X

Statul Islamic, aproape de dispariție?

de null
http://www. capital.ro/uploads/cache/2014-03/siria-605x.jpg

După ce ani de zile gruparea jihadistă Stat Islamic a avut sub ocupație orașe importante precum Mosul, Raqqa, Ramadi sau Fallujah, în ultima perioadă a pierdut o mare parte din teritoriile cucerite. Astfel, orașul Mayadin a devenit acum noua “capitală administrativă” a Statului Islamic. Acesta este locuit deopotrivă de jihadiști și civili și este ținta unor raidurilor aeriene devastatoare, relatează Le Monde.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Oraşul, devenit centrul “califatului”, va fi scena următoarei campanii terestre împotriva Statului Islamic, poate ultima, comentează sursa citată.

În prezent, Mayadin este scena unor tragedii permanente. Astfel, 60 de morţi, în majoritate deţinuţi, au fost ucişi la 27 iunie în urma unui raid aerian asupra unei închisori în care Statul Islamic îşi închidea oponenţii în acest oraş sirian de pe malul Eufratului, la 500 km est de Damasc şi la 100 km de graniţa cu Irakul.

În noaptea de 25 spre 26 mai, 106 persoane, între care 40 de copii, au fost ucise după raiduri ale coaliţiei internaţionale împotriva unui cartier locuit de presupuşi membri ai Statului Islamic. La 18 iunie, asupra oraşului s-au abătut rachete balistice iraniene. Cu o zi înainte, raidurile au vizat o şcoală, un oficiu poştal, un fost comisariat şi împrejurimile unei clinici, ucigând o familie de patru persoane, refugiaţi din Deir Ezzor (est), capitala provinciei cu acelaşi nume, unde mai bine de doi ani se duc lupte neîntrerupte între gruparea jihadistă şi regimul sirian. Nici localităţile din jur nu sunt mai ferite de violenţe.

Mayadin datorează acest potop de foc reputaţiei sale de neinvidiat de a fi “noua capitală administrativă” a Statului Islamic după regruparea a sute de combatanţi jihadişti, în timp ce fiefurile grupării de la Mosul, în Irak, şi de la Raqqa, în Siria, sunt pe cale să fie recucerite de forţele antijihadiste. Printre aceşti combatanţi se află “HVT” (high value targets sau ţinte de înaltă valoare adăugată, potrivit terminologiei coaliţiei internaţionale).

“Gruparea Statul Islamic a redesfăşurat eşalonul superior de cadre, inclusiv comandamentul de operaţiuni externe în regiunea Mayadin din momentul în care Statele Unite şi aliaţii lor din teren au început să încercuiască Raqqa. De fiecare dată când coaliţia se apropie, Statul Islamic se deplasează”, remarcă Jennifer Cafarella, analistă la think tank-ul american Institute for the Study of War.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

16 comentarii

  1. Admin!

    Știi, spuneai acum câteva zile că, având în vedere defilarea trupelor antitero în Timișoara, ți-era teamă că ăștia, ca să ne pună cu botu pe labe (cei care s-au deșteptat și continuă să se deștepte…) trecându-le prin cap să dea naștere unui atentat ”terorist”, ca să promoveze mai abitir Legea Big Brother, băgând frica-n oasele slăbănogite ale românilor care vor cerși îndurare, rezolvare CHIAR prin restrângere de libertăți civile!

    Staul Islamic sau ISIS, spune unul deștept cam despre ce este vorba, pe scurt:

    ””Organizatia ISIS, ulterior care si-a schimbat numele in IS a fost creata ca un proiect comun de catre CIA si Mossadul Israelian ca sa combine mercenari psihopati prefacandu-se ca sunt jihadisti islamici adunati de peste tot de pe planeta: Cecenia, Iraq, Afganistan, Arabia Saudita, pana in provincia chineza Xinjiang, in ceea ce CIA a numit operatiunea “cuibul de viespi”.

    Cand un jurnalist israelian care era expert a atras atentia ca de fapt literele ISIS sunt prescurtarea in limba engleza a Mossadului – Israel Secret Inteligent Service, imediat jihadistii aparent “s-au razgandit” si si-au luat alt nume: Islamic State (IS) in ceea ce a s-a vazut a fi o incercare prosteasca de a salva aparentele.

    Comandantul suprem al ISIS pe numele Abu Bakr al-Baghdadi autoproclamat “descendent direct al profetului Mohamed”,e in realitate un agent israelian cu numele Simon Eliott. (Videolink https://www.youtube.com/watch?v=CuRot1

    CIA-ul, Departamentul American de Stat, Fundatia pentru o societate deschisa a lui George Soros, Freedom House NED si alte ong-uri patronate de CIA au dezlantuit un val de asa-zise revolutii arabe colorate. In realitate, nu era decat un sistem perfid de a schimba regimurile politice sustinut puternic de CIA si Departamentul American de Stat, folosind Twitter, Facebook si tot felul de activisti pe care Washington i-a antrenat cu luni inainte.

