X

Mii de soldați indieni au început o acțiune de amploare în Kashmir

Mii de soldați și trupe paramilitare indiene au început joi o operațiune pe scară mare împotriva insurecției armate din Kashmirul indian, relatează AFP.

Forțele guvernamentale au încercuit în zori aproximativ douăzeci de sate de la sud de Srinagar, în districtul Shopian, care a fost în ultimii ani un focar al luptei armate împotriva administrației indiene.

„Este o operațiune fără precedent”, a declarat agenției France Presse un oficial din poliție. „Nu îi putem captura pe rebeli, dar sperăm să avem schimburi de focuri cu ei pe parcursul zilei”, a adăugat el.

În timpul operațiunilor de căutare de joi, sute de locuitori din satele Sug și Tarkwangan au ieșit pe străzi și au aruncat cu pietre în soldați, potrivit unor martori oculari. La rândul lor, militarii au atacat locuințele cu bastoane și pietre. „A fost înspăimântător. Multe case au fost deteriorate”, a declarat un localnic prin telefon agenției citate, cerând să nu îi fie dezvăluită identitatea.

Presupușii rebeli sunt adesea uciși în lupte cu arme de foc împotriva forțelor de securitate din Kashmir, regiune disputată de India și Pakistan, dar sunt rareori făcuți prizonieri, arată Agerpres.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!