X

Un avion britanic care supraveghea o bază militară rusească a fost descoperit de… o simplă aplicație pentru smartphone

de null

 

https://i.ytimg.com/vi/4RiSGKcgJiY/maxresdefault.jpg
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Trebuia să fie o misiune secretă, însă un avion britanic ce spiona o bază rusească a putut fi urmărit printr-o aplicație mobilă, care poate fi descărcată de oricine are un smartphone.

Aeronava numită Rivet Joint valorează 650 milioane de lire sterline, arată Daily Mail.

https://static.independent.co.uk/s3fs-public/thumbnails/image/2017/04/30/15/rivet-joint.jpg

Ea a fost urmarită de câțiva utilizatori ai Flightradar24, o aplicație mobilă ce costă 2,99 lire, care au văzut cum survolează în apropierea unei baze rusești din Kaliningrad, din apropierea Mării Baltice.

Oamenii nu au ratat ocazia și au postat traiectoria avionului de spionaj pe Twitter, potrivit The Independent.

https://twitter.com/MIL_Radar/status/856846740275818496/photo/1

Fotografiile arată că era acompaniat de aeronave americane și că zburau la o distanță de doar 100 km de locul în care se aflau forțele armate ale țării conduse de Vladimir Putin, la o viteză de 478 noduri.

Operațiunea vine în contextul în care tensiunile dintre liderul de la Kremlin și NATO sunt în creștere, iar trupele britanice au început o desfășurare de forte în Estonia, pentru a se pregăti de o eventuală invazie rusească.

De curând, un fost comandant al forțelor aeriene britanice a avertizat că aplicații precum Flightradar24 au facut aproape imposibilă menținerea unei misiuni secrete.

https://twitter.com/CivMilAir/status/856857223791857665/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.ziare.com%2Finternet-si-tehnologie%2Faplicatii%2Ftrebuia-sa-fie-o-misiune-secreta-un-avion-britanic-ce-spiona-o-baza-ruseasca-a-fost-dat-de-gol-de-o-aplicatie-mobila-1463835

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button