X

VIDEO: Un avion aparținând forțelor guvernamentale siriene a fost doborât de un avion al coaliției conduse de SUA. Rusia a anunţat luni că suspendă acordul cu SUA privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria

de Redacţia OrtodoxINFO
https://suwalls.com/aircraft/boeing-f-a-18e-super-hornet-above-the-clouds-50875/

Conflictele s-au intensificat, trupe susținute de marile puteri au început duminică, 18 iunie, lupte grele. Iranul a lansat pentru prima dată atacuri cu rachete cu rază medie, informează Sputnik.

  • Prima premieră, un avion Suhoi 22, de fabricație rusească, aparținând forțelor guvernamentale siriene, a fost doborât de un avion al coaliției conduse de SUA.

„Un avion sirian de tip SU-22 a aruncat bombe în apropierea combatanților susținuți de coaliție, la sud de Raqqa, și, în virtutea regulilor noastre de angajare și legitimă apărare, (…) aparatul a fost imediat doborât de un avion american F/A-18E Super Hornet”, se precizează într-un comunicat al comandamentului coaliției.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Conform sursei citate, în cusul zilei de duminică, alianța „arabo-kurdă” susținută de SUA a atacat forțele guvernamentale siriene în provincia Raqqa, din nordul Siriei.

  • S-a înregistrat o a doua premieră, un atac cu rachete al Gardienilor Revoluției, armata de elită a Iranului. Atacul a fost lansat din vestul Iranului, mai multe rachete lovind baze teroriste din regiunea Deir Ezzor din Siria, controlată Statul Islamic.

„Rachete cu rază medie de acțiune au fost trase din provinciile Kermanshah și Kurdistan. Un mare număr de teroriști au fost uciși, iar echipamentele și armele lor au fost distruse”, se afirmă în comunicatul Gardienilor Revoluției, transmite Agerpres.

Tot pe Sputnik putem citi la aricolul Pericol în Siria: ciocniri cu americanii, avion rusesc doborât, atac iranian! următoarele:

Gardienii Revoluției au declarat că aceste tiruri cu rachete sunt represalii la atentatele comise pe 7 iunie la Parlamentul și la mausoleul ayatolahului Khomeini din Teheran. Atentatele s-au soldat cu 17 morți și au fost revendicate de Statul Islamic.

Deși Iranul luptă în Irak și Siria alături de trupele guvernamentale ale celor două țări contra grupărilor rebele și jihadiste, atacul pornit de pe teritoriul iranian este o premieră. Este de presupus că puternica armată iraniană va folosi și alte baze sau poziții pentru a trage asupra locațiilor islamiștilor și rebelilor din Siria, unii dintre aceștia fiind susținuți de coaliția condusă de SUA.

Cei de la Antena 3, prin articolul Rusia anunță că va doborî orice avion care survolează zonele din Siria în care operează ne-au informat că Ministerul Apărării din Rusia a anunţat luni că suspendă începând din 19 iunie acordul cu SUA privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria.

TASS a relatat la rândul său că Ministerul Apărării rus va considera ţinte orice fel de aparate de zbor care survolează zonele din Siria în care operează forţele aeriene ruse. Agenţia de presă citată a mai informat că Ministerul Apărării rus a anunţat că Statele Unite nu au folosit canalul de comunicare cu Rusia înainte de a doborî un avion aparţinând regimului de la Damasc.

Totodată, ministrul de externe adjunct al Rusiei, Serghei Riabkov, a calificat luni doborârea avionului sirian de către SUA drept „un act de agresiune şi de susţinere a terorismului”.

Nu este pentru prima oară când Rusia suspendă acordul cu SUA privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria. Rusia a mai suspendat acest acord şi la începutul lunii aprilie, după ce nave americane din Mediterana au lansat 59 de rachete Tomahawk asupra bazei de aviaţie Shayrat din centrul Siriei, de unde serviciile de informaţii ale SUA afirmau că ar fi decolat avioanele care au comis un atac chimic la Khan Shaykhun (provincia Idlib), soldat cu cel puţin 86 de morţi.

În Siria era în vigoare din octombrie 2015 un protocol între aviaţiile militare americană şi rusă, cu reguli pentru evitarea incidentelor. Ambele forţe aeriene efectuează misiuni de bombardament asupra poziţiilor Statului Islamic. Memorandumul bilateral recomanda utilizarea de către piloţi a unor frecvenţe radio comune şi preconiza crearea unei linii secundare de comunicaţii la sol.

https://www.youtube.com/watch?v=-L1bb1HcmEg

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button