X

Plângere penală la DNA împotriva fostului ambasador SUA în România. Hillary Clinton e chemată martor

FOTO: http://img.inin.ro/?u=http%3A%2F%2Fobservator.tv%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2017%2F9%2F6%2F223347%2F1504687211d4f20085.jpg%3Ft%3D1&w=840

Ingrid Mocanu, fost director in Ministerul Justitiei, a depus o plangere la DNA, miercuri, pe numele fostului ambasador SUA in Romania, Mark Gitenstein, in cadrul acesteia, Mocanu solicitand ca Hillary Clinton, Traian Basescu si Emil Boc sa fie audiati ca martori.

Plangerea fostului director din cadrul MJ vizeaza o presupusa fapta de trafic de influenta, dupa ce fostul ambasador SUA ar fi intervenit pe langa fostul presedinte Traian Basescu si pe langa fostul premier Emil Boc, pentru favorizarea unei firme.

„Constatand din stenogramele WikiLeaks ca domnul fost ambasador al Statelor Unite se presupune a fi comis o fapta de trafic de influenta, am formulat un denunt penal impotriva domniei sale. Ambasadorii au obligatiile prevazute de legislatia statelor in care functioneaza. Si impotriva domnului Klemm s-a depus o plangere penala, iar DNA a considerat ca poate fi analizata pe fond si s-a constat, pe fond, ca acea fapta nu a existat”, a spus Mocanu, la iesirea din sediul DNA.

Ingrid Mocanu a spus ca este vorba despre o firma pentru care fostul ambasador al SUA la Bucuresti ar fi intervenit „la cel mai inalt nivel”.

„Din stenogramele WikiLeaks a reiesit ca domnul ambasador a intervenit la cel mai inalt nivel in stat, la domnul Boc si la domnul Basescu, pentru a rezolva un contract la Fondul Proprietatea, adica sa nu aiba probleme o societate comerciala si sa se semnze contractul in conditiile pe care le dorea acea societatea. Ulterior, domnia sa a lucrat chiar in stransa conexiune cu acea societate. Apreciez ca fapta respectiva constituie elementele infractiunii de trafic de influenta”, a precizat fostul director din Ministerul Justitiei.

Sursa citata a precizat ca Hillary Clinton este una dintre destinatarele acelor informatii, motiv pentru care a cerut ca ea sa fie audiata in acest dosar.

„Am propus-o ca martor si pe domnia sa. L-am propus ca martor si pe domnul Basescu si pe domnul Boc. Domniile lor vor spune daca sunt adevarate sau nu. Stenograma este insusita si de un alt angajat al Ambsadei SUA din acea perioada. Si pe acesta l-am citat. Domnia sa poate sa spuna daca stenograma este reala sau nu”, a conchis Mocanu.

La finalul lunii martie 2017, Ingrid Mocanu a fost chemata la DNA pentru a i se aduce invinuirile intr-un nou dosar, in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu despagubirile acordate referitor la un teren din Capitala.

Ea a fost retinuta, in martie 2015, intr-un alt dosar privind ANRP, ea fiind suspectata ca a participat, alaturi de alti membri al Comisiei ANRP, la acordarea unor despagubiri supraevaluate cu 75 de milioane de euro.

Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!