    Tarile pline de petrol islamice ale planetei deveneau prea independente de bancile britanice si americane si de multinationalele lor cu petrol. Presedintele egiptean Hosni Mubarak, cel din Tunisia BenAli si presedintele Ghadafi din Libia, vroiau sa se uneasca si sa creeze o uniune bancara care sa dea bani fara dobanda si asta ar fi amenintat serios dominatia financiara a Wall Street si City of London.

    Totusi putini s-au intrebat cine sau ce sta in spatele acestui stat Islamic si a regimului de teroare pe care il propaga. Ca sa raspundem la aceasta intrebare, ar trebui sa ne intoarcem in timp si sa facem o calatorie in perioada imediata dupa Al 2-lea Razboi Mondial, cand s-a nascut a doua agentie de informatii americana, numita CIA.

    Relatia dintre CIA si un grup specific de politicieni islamisti a inceput in 1950 in Munchen unde dupa razboi si-a atins o noua dimensiune in anul 1980 cand CIA, impreuna cu serviciile de informatii ale Arabiei Saudite au adus un islamist foarte bogat, numit Osama Bin Laden in Pakistan sa recruteze jihadisti islamisti, ulterior numiti “mujahedini” pentru un razboi terorist impotriva armatei sovietice care ocupa Afganistan.”

  2. Explicit și documentarul ăsta, care spune despre TERORISM:

    Atentatul din Paris , un motiv pentru noi legi de supraveghere
    https://www.youtube.com/watch?v=9a1j2y_a9jI

    Atentatul din Paris, o revendicare falsă!

    (Ce EXPLICIT…în timp ce spune despre mânăria asta ”teroristă”, pe ecran…apar două imagini, una venind de sus, alta pornind de jos.

    În prima, apare într-un colț steagul Americii și jumătatea de cap (până la rădăcina nasului) a lui Bush, de-a lungul imaginii coborând o dată cu mecla lui, scris ”USA”, vertical.

    Cea de-a doua imagine, este a unui soldat îmbrăcat în uniformă, care are fața acoperită cu cagulă, tot până la rădăcina nasului, având scris ”ISIS”.

    La un moment dat, imaginile se întîlnesc și se suprapun, rezultând singurul și adevăratul personaj terrorist = Bush, plus întrepătrunderea cuvintelor SUA cu ISIS.)

    Mințile și mâînile care au planificat pentru prima dată și au efectuat atentatul Charlie Hebdo din Paris, apoi teribilul măcel de Vineri – 13.11.2015 – sunt aceleași, sunt identice.
    De fapt, operele tragice, sunt ale acelora care au creat în jurul mesei, pentru început, Al Qaeda și apoi ISIS.

    Cine a vrut să creeze măcelul din Paris, și a făcut posibil să aibă loc într-o zi de Vineri 13, a trimis un semnal précis de natură masonică.
    Iată ce-a declarat de curând, GIOLE MAGALDI, care este mare maestru de Loja Muntelui Sion, și apoi lider al Marelui Orient democratic:

    ”Diferiți prieteni, înfrățiți, onești și scrupuloși, din diferite servicii de inteligență din diferite națiuni care operează în Franța, dar în mod particular la Paris, mi-au mărturisit că, fără o spărtură mare cât o casă în operele acestor servicii, operele de Vineri 13, n-ar fi putut să aibă loc, niciodată.

    Dar glumim când spunem că teroriștii vin fără probleme, la puțini pași distanță de postul unde se plimbă Președintele Republicii, și merg să facă cel mai teribil atentat, într-un local care a fost DEJA AVERTIZAT ÎN TRECUT, fără a fi depistați de aparatele serviciilor de inteligență.

    Toate aceste lucruri, nu ar fi fost posibile în niciun mod.”

  3. În cartea ”Masoni”, editura ”Chiarelettere”, Magaldi, ne descoperă câteva comploturi oculte ale unora din cele 36 Super-Loje secrete, cu putere mondială.

    Printre ele, și HATHOR PENTALPHA, care este fondată de Bush, din care, ca și al doilea autor, fac parte personaje importante, cum ar fi:
    -TONY BLAIR, inventatorul armelor de distrugere în masă, a lui Saddam.
    -NICOLAS SARKOZY, autorul Războiului din Libia.
    -liderul turc ERDOGAN, care este banca de capital al conflictului din Siria.

    Măcelul din Paris, a fost o operațiune militară mascată de Jihadism, un tipic, sub o revendicare falsă.

    Definiție din Wikipedia: Fals-flag, înseamnă în italiană, ”o operație sub steag fals”, și e O TACTICĂ SECRETĂ A OPERAȚIUNILOR MILITARE SAU A UNEI ACTIVITĂȚI DE SPIONAJ, CONDUSĂ DE GUVERNE SAU DE SERVICIILE SECRETE, fiind proiectată să apară, ca și cum ar fi executată de către alte organizații, chiar și prin infiltrarea acestora din urmă.

