X

Primele atentate majore revendicate de ISIS în Iran. Vor servi ele drept PRETEXT pentru a se patrunde in IRAN, dupa modelul SIRIA?

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

12 persoane au fost ucise în două atacuri separate comise de bărbați înarmați și de un atacator sinucigaș la sediul parlamentului iranian și la mausoleul fondatorului Republicii Islamice Iran, ayatollahul Ruhollah Khomeini, edificii aflate la o distanță de aproximativ 20 de kilometri unul față de celălalt. Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile, primele de amploare în această țară.

Actualizare: Bilanțul atacurilor a crescut la 12 persoane decedate și 39 rănite. Totodată, armata iraniană a anunțat că luarea de ostatici s-a încheiat, iar patru atacatori au fost uciși.

Actualizare: Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat cele două atacuri. Este pentru prima dată când ISIS revendică atentate de amploare în această țară.

Luptătorii Statului Islamic au atacat mausoleul Khomeini şi legislativul iranian din Teheran”, se arată într-un comunicat transmis de agenţia Amaq, afiliată grupării ISIS.

Precizările guvernatorul Teheranului, Hossein Hashemi:

Un atacator și-a detonat vesta explozivă la mausoleul ayatollahului Khomeini din sudul Teheranului, unul a fost ucis de forțele de securitate, iar restul atacatorilor au fost arestați.

Actualizare: Agenţia Tasmin transmite că şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte patru sunt ţinute ostatice în clădirea legislativului de la Teheran. Nu există informaţii clare despre numărul atacatorilor care au luat cu asalt legislativul iranian, presa relatând iniţial că ar fi vorba de un singur atacator, în vreme ce un parlamentar a văzut trei atacatori înarmaţi cu arme AK-47, transmite Reuters.

Un atac armat are loc în acelaşi timp la doar câţiva kilometrii distanţă, unde doi atacatori au început să tragă spre vizitatori şi un al treilea s-a detonat în mausoleul ayatollahului Khomeini.

Actualizare: Un paznic a fost împuşcat mortal în urma incidentului de la Teheran. Alte două persoane – posibili civili – au fost rănite în urma incidentului de securitate din legislativul Republicii Islamice.

De asemenea, există informaţii cu privire la focuri de armă şi panică la mausolelul ayatollahului Khomeini.

O persoană a intrat astăzi (miercuri — n.r.) în parlamentul iranian și a început să tragă în direcția gardienilor. A împușcat pe unul dintre gardieni în picior și a fugit”, au relatat cele două agenții iraniene.

Agenția Tasnim, citată de agenția de presă britanică, a relatat la rândul său că incidentul armat este în desfășurare în parlamentul de la Teheran și că un gardian a fost rănit.

Reuters precizează că nu a putut verifica informațiile din surse independente.

Până în acest moment nu sunt cunoscute motivele şi identitatea atacatorului înarmat de la Parlament.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button