X

TRUMP a creat o coaliție care să dea o replică decisivă Coreei de Nord

de null

Amenințări fără precedent, Trump a răspuns într-o manieră radicală, SUA a adunat mai multe state pentru a da o replică decisivă „pericolelor” Coreei de Nord

Coreea de Nord „analizează cu atenție” o lovitură asupra insulei americane Guam (din vestul Pacificului), a declarat acum câteva ore un oficial al armatei nord-coreene, citat de presa inytrenațională. „Comandantul suprem al forței nucleare, președintele Kim Jong-Un, va lua o decizie” cu privire la atac, informează KCNA, agenția oficală a Phenian-ului.

Acest mesaj de o gravitate excepțională survine la scurt timp după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord din cauza testelor cu rachete balistice intercontinentale din iulie. Imediat după anunțarea sancțiunilor, Phenianul a lansat un prim mesaj dur la adresa SUA.

„Inamicii nu trebuie să uite că suntem gata să luăm măsuri strategice nemiloase, care implică acțiuni fizice, prin mobilizarea deplină a puterii noastre naționale”, a declarat un oficial nord-coreean citat KCNA.

Aflat în concediu în Bedminster, statul New Jersey, Donald Trump a reacționat dur la auzul amenințărilor lansate de Coreea de Nord. „Foc și furie” a declarat Trump, wagnerian.

„Coreea de Nord ar face bine să nu mai amenințe Statele Unite. Li se va face față cu foc și furie cum n-a mai văzut lumea”, a spus Trump într-o declarație făcută la Clubul Național de Golf care îi poartă numele.

Președintele american reacționa astfel la atitudinea „hotărâtă” a unor țări față de regimul de la Phenian. Premergător acestei declarații care a făcut înconjurul planetei, Donald Trump postase un mesaj asemănător pe Twitter:

„După mulți ani de nereușită, țările se adună pentru a reacționa în cele din urmă la pericolelel reprezentate de Coreea de Nord. Trebuie să fim duri și decisivi!”,

​Trump a postat și știrea Fox News care anunța că Phenian-ul transportă două rachete maritime de croazieră pe o navă de patrulare din largul coastei estice a Asiei.

Amenințarea nord-coreeană pare a fi cu atât mai gravă cu cât, potrivit Agenției de Informații Militare a SUA (Defence Intelligence Agency — DIA), Phenian-ul a reușit să miniaturizeze o încărcătură nucleară care ar putea fi montată pe o rachetă intercontinentală.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.