    ACEASTĂ TACTICĂ, ESTE FOLOSITĂ CHIAR ȘI ÎN TIMP DE PACE.

    De exemplu, ca în perioada italiană, ”Strategia tensiunii”.
    Ea acoperă chiar și operațiuni în care inamicul este condus chiar și fără să știe, spre a ajunge la un obiectiv pe care poate să-l declare ca fiind al său, în propria sa misiune.

    Ne întoarcem la datele disponibile, privind atacu din Paris, din ”Vineri 13”.
    Sursele oficiale, NU sunt credibile.
    Filmările și pozele fotografice, NU sunt clare, cu unghiuri improbabile.
    Apoi filmează ambulanțe, forțe de ordine, DAR NU FILMEAZĂ VICTIME, sau le filmează în context dubios – victime care sunt transportate în brațe, cu sentimente improbabile, FĂRĂ CEA MAI MICĂ ATENȚIE PE CARE TREBUIE SĂ O AI, PRIVIND ȘOCUL AVUT.

    Tineri care atârnă la ferestre, ca-ntr-o farsă ridicolă.
    Nimeni dintre noi până azi, n-a văzut cel puțin, un mort.
    Dar cu toate acestea, dacă au fost victime, ar trebui scris celor care au organizat această operațiune de atac.

    Pentru că, lucrurile sunt două: ORI E UN ATENTAT ADEVĂRAT, ORI E O REVENDICARE FALSĂ.
    Nu pot să fie aceste două lucruri, împreună.
    Aș putea spune că morți au fost, dar numărul a fost exagerat, excesiv.
    Deci, șase morți au fost, iar scena atentatului, a fost organizată.

    A CUI ESTE RESPONSABILITATEA VICTIMELOR?

  4. A celor care au realizat această scenă?

    Sau ar trebui să ne gândim că, teroriștii și forțele de ordine au colaborat în acest atentat?
    Iar mass-media, ACOPERĂ ACEASTĂ COMPLICITATE între forțele de ordine și teroriști, pentru a justifica următorul război de agresiune într-o țară ca Siria, care este afară din zona ”datorie în bani”, ce a fost impusă de FMI.

    Iată un fapt care, singur reușește să demonstreze că măcelul a fost doar un scenariu!
    Dintre multele fotografii care au fost făcute cu oameni prezenți la concert, la locul atentatului, (4:18) putem vedea o tânără pe care déjà am văzut-o în multe ocazii, prezentă printre persoanele disperate.
    Era prezentă cu directoru școlii din Sandy Hook, la cinematograful Aurora, la maratonul din Boston, unde au explodat mai multe bombe.

    Ipotezele sunt două: ori această domnișoară este fără noroc, și se găsește mereu în locul greșit, la momentul greșit, ori este UN ACTOR DE CRIZĂ, o actriță obișnuită să recite partea celui însângerat, ori a prietenei prezente și îndurerate, care apare, după revendicare…” O operațiune psihologică”.

    Ne doare să vorbim, dar este ceva ce nu este în regulă, ca și cu această fotografie (4:54), care este creată de un maestru ”șacal”.
    Vă fac o întrebare: dacă tu ai fi fost prietenul unei victime, și te-ar fi trezit cu știrea morții lui, te-ai pune din nou să dormi?
    Probabil, nu!

    Dar dacă-ai fi părinte? Cu siguranță, ”da”!
    -Când am auzit descrierea situației, noi eram déjà în pat, era târziu, ne-am dus să ne odihnim, pentru că situația a venit în mod tragic…
    Am fost anunțați…

    Apropos, victima italiană Valeria Solesin, era dispărută în haosul atacului, așa cum spune o primă mărturisire a concubinului ei, sau a murit în brațele lui, pierzând sânge, după cum spune o a doua mărturisire a aceluiași concubin?
    Exagerăm?

    Thomas Eliot, scria: ”Omul, nu poate să suporte foarte multă realitate”.
    Iată, vă facem cunoscut cum și unde este posibil de a realiza un casting, cu evenimente asemănătoare crizei (www.crisiscast.com , +44 (o) 1424 870 380)
    În criză…
    A reveni la formare…
    Rolul actorilor…
    Formarea super-reală a filmului…
    Scenariul și simularea formării…
    Prepararea pentru criză…

  5. Fii gata pentru a salva vieți…
    Actori instruiți în comportamentul criminalului, și-al victimei.

    Nu vi se pare absurd că suntem obligați să ne concentrăm pe o singură fotografie, (min.6:35) în plus, că nu cunoaștem sursa de unde a apărut?
    Este unica fotografie, disponibilă pe internet.
    Să o mărim, să o ”descoasem”, să o analizăm în detaliu…

    Când în local erau sute de tineri, probabil, fiecare avea propriul celular.
    Și, așa cum se întâmplă în toate concertele, ar trebui să avem minim zeci de video-uri și sute de fotografii, cel puțin înainte de a începe împușcăturile.
    În plus, ar trebui să fie filmările camerelor video interne și externe, ale localului.

