X

INAINTE era suficient să strigi: „CRESTINI, CRESTINI! “ şi toţi întorceau capul. ACUM..NIMENI.Toţi, de FRICA, îşi APLEACA capul, ca să NU se creadă că sunt CRESTINI. – Arhimandrit Grigorie Zumis despre situaţia din Grecia

de null

Starețul mănăstirii Dochiariu de pe Muntele Athos, arhimandritul Grigorie (Zumis) a vorbit despre situația din Grecia și Uniunea Europeană, scrie AgionOros. 

„Conducătorii noștri nu pot tolera tot ce miroase a tămâie și lumânări și luptă în mod conștient cu aceasta. Ei luptă cu Biserica și încearcă să înlăture din calea lor această „problemă“. Disperat luptă să nu fie nicăieri cruci, nu să bată clopotele, să nu se aprindă lumânări. Pentru ca plajele să nu fie înfrumuseţate cu biserici, ci cu baruri și cafenele.

Ei adoptă legi hulitoare, care sunt contrare firescului și legitimează nefirescul. Au anulat ajutoarele financiare pentru mamele cu mulți copii. Biserica nu era pregătită de [lovitura] secera și ciocanul partidului de guvernământ SYRIZA . Am văzut și onestitatea lor politică. Promițând să nu semneze memorandumul cu creditorii europeni, ei nu numai că l-au semnat, dar au profanat Grecia. Ei parcă intenţionat vor să genereze sărăcie și deznădejde. Doar iau și nu dau nimic înapoi.

Acum, ei doresc să restricționeze circulația banilor în numerar: cu card bancar voi cumpăra lumânări în biserică? Cu cardul de plastic voi face milostenii? Sunteţi tăcuţi, pentru că vă este frică să vorbiţi? Dar conducătorii în fiecare zi se distrează la înmormântarea noastră și dansează pe mormintele noastre cântând:
„Noi i-am zdrobit, distrus, muls“.
Peste tot am instalat aparate de muls electronice. Ei ne tratează ca pe nişte vite!

Străzile sunt pline de oameni care încearcă să-şi găsească hrană în containerele de gunoi. Oribil, de nesuportat și de necrezut!!

Grecilor, din orice motiv, li se poate lua casa şi pe banii blestematei Uniuni Europene să cazeze refugiați. Mai întâi dezrădăcinează oamenii de la locul de baştină, iar apoi încep să „aibă grijă.“

„Jos cu orice valori morale, jos cu simboluri religioase și patriotice, jos cu adevărurile Evangheliei. Jos cu eroii și de sărbătorile naționale” – toate informația e prezentată copiilor într-un mod distorsionat. Trăiască minciunile și teroarea! Înainte nu încuiam casele cu cheie. Acum am baricadat bisericile , ne- am baricadat casele.

Înainte era suficient să strigi: „creștini, creștini! “ şi toţi întorceau capul. Acum … nimeni. Toţi, de frică, îşi înclină capul, ca să nu se creadă că sunt creștini.” – a spus egumenul.

Surse: Agionoros.ru, vimaorthodoxias.gr

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button