportare a creditelor din SUA, pentru ca toata lumea utilizeaza aceleasi date”, a comentat Avivah Litan, analist la Gartner Inc., o companie care depisteaza fraude si furturi de identitate.

Equifax, cu sediul in Atlanta (statul Georgia), „analizeaza datele a peste 820 milioane de consumatori si a peste 91 milioane de companii din lume”, fiind prezenta in 24 de tari, unde detine 9.900 de angajati.

La trei zile dupa ce Equifax a descoperit incidentul, trei membri din conducerea sa, inclusiv directorul financiar John Gamble, au vandut actiuni detinute la companie pentru circa 17,8 milioane de dolari. Potrivit agentiei Bloomberg, aceste tranzactii nu fusesera anuntate in documentele bursiere publicate anterior de Equifax. Compania a precizat insa ca directorii „nu erau la curent” cu atacul cibernetic in momentul in care si-au vandut „o mica parte din actiuni”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button