    Vedeți ceva ciudat în această fotografie? (min.7:05)
    Aceste victime, par să doarmă foarte liniștiți, fără cea mai mică urmă de sânge pe corpuri sau pe haine, în timp ce în jurul lor este o stradă plină de sânge…de animal?!
    Care DESENEAZĂ O FIGURĂ (cu roșu, în jurul ”victimelor”), CARE PARE O SEMNĂTURĂ…OCHIUL SUPRAVEGHETOR care apare cam peste tot…inclusiv atunci când accesezi e-mail-ul.

    NE DĂM SEAMA DE ABSURDITATEA TOTALĂ A ACESTUI FAPT?

    Un rol fundamental îl are mass-media, care este complice al actului terroristic.
    Tot ceea ce, la nivel de informație, vine după teroare, la fel cum s-a întâmplat după 11 septembrie, de fapt, este o ÎNTĂRIRE A TRAUMEI ORIGINALE.

    Mecanismul psihologic, este următorul: eu am îndoieli privind acest atentat. Bine, dar dacă în zilele următoare văd sau cred că văd un alt atentat, o partidă de football întreruptă, o vânătoare de teroriști, comemorarea unei victime fără un cadavru, probabil că, capacitatea mea critică privind ceea ce s-a întâmplat, merge în vânt…și acolo rămâne…Eu nu cred…

    MANIPULAREA MENTALĂ, ESTE BINE COORDONATĂ.
    Ce vedem la televizor, și încă de mulți ani?
    Așa cum spuneau filozofii greci: ”simțurile sunt înșelătoare”.

    AMINTIȚI-VĂ CĂ VOI, NU AȚI VĂZUT PERSOANE, CI FILMĂRI DE PERSOANE, ceea ce este complet diferit, NE VOR PE NOI, ÎN RĂZBOI!

    ISIS, SUNT DOAR ”MUNCITORI DE ÎNCREDERE”, IAR RĂZBOIUL RELIGIILOR ESTE DOAR O FARFURIE ÎNVENINATĂ, CARE SĂ FIE SERVITĂ POPORULUI.

    Probabil, ar trebui să ne gândim că pentru ISIS, nu era deajuns să fie bombardată de Rusia cu bombe adevărate, în comparație cu bombele SUA.

    Și era nevoie ca și Franța să iasă în față pentru a-i bombarda.

  6. Și dacă este posibil, să trimită chiar și trupe terestre pentru a-i distruge mai bine.
    STRATEGIA ESTE EVIDENTĂ = DE A IMPLICA EUROPA ÎN OPȚIUNEA ”RĂZBOI”, PE CARE PARIAZĂ ÎNCĂ DIN 2001 NEÎNTRERUPT, MINȚILE DIN 11 SEPTEMBRIE.

    NETANYAHU, a spus cu câteva luni în urmă: ”terorismul, va ajunge în Franța, este doar o problemă de timp” (august, 2014,min.9:16)

    Sunt capabili de a inventa ca și inamic public, pentru început, ex-agentul CIA din Afganistan, Osama Bin Laden, și acum pe califul Daiagone? Aceleași bârfe din SUA?
    Ce credeți că sunt pozele cu John McCain și Simon Elliot, alias Al-Baghdadi? (min.9:35)
    Dar, la cine nu se întâmplă să fie din greșeală, împreună cu personaje nedorite, ca și acesta?
    Este adevărat!

    Oricum, sunt déjà mii de luptători jihadiști europeni care s-au înrolat în războaiele de azi.
    Au fost creați un tip de soldați care, în Libia, în Siria și în alte părți, NU VOR SĂ RĂSPUNDĂ CONVENȚIILOR DE LA GENEVA, pentru a putea face UN RĂU MAXIM, CU CEA MAI MICĂ RESPONSABILITATE.

    Guvernanții europeni, vor trebui să suporte presiuni enorme, luptând pentru interesele din țările lor
    Chiar și acest atac din Paris a fost anunțat.

    ȘI ESTE REALIZAT DE UN FLS JIHADISM CARE, PE TOATE FRONTURILE GEOPOLITICE UNDE OPEREAZĂ, ARE MEREU ACEEAȘI MISIUNE = de a destabiliza structurile statale, de a genera TEROARE și HAOS și de a ANGAJA OCCIDENTUL, ÎNTR-UN TIP DE ”AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL”care are ca și OBIECTIV STRATEGIC…PIERDEREA PUTERII CHINEI, care este un adevărat concurent mondial, a guvernării imperial a dolarului!
    Dar și aliatului ei cel mai puternic, Rusia lui Putin!

