X

GAFĂ, trecută NEOBSERVATĂ în LOGO-ul Centenarului Marii Uniri

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Propunerea “Hora” a agenției de publicitate FCB BUCHAREST a fost aleasă identitatea vizuală ce va reprezenta Centenarul Marii Uniri de la 1918 și al Războiului pentru Întregirea Neamului, informează Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN). 

Logo-ul este reprezentat de numărul 100, scris cu puncte tricolore, alături de textul “România 1918-2018| Sărbătorim împreună”. Scriitorul Alexandru Petria observă însă o gafă care a trecut neobservată de juriu. Culorile din cifra “1” reprezintă steagul României, însă ordinea este greşită: în loc de albastru-galben-roşu, culorile sunt în ordinea inversă – “roşu-galben-albastru”.

“E foarte bine că a fost ales logo-ul pentru centenar. E foarte rău că pe cifra 1 culorile sunt puse invers. Treabă de profesioniști, și autorul, și juriul, desigur”, scrie Alexandru Petria pe Facebook.

Cu un total de 234,64 puncte, propunerea câștigătoare a FCB BUCHAREST, denumită ‘Hora’, s-a aflat pe primul loc atât în preferințele juriului, cât și ale publicului, din partea căruia a primit 27% din voturile exprimate. Logo-ul a fost construit pornind de la două cercuri reunite de simbolul infinitului. Cercurile sunt compuse din puncte individuale care cresc și se dezvoltă. Hora infinită obținută este un simbol viu, sugerând continuitate împreună, rezistență și creștere, precizează MCIN.

Identitatea vizuală câștigătoare a fost aleasă, în urma concursului de idei lansat de MCIN, împreună cu Uniunea Agențiilor de Publicitate din România și cu sprijinul International Advertising Association, al Centrului de Excelență în Studiul Imaginii și al UNArte, la care au participat pro bono trei agenții, respectiv Pastel, FCB BUCHAREST și Brand New.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Mie nu mi se pare prea în regulă acest logo. Sărbătorim unirea, dar steagul românesc e împărţit în zeci de puncte? Mai curând, acest logo e potrivit pentru regionalizarea atât de dorită de neprietenii neamului şi mă întreb dacă nu s-au gândit la asta cei care l-au promovat.

  2. Simbolistica poate fi interpretata si astfel: ”Tara noastra este una pe vecie”. Cele doua zerouri formeaza semnul infinitului, care este o referire atat matematica, filosofica, cat si teologica la spatiu, timp, continuitate, absolut si Dumnezeu. Din punctul acesta de vedere consider ca este o imagine foarte inspirata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button