X

În China, un tânăr DEPENDENT DE INTERET a murit după 48 de ore de la internarea sa într-un centru de reabilitare. Părinții acuză profesorii de TRATAMENT INUMAN

http://www.channelnewsasia.com/image/9125634/16×9/991/529/6bfdf31ca5f2162da1007d926f2a7d99/FC/the-first-country-to-declare-internet-addiction-a-clinical-disorder-china-is-estimated-to-be-home-to-millions-of-primarily-young-men-who-spend-hours-online-1502794225156-2.jpg

Un adolescent din China a murit într-un așa-numit centru de reabilitare pentru dependenții de internet. Fusese internat chiar de părinți, însă după doar două zile băiatul a murit.

Li Ao avea 18 ani, dar petrecea prea mult timp în fața calculatorului. Cel puțin asta au considerat părinții, care disperați au plătit 3.000 de dolari pentru a-l interna într-un așa-numit centru de reabilitare, dintr-o zonă izolată din estul țării. Două zile mai târziu au fost anunțați că băiatul a murit.

Mama a povestit că a numărat peste 20 de traumatisme pe corpul băiatului.

Așa-numitul centru educațional unde l-a trimis promitea o reabilitare sigură prin terapie și exerciții fizice pentru dependenții de internet. Părinții băiatului cred însă că adevărul este cu totul altul.

Asemenea centre care susțin că vindecă dependența de internet s-au înmulțit în ultimii ani în China. Sunt foarte controversate pentru că în multe cazuri aplică pacienților pedepse corporale și chiar terapie cu electroșocuri. Rămân însă foarte populare în China pe fondul răspândirii accesului la internet: anul trecut, China număra 730 de milioane de utilizatori.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. In scurt timp situatia se va inversa. Vor fi internati cei INDEPENDENTI de internet.

    Starea on-line va fi o stare normala a oamenilor. Cine nu va fi on-line nu va exista. Nu educatie, nu asistenta medicala, nu servici, nu „viata” sociala, nu nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!