    Este o schiță precisă, care înaintează printre demolări și victime, și poate fi oprit, doar într-un singur mod posibil: cu democrația!
    Dar, de fapt, sunt foarte punctuali după atentate, reflecțiile politice.
    Procuratorul național anti-mafia – FRANCO ROBERTI – a spus că, trebuie să fim gata să renunțăm la o parte din libertățile noastre de comunicare.

    Un patriot Italian?
    Funcționarii CIA și-ai guvernelor din toată lumea, folosesc de fapt atacurile din Paris, PENTRU A FORȚA INTRODUCEREA DE NOI LEGI PENTRU SUPRAVEGHEREA GLOBALĂ.

    Ceea ce este mai rău, este că informațiile ”ascultate”, demonstrează că autoritățile, așteptau un atac terorist, pentru a înainta planul lor.
    Într-un e-mail scris de ROBERT LEAT, avocatul Serviciilor Secrete în luna august, spune că planul lor este foarte clar conturat.

  7. ”Este doar o lipsă de sprijin pentru a da sentința împotriva informațiilor criptate.
    Dar, un atac terrorist, poate să transforme foarte repede lucrurile.”
    După puține luni de la acest e-mail, are loc un atac terorist la Paris.

    La doar câteva ore după atentat, știrile acuză în mod ciudat comunicațiile criptate.
    Iar funcționarii, dau o sentință împotriva comunicațiilor criptate.
    După tot ceea ce s-a spus, este imposibil să nu înțelegi că este o regie precisă în spatele tuturor acestor evenimente.

    La numărul acestor coincidențe ciudate, trebuie adăugat că, măsurătorul ”stresului” din spatele Bursei, așa-numitul ”indice al fricii”, a crescut Vineri, 13 noiembrie 2015, până la 9,31%, fără niciun motiv aparent.
    Dacă mergem și comparăm rezultatul cu aceiași indicatori din zilele de dinainte de atentatele din New York 2001, Madrid 2004, Londra 2005 și Paris, ianuarie 2015, găsim rezultate asemănătoare.

    BURSA A ȘTIUT TOT, MEREU, ÎNAINTE DE A SE ÎNTÂMPLA.

    Chiar și Wikipedia a știut dinainte, chiar și Twitter…dar, stați liniștiți, este prevăzut ca să știți tot, chiar și voi, în serie, în așa fel, încât să nu faceți mare caz.

    Sfârșit

  8. Amin!

    Ca să nu vă bag în ceață, postez întregul citat al unui amic de pe net, referitor la ISIS, IS, pe care l-am redat fracționat, și nu întreg de la început, ca să-și formeze fiecare o părere reală și clară:

    Deci,

    ”CE V-AM SPUS EU ESTE O INVESTIGAŢIE FĂCUTĂ DE PROFESIONIŞTI …DE SERVICIUL SECRET AL MARINEI AMERICANE…ŞI PE CARE AM TRADUS-O PARŢIAL ÎN ROMÂNEŞTE CĂ SĂ ŞTIŢI CUM STAU LUCRURILE…ÎN UŞA EXISTĂ 2TABERE….

    1-PATRIOŢII AMERICANI DIN ARMATA ŞI SERVICII(CARE-L SUSŢIN PE TRUMP)

    2-MAFIA FINANCIARĂ GLOBALIŞTII GOLDMAN SACHS-WALL STREET(CARE SUSŢIN FINANCIAR STATUL ISLAMIC ŞI PE HILLARY CLINTON)

    Aşa cum stau şi va scriu aceste cuvinte, Europa de Vest este copleşită cu o provocare socială şi culturală fără precedent în istoria ei.
    Un război cultural lung de 4 ani în Siria s-a întins în jurul planetei.
    O organizaţie care se autodenumeşte ISIS, sau aşa-zisul stat Islamic, a erupt violent pe scenă mondială în 2014 că să-şi aroge dreptul de a crea ceea ce ei numesc Califatul Global.

    Condiţiile pentru război şi teroare în Siria au creat mai mult de 2 milioane de refugiaţi, oameni rămaşi pe drumuri.
    Mai mult de un milion dintre ei, deja ajunşi în Europa au cerut azil doar pe durata ultimelor luni al anului 2015.

    Pe 30 septembrie 2015 Federaţia Rusă a acceptat o cerere din partea preşedintelui Bashar Al-Assad pentru a învinge statul islamic şi activităţile teroriste în Siria.

    Această cerere a venit în pofida faptului că Statele Unite au bombardat Siria, aparent împotriva bazelor teroriste ISIS pentru mai mult de un an, dar bombele de fapt au avut efectul doar de a ajută teroriştii să se extindă în zona.

