X

Despre ideologia toleranței care este intolerantă față de Adevăr

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Video extras din Conferinta “Lumea contemporana si robia vointei” Piatra-Neamt, 15 iunie 2011

Parintele Spiridon expune ideologia tolerantei ca fenomen prin care lucreaza apostazia in zilele noastre.

Toleranta este un concept diferit de ingaduinta crestina. Iisus Hristos ne este model de ingaduinta, indelunga rabdare si dragoste. Cuvantul toleranta nu exista in Sfanta Scriptura. Dar si ingaduinta are o limita, care odata depasita devine pacat grav. Cand vrajmasii ataca Adevarul, pacea si toleranta trebuie abandonate si inlocuite cu marturisirea curajoasa a Adevarului. A tacea din pricina fricii, a lasitatii sau a nepasarii (adica a nu marturisi) este la fel cu a te lepada de Adevar si inseamna sa cazi sub aceeasi osanda ca si cei care ataca Adevarul. Dragostea nu poate fi separata de Adevar.

Ideologii tolerantei sustin ca dragostea lor e superioara  virtutii crestine a iubirii care ar fi (zic ei)  ineficienta si  exclusivista. Lozinca lor e „Nu conteaza dogmele, iubeste si fa ce vrei!” sau „Iubeste si crezi ce vrei!”. Aceste lozinci duc la inselare pentru ca duc la separatie intre dragoste si adevar. Acolo unde se incearca o lucrare a virtutii dragostei dar fara a se tine cont de limitele Adevarului se ajunge de fapt la anularea virtutii dragostei… Caz tipic in acest fel este ecumenismul.

Ecumenistii vor sa ne convinga ca ceea ce fac ei este spre binele tuturor si ca ei actioneaza in numele dragoste, dar dragostea ecumenista s-a dovedit a fi o viclenie sau o fatarnicie pentru ca ortodocsii adepti ai ecumenismului care etaleaza cea mai debordanta dragoste fata de heterodocsi devin agresivi si intoleranti fata de fratii lor ortodocsi care indraznesc sa-i contrazica si sa marturiseasca adevarul despre erorile doctrinare ale ecumenismului.

Toleranta are fanaticii ei care actioneaza prin schimbarea limbajului obisnuit prin termeni straini, neutri ca sens si care mascheaza anormalitatea. Nu avem voie sa vorbim de desfranare ca pacat ci de relatii non-monogame, nu de avort ca ucidere de copii ci planificare familiala, nu despre pacatul sodomiei ci minoritate sexuala, nu despre secte ca religii false ci despre religii non traditionale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button