    Implicarea directă a forţelor ruseşti în acţiunea militară departe de graniţele Rusiei, a semnalat o nouă era în politică globală după colapsul Uniunii Sovietice, cu 25 de ani înainte.
    Planeta se pare că se îndreaptă fără scăpare către un nou Război Mondial, acesta fiind unul cu o motivaţie religioasă.

    Ca o ultima soluţie, teroarea Statului Islamic s-a transformat într-un instrument care să fie folosit că o armă de război, un Război Mondial care ar vrea să distrugă Rusia, China şi să oprească dezvoltarea oricărui rival la hegemonia globală unică a complexului militar industrial din Statele Unite.

  9. În 13 noiembrie 2015, un atac sinucigaş cu bombe, multiplu, de-a lungul Parisului, a semnalizat o nouă faza în atacul împotriva civilizaţiei.

    Totuşi, puţini s-au întrebat cine sau ce stă în spatele acestui stat Islamic şi a regimului de teroare pe care îl propagă.

    Că să răspundem la această întrebare, ar trebui să ne întoarcem în timp şi să facem o călătorie în perioada imediată după Al 2-lea Război Mondial, când s-a născut a două agenţie de informaţii americană, numită CIA.

    Pentru mai mult de 6 decenii, o grupare din comunitatea americană de informaţii a folosit şi antrenat tot felul de grupări politice de origine islamică pentru a-şi atinge scopul de a extinde hegemonia americană pe planetă.

    Relaţia dintre CIA şi un grup specific de politicieni islamişti, a început în 1950 în Munchen unde, după război şi-a atins o nouă dimensiune în anul 1980 când CIA, împreună cu serviciile de informaţii ale Arabiei Saudite au adus un islamist foarte bogat, numit Osama Bin Laden în Pakistan să recruteze jihadişti islamişti, ulterior numiţi “mujahedini” pentru un război terorist împotriva armatei sovietice care ocupă Afganistan.

    Succesul operaţiunii CIA, numită operaţiunea “Ciclonul” de a înarma şi antrena mujahedenii islamici că să devină combatanţi, a dus Washington-ul pe drumul de a folosi aceeaşi tactică după colapsul pactului de la Varşovia şi a fostei Uniuni Sovietice în anul 1990.
    Veteranii războiului din Afganistan numiţi mujahedini, mulţi dintre ei saudiţi şi alte naţionalităţi de origine arabă au fost recrutaţi de organizaţia lui Bin Laden.

    Iar Sudan, Libia şi mai mult în dorinţa de a participa în afacerile cu petrol. totuşi cu lansarea aşa-numitei primăveri arabe, un coşmar a început să se desfăşoare pentru Washington şi aliaţii săi din NATO şi Telaviv.

    Fracturi de linie tectonică au apărut la suprafaţă în locuri unde nu fuseseră anticipate.
    Dictatură instaurată de CIA şi organizaţia “Frăţia musulmană” care l-au susţinut pe Mohamed Morsi în Egipt, a fost răsturnată de o insurecţie militară având la baza poporul egiptean şi finanţată de Monarhia Saudită care devenise deja nervoasă.
    Libia a decăzut într-un război civil de tip tribal şi râurile de petrol au fost secătuite până la epuizare pe măsură ce raboiul civil ajungea la limita maximă.

    Totuşi, planificatorii din Washington, Pentagonul şi cartierul general CIA Langley, Departamentul de stat şi Casă Albă cu preşedintele Obama, s-au trezit fără un plan B.
    Au dezlănţuit, finanţat şi antrenat jihadiştii şi organizaţiile teroriste în numele lui Allah fiind planul A. Acesta era singurul lor plan.

  10. ISIS?
    DA’ESH?
    STATUL ISLAMIC?
    CINE SE ASCUNDE ÎN SPATELE NUMELOR DE OCAZIE ?

    Cu un val de aparenţe succese şocante, organizaţia teroristă islamică cu numele impresionant de “Statul Islamic din Irak şi Siria” (ISIS), altfel cunoscut cu denumiri diverse că Statul Islamic din Iraq şi Levant (ISIL), al-Qaeda statul islamic (IS), ori în limba arabă, Da’esh, au obţinut nişte victorii militare şocante în vara lui 2014.

    Foarte bine înarmaţi cu cea mai modernă tehnologie de armament şi vehicule, au capturat oraşul strategic Mosul şi centrele petrolifere din Iraq, inclusiv Kirkuk, apoi s-au strecurat peste graniţa în Siria şi mult mai departe, inclusiv au trecut graniţa în Turcia.

    Organizaţia “ISIS” a devenit un cuvânt de uz casnic când multiple filme pe Youtube care ulterior au fost dovedite de către experţi că fiind falsificate folosind actori profesionişti cu aşa-zise decapitări ale ziariştilor americani, James Foley au creat un motiv de bază pentru o intervenţie NATO condusă de armata Statelor Unite şi alte acţiuni militare în Iraq şi Siria.

    Organizaţia ISIS, ulterior care şi-a schimbat numele în IS a fost creată că un proiect comun de către CIA şi Mossadul Israelian că să combine mercenari psihopaţi prefăcându-se că sunt jihadişti islamici adunaţi de peste tot de pe planetă: Cecenia, Iraq, Afganistan, Arabia Saudită, până în provincia chineză Xinjiang, în ceea ce CIA a numit operaţiunea “cuibul de viespi”.

    Când un jurnalist israelian care era expert a atras atenţia că de fapt literele ISIS sunt prescurtarea în limba engleză a Mossadului – Israel Secret Inteligent Service, imediat jihadiştii aparent “s-au răzgândit” şi şi-au luat alt nume: Islamic State (IS) în ceea ce a s-a văzut a fi o încercare prostească de a salva aparenţele.

  11. Comandantul suprem al ISIS pe numele Abu Bakr al-Baghdadi autoproclamat “descendent direct al profetului Mohamed”,e în realitate un agent israelian cu numele Simon Eliott. (Videolink https://www.youtube.com/watch?v=CuRot1)

    Califatul era pur şi simplu o pseudo-creaţie a CIA şi a Mosadului cu bani din Qatar şi alte state, inclusiv Turcia lui Erdogan în dorinţa de a teroriza şi a proşti publicul american că să se implice într-un alt război în Orientul Mijlociu.

    O sursă de încredere foarte aproape de multimiliardarul saudit şi fostul prim-ministru libanez Saad Hariri, a spus în condiţiile anonimităţii că în final, aprobarea şi lumina verde pentru războiul în Iraq-Siria şi ISIS a fost dată în spatele uşilor închise la Consiliul Atlantic al Energiei Summit în Istanbul,Turcia în 23 noiembrie 2013.

    Consiliul Atlantic a fost unul dintre cele mai influenţe think-tankuri cu privire la politică externă a Statelor Unite şi NATO şi cu privire la geopolitică.

    Aceeaşi sursă declara că coordonatorul cheie al organizaţiei teroriste ISIS Da’ash şi ale acţiunilor sale militare este de fapt ambasadorul american în Turcia pe nume Francis Riccardione.

    ”După cum ştiu nimic nu se mişcă fără aprobarea ambasadorului Riccardione”declara sursă lui Hariri.

  12. Originea organizaţiei ISIS poate fi urmărită direct în timp până la proiectul Mujahedinii Afgani proiect al CIA în 1980 când, accesoriile militare antrenate de CIA şi un saudit numit OSAMA bin LADEN împreună cu partenerul lui iordanian Abu Musab al Zarqawi au organizat cea mai mare operaţiune secretă a CIA în istorie că să scoată armata sovietică din Afganistan şi să falimenteze Uniunea Sovietică.

    După 1989 Al Zarqawi s-a mutat în Irak, unde a fost însărcinat de şefii de la CIA se înfiinţeze organizaţia al qaeda în Iraq , predecesorul direct al statului islamic ISIS iniţial împotriva partidului BAATH al lui Saddam Hussein iar apoi după 2003 că o organizaţie teroristă a musulmanilor sunniţi, care să organizeze atacuri împotriva trupelor americane de ocupaţie şi împotriva musulmanilor şiiţi cu scopul de a justifică o ocupaţie militară permanentă a Irakului;

    În realitate, strategia a eşuat când guvernul şiit al lui Nouri-al-Maliki a cerut Wash
    Nouri-al-Maliki a cerut Washingtonului să-şi retragă trupele americane din Irak ca o consecinţă din organizaţia teroristă Al-Qaida în Irak, Pentagonul şi CIA au creat o nouă şi mult mai mare maşinărie jihadistă de asasinat (ISIS-Statul Islamic), iar scopul era să creeze condiţiile necesare pentru a aduce mai mulţi militari americani în Irak în Siria în Liban, peste aceste graniţe, cu scopul de a schimbă guvernul lui Assad de la Damasc.

    Serviciile de informaţii americane, turceşti, iordaniene conduceau împreună o baza de antrenament pentru rebelii sirieni în oraşul iordanian Safawi în regiunea nordică deşertică a ţării cu poziţionare strategică lângă graniţele cu Siria şi Irak.

  13. Arabia Saudită şi Qatarul,cele două monarhii din golf care au fost cele mai importante în finanţarea războiului împotriva guvernului lui Assad din Siria au finanţat şi tabăra de antrenament din Iordania a organizaţiei Stat Islamic(ISIS), alte rapoarte pretind că o parte din organizaţia ISIS a fost antrenată în tabere secrete în Libia şi totodată în bazele NATO din Turcia aflate lângă graniţa cu Siria.

    De fapt, obiectivul principal al neo-conservatorilor din CIA Pentagon şi Departamentul de Stat, era o confruntare geopolitică între Statele Unite împotriva Rusiei şi împotriva Chinei.
    Pe 7 noiembrie 2015, secretarul ministerului apărării USA, Ashton Carter a ţinut un discurs important în care a atras atenţia împotriva Chinei şi a Rusiei.
    El a spus”Zăngănitul de săbii nucleare ale Moscovei ridică întrebări despre abilităţile strategice ale conducătorilor Rusiei;noi nu căutăm să ne facem Rusia un duşman dar fără a face nici o greşeală Statele Unite vor apară interesele noastre şi ale aliaţilor noştri şi principiile ordinii internaţionale”.

    A mai adăugat: “în faţă provocărilor Rusiei şi a răsăritului Chinei trebuie să îmbrăţişăm metode inovative pentru a proteja Statele Unite, USA şi “noua ordine în faţa provocărilor Rusiei şi a răsăritului Chinei trebuie să îmbrăţişăm metode inovative pentru a proteja Statele Unite,noua ordine internaţională”(NEW WORLD ORDER) .

  14. Bineînţeles, terorismul radical islamic era una dintre “metodele inovative” .
    La începutul anilor 1990, odată cu dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, CIA a transportat sute de luptători islamişti mujahedini care erau din Arabia Saudită şi alţi veterani ai războiului din Afganistan, din anii 1980 implicaţi în războiul secret împotriva Armatei Roşii Sovietice.

    Aceştia au fost transportaţi pe ascuns în Cecenia, că să distrugă nouă Federaţie Rusă ,în mod special ţintă lor erau conductele de petrol ale Rusiei care veneau direct de la Baku din Azerbaidjan prin Marea Caspică în Rusia.

    Domnul James BakerIII şi prietenii lui din marile companii anglo americane (BP-British Petroleum Exxon Mobil), aveau alte planuri,iar proiectul a fost denumit “conducta BTC” susţinut de consortiile de petrol anglo -americane prin Tbilisi în Turcia care era membru NATO, protejat de teritoriile ruseşti.

    În anul 2014, după o încercare eşuată extrem de sângeroasă timp de 3 ani de a schimbă guvernul Bashar Al Assad în Siria, teroriştii organizaţiei “ISIS” proveniţi din IRAK, au dat neo-conservatorilor şi vulturilor războiului din USA, pretextul unui război prin intermediari împotriva Rusiei Iranului şi a Chinei prin asaltul strategic împotriva lui Bashar al Assad în Siria.

    Dictatorii paranoici şi putrezi de bogaţi ai Arabiei Saudite şi Qatarului, cu ajutorul preşedintelui turc Erdogan, căruia i s-a oferit iluzia transformării Turciei într-un stat islamic de tip “imperiu otoman” , au făcut de fapt munca murdară de terorişti islamişti, pentru Washington şi Tel Aviv.

  15. La prima vedere, războiul Statului Islamic (ISIS), a fost pentru petrolul, gazul şi controlul asupra conductelor care transporta bogăţiile petrolifere din regiune…
    Am ajuns la evoluţia acestei organizaţii “Frăţia Musulmană” şi la alianţele ei cu tot felul de servicii de informaţii şi de spionaj non-musulmane, începând cu MI6 din Anglia, la Heinrich Himmler şi SS-ul nazist, şi ulterior…la începuturile CIA din anii 1950.

    Din primele zile ale lui 2015, era din ce în ce mai clar că:
    – un război al Washington-ului în Ucraina a eşuat,
    – că un război al Washington-ului în Siria a devenit un coşmar de nedescris, ca şi creaţia a noului aşa zis “noul imperiu otoman” în Turcia, în jurul organizaţiei “CEMAAT” a lui Fethullah Gullen – devenit un inamic existenţial într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte cu fostul aliat, preşedintele turc Erdogan, ca tactică a Washington-ului pentru a folosi islamul fundamentalist ca şi armă politică, pentru a securiza şi a revitaliza hegemonia globală americană care-a eşuat peste tot.

    Oligarhii americani care controlează Washington-ul prin influenţa think-tankurilor şi proprietatea asupra presei importante şi a mas-media, nume precum Gates, Rockefeller, Soros, Bush, Clinton şi familiile care au în proprietate complexul militaro- industrial american, deveneau disperate.

  16. Cum disperarea lor era în creştere, au ameninţat cu un nou război mondial, folosind vechea sperietoare cu Rusia, ca şi pretext Ad litteram, cuvintele unui proverb vechi atribuit lui Euripides “Cei pe care zeii vor să-i distrugă mai întâi îşi pierd minţile” .
    În primele săptămâni ale anului 2015, marea superputere hegemonică globală americanii şi oligarhii lor, nu numai că şi-au pierdut minţile dar au înnebunit de-a binelea. Lumea le-a scăpat de sub control…”

    (Îi mulțumesc pe-această cale amicului comentator, căruia i-am păstrat multe comentarii de acest fel! Am fost și suntem PE BARICADE, PENTRU ROMÂNIA! )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button